25 septembrie 2016

Poli - Târgu Mureş 0:1 (0:1)

Se pare că am lăudat prea degrabă echipa, care a început să se evidenţieze prin teama cu care abordează meciurile. Astăzi, în compania unei formaţii care a avut parte de foarte puţină calitate în joc, ne-am făcut figura defensivă şi am încercat şaizeci de minute s-o rectificăm, fără succes. Am avut şi neşansa unei accidentări, care a cântărit mai greu decât ne-am fi dorit la golul încasat, însă nu e loc de asemenea scuze. Până la urmă, de marcat oricum n-am marcat, deci maximul la care am fi sperat era tot un egal sec.


Precum era de aşteptat, partida n-a debutat în trombă. Poli a părut să controleze jocul, fără a-şi crea ocazii, singurul şut pe poartă din primele douăzeci de minute aparţinându-i lui Croitoru, din afara careului, prins fără mari probleme de portar. Un moment important a avut loc în minutul 20 al meciului, când Scutaru s-a accidentat la o contră şi a trebuit înlocuit cu Şeroni. Acesta a intrat greu în ritm, iar în minutul 28 a fost la miezul golului oaspeţilor. Faza a plecat de la o minge pierdută în zona centrală de Doman, acţiune care l-a prins pe Novak avansat, Artean a fost busculat cu uşurinţă apoi de Surdu, care a profitat de spaţiul din flanc, l-a trimis la plimbare cu o fentă pe Şeroni, şi a centrat în faţa porţii, de unde Rus a trimis cu latul pe lângă Straton. Unica noastră replică i-a aparţinut lui Popovici în minutul 34, vârful nostru, lansat de Croitoru, a şutând din întoarcere, însă Mingote a fost la post. Slăbiciunile defensive erau să ne coste încă un gol un minut mai târziu, la o fază în care a durat, parcă, o eternitate până ce vârful oaspeţilor, Kuku, a fost atacat în interiorul careului nostru, însă cam asta a fost cu ocaziile oaspeţilor. Din păcate, nici noi n-am reuşit să producem vreo chestie în repriza secundă.

Asta, deşi am avut două şanse chiar la debut. În minutul 51, Bărbuţ şi-a adus unicul aport util din această partidă, la cam singura fază propriu-zis construită de partea noastră, când a colaborat cu Străuţ în flanc, a depăşit un adversar şi a trimis o pasă la marginea careului, şutul lui Llorente trecând însă pe lângă. Cea mai mare oportunitate de egalare i-a venit lui Bocşan în minutul 53, chiar de două ori: întâi, fundaşul central a trimis cu capul la un corner, Mureşan a scos mingea care se îndrepta în poartă, şi tot Bocşan a apucat să finalizeze cu un şut, a doua oară Mingote fiind la post. Acesta a fost cam tot elanul nostru, fiind nevoie să treacă aproape jumătate de oră până la următoarea noastră ocazie. Era deja minutul 79 când Artean a tras la un metru pe lângă, din afara careului, ca apoi Drăghici să se desprindă bine de adversarul direct în careu, dar şutul lui din unghi a fost respins de portar. Finalul s-a dovedit abject, Poli aruncând mingi în careu, oaspeţii trăgând de timp, sacrificat fiind fotbalul. Deci aşa s-a terminat, după şase minute de prelungire.

Mi-a plăcut de un singur jucător astăzi, anume Llorente, care a fost singurul din linia de mijloc care a arătat atitudine şi calitate. Problema este că de unul singur reuşeşti prea puţine şi atunci când coechipierii n-au curaj să dea o pasă de zece metri de teama să n-o piardă, la un un-doi care altfel s-ar impune, e foarte greu să deschizi apărări supraaglomerate. Şi cumva e pe bună dreptate să le fie frică, fiindcă mingea sare din gazon şi din picioarele coechipierilor în feluri imprevizibile, iar cele n goluri primite deja pe baloane pierdute în această manieră n-au cum să nu te pună pe gânduri.


Dacă ar fi să mai zic ceva de bine, i-aş lăuda puţin pe fundaşii laterali, care mi s-au părut ok şi pe Drăghici, care a mai pus câte-o minge jos după ce a intrat. Şi Scutaru fusese decent până la accidentare, înlocuitorul său Şeroni gafând dezamăgitor la încă o reuşită a adversarilor. În rest, Croitoru a îngreunat doar jocul, Bărbuţ nu a reuşit să se descurce pe spaţiile mici oferite de adversari, Doman a ţinut mult de minge, a făcut câteva driblinguri, însă fără vreun succes propriu-zis, Artean a ratat acţiunea la gol şi ar fi putut face ceva mai mult la şuturile pe care le-a trimis şi Popovici a absentat printre numeroşii adversari din jurul său,

De neînţeles şi ce face Popa cu echipa. Mailat, care a arătat bine în minutele pe care le-a primit cu Steaua, n-a mai prins minute de atunci, în schimb le adună Neagu - astăzi introdus cu zece minute înainte de final, deşi era evident o situaţie în care trebuia să forţăm. Croitoru, la fel, ar fi trebuit înlocuit cu Roşu (sau înlocuit în locul lui Popovici) fiindcă era evident că zona trioul Bărbuţ, Croitoru, Doman nu oferă destulă susţinere vârfului. Nu ştiu dacă jucătorii au primit ceva din banii promişi, însă încet, încet situaţia pare tot mai tristă. Poate s-a terminat şi magia lui Popa, eu ştiu? Doar că nu văd cine poate fi adus în schimb care să aibă vreo magie, mai ales în aceste condiţii. Probabil vom afla.

[Popa se scuză acuzând o toxinfecţie la nouă jucători, inclusiv Mailat]

Poli: Straton (5,5) - Străuţ (5,5), Bocşan (5), Scutaru, Novak (5,5) - Artean (5), Llorente (6) - Bărbuţ (5), Croitoru (5), Doman (4,5) - Popovici (5)

Schimbări:

Şeroni (4,5) pentru Scutaru (min 24)
Drăghici (5,5) pentru Popovici (min 64)
Neagu pentru Străuţ (min 80)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Ce tristete,sa nu poti bate o echipa mediocra. Un joc haotic fara viziune. Singura solutie pe moment este schimbarea antrenorului ptr a mai revitaliza echipa. Oricum lipseste spiritul de lupta ,ambitia multi jucatori parca nici nu sunt pe teren. Trebuie ca in echipa sa joace cei tineri .Rosu si Carstocea la fel Mailat. Croitoru este bun dar franeaza jocul pierde usor mingile . Nu mai vorbim de conditia fizica care nu prea este.

Google+