10 septembrie 2016

FC Voluntari - Poli 4:1 (2:0)

Nu-mi puneam mari speranțe în această partidă, dar nădejduiam că vom lăsa măcar o impresia decentă. N-a fost cazul, Poli fiind clar depășită de caliteatea superioară a adversarilor, în special în persoanele lui Cernat și Marinescu, și compromisă de anumite carențe individuale în propria defensivă.

Jocul a debutat sub semnul echilibrului. Prima ocazie cât de cât ne-a aparținut chiar la capătul primului sfert de oră, când Popovici a fost lansat pe dreapta, a intrat în careu, însă șutul său din unghi n-a avut destulă forță să-i pună probleme lui Bornescu. Gazdele au replicat instant, lovind transversala printr-un șut din marginea careului, ca în minutul 20 să deschidă scorul: Croitoru a respins slab la un corner, mingea i-a venit bine pentru voleu lui Marinescu în sub douăzeci de metri și execuția acestuia a fost impecabilă. N-am avut forța unei reveniri imediate, și după o perioadă fără mari ocazii, ne-am văzut în deficit dublu, minutul 40: Llorente a recuperat o minge la 30 metri de poartă pe care a și pierdut-o imediat, pasa excelentă a lui Cernat l-a trecut pe Scutaru și i-a permis lui Popadiuc să înscrie din poziție de singur cu portarul.

Am sperat că lucrurile se vor mai schimba după pauză, dar nu s-au grăbit s-o facă. Doar introducerea lui Pedro Henrique a oferit viață atacurilor noastre. Astfel, în minutul 71 Bornescu a degajat central, deși defensiva gazdelor era complet dezorganizată, Artean a trimis mingea înainte, din plonjon cu capul, iar Pedro a preluat, l-a depășit pe portar, însă a intrat în unghi și șutul său la poartă a fost scos de Maftei. Golul a căzut însă în minutul următor: Novak a trimis lung un balon ce ajunsese în zona centrului după un corner, Șeroni a deviat cu capul pentru Pedro, care a trimis lobat în poartă! Nici n-am apucat să contemplăm o revenire, căci același Șeroni a intrat prin alunecare în careu, pe un moment de neatenție al apărării noastre, și și-a faultat adversarul. Deși a Curileac a ghicit partea, Cernat a transformat și putea să mărească avantajul în minutul 78, când a scăpat pe o lansare lungă pe lângă Șeroni, dar n-a reușit să finalizeze ca lumea. Culmea, decarul gazdelor n-a mai greșit în minutul 85, când Curileac a respins aiurea o minge lungă în marginea careului, direct la Cernat, și acesta l-a lobat lejer de la peste treizeci de metri. Și asta a fost.

Nici nu vreau să intru în alte detalii. Să ne bucure reușita lui Pedro și faptul că, de bine/de rău, golurile le-am primit pe erori personale. Pe de altă parte, poate asta ar trebui să ne îngrijoreze cel mai mult, fiindcă nu avem alternative pe post, că Șeroni păcătuiește așa de mult, pentru tot binele pe care-l face. Va fi însă altă partidă cu Steaua, în sper să ne închidem mai bine și să fim preciși pe contre, odată cu revenirea lui Bărbuț. Și așa însă, va fi un meci tare greu.

Poli: Curileac (4) - Stăruț (5), Șeroni (4), Scutaru (5), Novak (5) - Artean (5,5), Llorente (5) - Roșu (5), Croitoru (5), Doman (5) - Popovici (4,5)

Schimbări:

Pedro Henrique (6) pentru Popovici (min 66)
Mailat pentru Croitoru (min 79)
Cârstocea pentru Roșu (min 86)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Cand vezi atatea greseli individuale ,cand vezi ca nu exista minimul de inteligenta sa mentii scorul de 2-1 mai mult de 30 de secunde chiar te intrebi asta e echipa ? Un joc in deplasare cu jucatori mediocrii se abordeaza simplu d-le antrenor aparare pe doua randuri si contraatac cu unul sau doi jucatori. Chiar nu il inteleg pe Ionut Popa parca este parasutat de pe luna.
Ca sa intram in normal si sa ne spalam rusinea speram o victorie cu ingamfatii de la Steaua daca nu vine vreun arbitru de casa a lui Becali.
Oricum fara Barbut suntem liga trei.Ce vremuri triste traim fiecare echipa vine sa castige la noi toata media rade de noi . Tot mai apasatoare e vorba unui fost patron ,, in Timisoara nu exista conducatori pentru fotbal"

Google+