23 iulie 2016

Amical: Poli - Național Sebiș 2:2 (1:0)

Am fost absent de la datorie azi, trezindu-mă la cochetul stadion de la Tomnatic (istoric, prima echipă sătească din divizia B!), unde evolua Ripensia. Până să fiu hulit, motivația a fost să urmăresc la fața locului mai mulți dintre juniorii noștri, care sunt testați de echipa din Liga a 3-a. Dar revin la acestea în a doua parte.

După un meci slab, alb-violeții au terminat la egalitate revanșa cu Național Sebiș, deși la un moment dat aveam un avantaj de două goluri, prin reușitele lui Cânu și Drăghici. Oaspeții au reușit să egaleze din două faze fixe, o lovitură liberă executate foarte bine, și un penalty pe final de partidă, transformat de Velici. În echipa noastră au apărut câteva nume noi - Alin Cârstocea (1992), un jucător talentat de la Viitorul, a cărui cariera a stagnat în ultimii ani din cauza accidentărilor; Andrei Tofan (1996); crescut de Sporting Pitești, cu câteva prezențe anul trecut în L2, la Balotești. Acesta din urmă a și comis faultul din care au egalat sebișenii, deși a intrat doar pe final de partidă. De remarcat că a revenit în echipă și Sorescu, după disensiunile contractuale ivite săptămâna trecută.

Nimic mai mult de zis. Rezultatele echipei au fost mediocre de-a lungul pregătirilor, deși am întâlnit echipe slabe, și nu am rămas cu impresia unui progres în joc. Și greu, cu atâtea permutări, iar în cazul în care se finalizează odată și odată situația Rapidului, e clar că vor mai urma câteva.

Revenind la meciul de la Tomnatic, au evoluat de la Poli Golda, Codrean, Popan, Postolache și Pop. Integralist a fost doar cel dintâi, care a și marcat trei goluri, arătând o bună poftă de joc, de remarcat fiind în special intuiția sa pozițională în ultima treime. Codrean a marcat și el o dată, în vreme ce Popan a încercat prea mult și n-a reușit decât o pasă care a precedat golul doi al lui Golda - relativ puțin, la ce calități a arătat în alte meciuri. Iar Postolache și Pop au fost solizi în repriza secundă, în special primul reușind să controleze zona centrală. Golurile primite de Ripensia au venit toate pe fondul unor greșeli de portar, dublate cumva de slăbiciuni defensive. E drept că echipa galben-roșie a folosit doar jucători tineri în această partidă, deci colectivului venit de la Poli i-a fost mai ușor să iasă în evidență.

Greu de zis exact ce le rezervă sezonul viitor acestor tineri, mai ales că, după toate aparențele, și Poli II va evolua în L3, pentru că FRF dorește completarea locurilor cu echipele secunde ale prim-divizionarelor. Într-un asemenea caz, ar exista un raționament pentru a păstra cât mai mulți jucători aproape de club, dar totodată trebuie considerat că aproape toți juniorii de valoarea din zonă sunt fie la Poli, fie la LPS, iar Ripensia sau chiar ASU pot avea nevoie de ei într-un cadru competitiv mai riguros. Experiența dobândită pe urma unui sezon cu miză, cum ar fi unul la Ripensia, ar prezenta avantajele sale.

Poli (rep 1): Straton (min. 35, Curileac) - Sorescu, Cânu, Şeroni, Neagu - Artean - Bărbuț, Croitoru, Cârstocea, Vădrariu - Elek

Poli (rep 2): Curileac (min. 66, Smaranda) - Străuț, Scutaru, Şeroni (min. 84, Tofan), Fridrich - Mailat, Bîrnoi, Doman, Popovici - Vraciu, Drăghici

Niciun comentariu :

Google+