22 ianuarie 2017

Săptămâna #3 în retrospectivă

Am fost prinși cu diverse, astfel că n-am avut ocazia să acoperim cele întâmplate de-a lungul ultimelor șapte zile. Trei sunt evenimentele importante la număr: plecarea lui Llorente, venirea croatului Josip Šoljić pentru a-l înlocui și amicalul câștigat ieri în fața lui Național Sebiș.

Plecarea lui Llorente

Precum se știe, am fost întotdeauna un fan al jucătorului spaniol. Este un jucător care poate lega jocul la mijloc, controlează tempoul și balansează eficient îndatoririle defensive cu cele ofensive. Plecarea sa a venit din neant, iar ceea ce a dernajat oarecum a fost reacția clubului: inițial absentă, apoi ușor acidă, insinuând că spaniolul ar juca pe vedeta, fiind nemulțumit de condițiile de cantonament. Poate citesc eu prea mult printre rânduri, dar nu cred că se cădea, mai ales că a fost o întâmplare venită pe fondul unui alt contract făcut în defavoarea clubului. În plus, spaniolul mi-a lăsat impresia că era izolat aici, iar periclitarea rolului de titular, pe urma eliminării din meciul cu Craiova și a revenirii lui Poparadu, nu au ajutat. Chiar dacă cel din urmă a arătat momente bune, mai e drum lung până să putem stabili că e un jucător pe care să ne bazăm, în special din punct de vedere fizic. La urma urmei, n-ai cum să ții pe cineva care vrea să plece, clubul a economisit niște bani, însă totul e degeaba dacă nu ne salvăm de la retrogradare.

Venirea lui Josip Šoljić 

Partea plină a paharului e că ne-am mișcat rapid și am adus un închizător croat de 29 ani, venit din postura de titular în prima ligă a Croației. În plus, acesta poate acoperi și postul de fundaș central, unde e util să avem acoperire. După toate aparențele, Šoljić ar putea fi o achiziție bună, s-a prezentat OK la meciul amical, însă rămâne să se integreze în echipă - iar timpul e scurt. Mâine un profil în detaliu al jucătorului, care a semnat până în 2018.

Alte mișcări nu s-au concretizat, deși presa a raportat despre diverse discuții cu mijlocași/atacanți portughezi din ligile inferioare, respectiv chiar și de o posibile veniră a lui Mureșan. Cea din urmă nu se încadrează însă în bugetul nostru, iar cea dintâi riscă să devină tardivă. Șanse ar mai fi ca Sorescu să revină în prima echipă, dacă se rezolvă divergențele contractuale, acesta evoluând ieri într-un amical câștigat de Poli II cu Timișul Șag (2-0, dublă Totic). alături de alți reveniți precum Velcotă sau Sturz. Doar Sîntean este în continuare ținut pe margine.

Au mai fost anunțate și două prelungiri contractuale, cu Doman și Bocșan semnând până în 2020. Arzătoare mai este situația lui Bărbuț, însă rămânerea sa aici pare improbabilă - ceea ce, în sine, n-ar fi grav, atâta timp cât se poate concentra la fotbal și să ajute echipa în lupta pentru salvare. O compensație mai de preț nu există.

3-0 cu Național Sebiș

Într-un joc în care au fost rulați mai toți jucătorii, Poli a dispus de echipa de ligă a III-a prin golurile lui Bîrnoi, Artean și Drăghici. N-a fost o partidă spectacol,  în care am văzut și mulți tineri pe terenul tare de la baza stadionului Dan Păltinișanu. Urmează marți un joc în Serbia, la Subotica, club aflat la mijlocul clasamentului în prima ligă din Serbia. Până la disputa cu Gaz Metan, mai avem programate alte trei partide amicale (26.01 Școlar Reșița, 28.01 Balmazujvaros, 31.01 Honved Budapesta), într-un program dens spre foarte dens.

Prima repriză: Straton – Haruț, Bocşan, Neagu, Novak – Pădurariu – Mailat, Bârnoi, Vasi, Popovici – Pedro Henrique.

Repriza a doua: Smaranda – Străuț, Bocşan, Cânu (min. 80, Morariu), Şeroni – Artean, Šoljić – Bărbuț (min. 78, Bârnoi), Croitoru, Popovici (min. 70, Mailat) – Drăghici.

Niciun comentariu :

Google+