17 decembrie 2016

Steaua - Poli 1:0 (1:0)

Aproape șaptezeci de minute am văzut clona meciului din tur: Steaua, gol mai mult din întâmplare, Poli fără nicio ambiție ofensivă. Lucrurile s-au schimbat pe final, când nivelul și așa slab al Stelei a mai scăzut oleacă, dar finalizările ratate ale lui Drăghici și Șeroni, precum și golul anulat greșit lui Artean au asigurat ca bucureștenii să rămână în față. Jocul s-a terminat cu eliminarea lui Bourceanu, la o intrare teribilă asupra lui Neagu, dar pentru noi a fost prea târziu. Cu mai mult curaj, cu niște schimbări efectuate mai repede, poate altfel ar fi fost deznodământul, dar Ionuț Popa nu se dezminte.

Gazdele au început sus meciul și ne-au ținut sub presiune în primul sfert de oră. Chiar și așa, unica ocazie a venit în minutul 5, pe o respingere greșită a lui Neagu, finalizarea lui Boldrin fiind respinsă de Straton, ca apoi tot portarul nostru să rețină centrarea lui De Amorim. Ambițiile noastre ofensive s-au dovedit inexistente, astfel că în prima jumătate de oră am notat doar un corner și un șut de la 25 metri al lui Artean, mult pe lângă. Deși părea că meciul va mai merge mult și bine fără ca vreuna din echipe să facă vreo treabă, eroarea lui Străuț a decis prima repriză: o pasă/respingere în spate direct la adversar, De Amorim a centrat în careu de unde Popa, venit din flanc (aparent cu Poparadu în spate), a dat un voleu precis în dreapta lui Straton. E drept că nici Bărbuț nu a fost exemplar în acea fază, dar experiența lui Străuț ar fi trebuit să-i arate calea către soluția simplă, acordarea unui corner. Steaua a mai tras o dată la poartă în minutul 44, tot prin Popa, șutul trecând la câțiva metri de vinclul porții noastre. Între timp, Poli a început să arate câte ceva, destule recuperări la mijloc negăsindu-și însă pasele potrivite pentru a periclita buturile adverse. Doar în pragul prelungirilor Bărbuț a fost aproape de gol, finalizarea sa din marginea careului fiind una fâsâită. O repriză cam la fel de stearpă ca tribunele Arenei Naționale.

Prima parte a mitanului secund a fost de un anost infinit. Steaua n-a avut nicio șansă de poartă pe desfășurarea întregii reprize, dar nici noi n-am forțat cum s-ar fi cuvenit în fața unei echipe tare mărunte. Pe fondul lentorii impuse de vice-campioană, ne-am trezit cu șansa egalării în bocanc în minutul 68, când O. Popescu i-a făcut un cadou lui Drăghici în treimea adversă, acesta a ales șutul în locul unei deschiderii pentru Cârstocea, șut care s-a dus la câțiva metri pe lângă din poziție bună. Câteva minute mai târziu, Artean optează pentru un șut de la 25 metri, mingea îl lovește pe Bărbuț și intră în poartă, ca golul să fie anulat pe motiv de ofsaid - eronat, precum s-a dovedit la reluare, dar o decizie dificilă, oricum. Minutul 81, încă o ocazie mare pentru noi, cu Șeroni punând capul la centrarea lui Vădrariu, și mingea trecând de puțin pe lângă colțul lung, ca ulterior același Șeroni să nu ajungă la un șut/centrare în fața porții, expediat de Drăghici. I. Popa a efectuat așa de tardiv schimbările, că una a venit și în minutul 89, la puțin timp înainte ca Bourceanu să intre cu ambele picioare pe tibia lui Neagu și să vadă cartonașul roșu. Dar aici s-a terminat, și chiar de ultimele douăzeci de minute au șters din gustul amar al primelor șaptezeci, este a doua oară în acest sezon când plecăm cu mâna goală în fața Stelei, deși se cădea mai mult.

I. Popa a făcut o modificare tactică înainte de această partidă, optând pentru Neagu în flancul stâng și Șeroni central, asta în condițiile în care un duel Șeroni - Adi Popa n-ar fi fost ceva de bun augur pentru noi. Cu Vădrariu pentru accidentatul Doman și Cârstocea pentru suspendatul Croitoru, ne-a fost greu să ne impunem de la mijloc în sus, mai ales că primul a jucat foarte retras, iar al doilea nu a pus presiunea tipică optarului nostru. Dacă mai luăm în considerare că Bărbuț a fost complet ieșit din joc, le rămânea lui Artean, Poparadu și Drăghici să facă minuni. N-a fost cazul. Dureroasa eroare a lui Străuț ne-a costat golul astăzi, dar nici prestația lui Neagu nu mi s-a părut mulțumitoare, șansa noastră fiind forma bună a duo-ului central, Șeroni-Scutaru. Problema la fazele ofensive rapide a fost mereu una de execuție, preluările aproximative sau șuturile lipsite de tărie/precizie penalizându-ne din nou și din nou.

Pe deasupra, când era clar că jocul nostru avea nevoie de forțe proaspete, I. Popa a tot amânat schimbările, Mailat fiind primul introdus cu un sfert de oră rămas de jucat. Faptul că a atins mingea de vreo trei ori nu e grozav, dar aveam nevoie de schimbări mai repede, să rupem ritmul, să schimbăm puțin dinamica - cu toate riscurile. Nu înlocuiri în minutele 86 și 89.

Nu am pornit cu mari pretenții de la acest joc și multă vreme am trăit cu impresia că nici echipa nu a pornit cu pretenții, dar finalul a grăit în favoarea noastră. Păcat că prea târziu.

Poli: Straton (6) - Străuț (4,5), Scutaru (6), Șeroni (6), Neagu (5) - Artean (6), Poparadu (6) - Bărbuț (4,5), Cârstocea (5,5), Vădrariu (5) - Drăghici (5)

Schimbări:

Mailat pentru Bărbuț (min 76)
Popovici pentru Cârstocea (min 86)
Vraciu pentru Vădrariu (min 89)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Am ratat puncte. Rar prinzi Steaua in forma atat de slaba si parca nu vrei sa profiti de acest luctu. Uni jucatori au dovedit efectiv frica de adversar iar alti parca nu se puteau concentra la faze simple. Echipa s-a trezit tarziu iar antrenorul si mai tarziu. Totul a aratat ca mergem sa bifam o infrangere. Speram ca la Tg.Mures sa ne revansam si sa obtinem o victorie de sfarsit de an.

Google+