9 iulie 2016

Amical: Poli - Szeged 2011 2:2 (1:2)

Pentru o echipă care până mai ieri de abia ducea un meci pe săptămână, această sesiune intensă de jocuri, și pe fondul acumulărilor fizice dinainte, trebuie să fi fost deosebit de dure. Ceea ce ridică mici semne de întrebare este rotația impusă de Ionuț Popa, o rotație limitată, prea asemănătoarea cu cea din pregătirea de iarnă, în care greul a fost dus de cincisprezece jucători. Mai avem două jocuri programate în zile consecutive săptămână viitoare, după care programul de ligă secundă presupune alte jocuri în 20 și 23 iulie - adică sfârșitul de săptămână la care debutează prima ligă. Stres, stres.

Meciul de azi, disputat pe o căldură neplăcută, a fost unul mai echilibrat ca precedentele dispute, în compania vecinilor de la Szeged - formație de ligă secundă în Ungaria. Prima ocazie ne-a aparținut, în minutul 9, când Ignea a intrat lateral în careu, a făcut un dribling scurt și a trimis tare spre vinclu, la colțul lung - de puțin pe lângă. A urmat un șut al lui Artean din afara careului, și el necadrat, dar o confirmare a calităților sale bomberistice de la distanță. Două gafe în faze consecutive au dus în final la deschiderea scorului de către oaspeți: întâi, în minutul 22, Bocșan a dat o pasă moale înapoi, interceptată, însă Straton a blocat din poziție unu la unu; intervenția portarului a fost mai puțin convingătoare la acțiunea următoare, când o minge dată peste apărarea noastră, în zona roșie Bocșan - Sorescu, l-a văzut intervenind târziu, cauzând un penalty. Deși a reușit să pareze primul șut, mingea a revenit direct executantului, care n-a mai greșit a doua oară, cu poarta goală. Am replicat degrabă, când o neglijență defensivă a oaspeților s-a soldat cun un penalty în favoarea noastră, Popovici fiind cel agățat în interiorul careului. Minutul 27, Doman a executat sigur, restabilind egalitatea. Nici asta n-a ținut mult, căci la șase minute oaspeții au trimis o centrare din flancul nostru stâng, iar acolo unde ar fi trebuit să se afle Bocșan/Sorescu, se afla un adversar nemarcat, la 15 metri de poartă, lovitura sa de cap păcălindu-l pe Straton, care n-a mai apucat decât să pună mâna pe minge, nu s-o și respingă.

Restul reprizei s-a scurs fără evenimente notabile, iar pe fondul căldurii și al oboselii, nici mitanul secund n-a fost foarte spectaculos. Bocșan a avut o șansă de egalare în minutul 65, trimițând cu capul pe lângă, din poziție ideală, iar zece minute mai târziu, Vraciu a dat din cădere, tot cu capul, la centrarea lui Neagu, însă pe portar. După ce și efortul lui Șeroni, pe o minge la colțul lung, a fost scos in extremis, am reușit să egalăm în minutul 83: centrarea lui Sorescu l-a găsit pe Sîntean, care din cădere a trimis mingea cu capul la colțul lung. Deși am mai avut o șansă când Bîrnoi a trecut de portar, dar a intrat în unghi și nu a reușit să-și servească un coleg, scorul final a rămas egal.

Oarecum îngrijorătoare a fost prestația lui Straton, care are vina sa la ambele goluri, așa cum și combinația Bocșan - Sorescu este un punct nevralgic. Primul pare lipsit de încredere, iar al doilea trebuie să se descurce pe un post improvizat, deși a arătat și astăzi că locul lui este mai sus în teren. Figurile lui Doman, care pot fi agreabile, n-au fost de fel simpatice sau eficiente în acest meci, în vreme ce Elek n-a prins să arate mare lucru înainte de a ieși accidentat în prima repriză. Drăghici rămâne greoi și neinspirațional și nu înțeleg prea bine de ce Vraciu este folosit tot în flancul drept, chiar și într-o constelație cu Popovici, în care acesta din urmă joacă atacant. Aș fi curios să-i văd mai mult împreună pe Sîntean și Croitoru, ambii jucători care presează intens adversarul și ar putea conlucra înspre niște recuperări importante în jumătatea adversă (așa cum a făcut-o Nimely pe finalul sezonului trecut). Bună și reușita tânărului atacant, care mai are de lucrat înspre a se integra în schemele de joc - scheme care au mers mai bine în flancul stâng, decât în cel drept.

Respirăm și noi puțin până la debutul săptămânii viitoare, un debut în care, poate, poate aflăm ce ne paște în viitorul apropiat.

Poli: Straton - Sorescu, Bocșan, Cânu, Vădrariu - Artean, Ignea - Popovici, Croitoru, Doman - Elek

Schimbări:

Drăghici pentru Elek (min 20 - aprox.)
Șeroni pentru Cânu (min 46)
Neagu pentru Doman (min 54)
Poparadu pentru Ignea (min 59)
Vraciu pentru Drăghici (min 59)
Sîntean pentru Popovici (min 70)
Bîrnoi pentru Croitoru (min 75)
Fridrich pentru Bocșan (min 80)
Opriș pentru Artean (min 90+2)

Niciun comentariu :

Google+