22 mai 2016

Poli - Botoșani 1:4 (1:3)

A fost, în mare, un meci al nepăsării - jucătorilor, că se află pe teren, nouă că Poli este în colaps total. În timp ce Robu demitea antrenori pe facebook, admiram un simulacru pe Dan Păltinișanu, toată lumea parcă în așteptarea inevitabilului - retrogadarea, disoluția, ce o fi. Grigoraș, e drept, a eșuat total, eșecul său cel mai mare nefiind haosul tactic, cât inabilitatea de a monta jucătorii la un nivel, să zicem, al subzistenței. Aplauzele ironice ale lui Elek la huiduielile de la final nu se cad, dar denotă clar starea de spirit de la echipă. Lehamitea lor, lehamitea noastră, și pe undeva multă Schadenfreude.

Ca să vorbim despre fotbal puțin, am arătat fără spor de la bun început. Melinte, pasiv și lent, oferă oaspeților prima ocazie, însă finalizarea e moale și pe Smaranda. Noi nu contăm, iar prin urmare scorul se deschide în minutul 9: fază prelungită de atac a Botoșaniului, Cânu pune picior pe o intercepție trimițând mingea la aproximativ 20 metri de poartă, de unde Bordeianu o pleznește din prima și dă un gol de generic. După puțină zăpăceală cu un presupus henț în careul oaspeților, ne trezim cumva că egalăm în minutul 14: Bărbuț scapă în flanc, centrează în spate pentru Nimely, aceta preia și trage, portarul respinge în lateral, unde apare Doman să împingă mingea în poartă. Urmează două șanse decente pentru noi, prima când Doman și Bărbuț scapă doi la doi, dar primul alege să continue singur și finalizarea sa trece peste, ca apoi Goga să primească o minge lungă, trece de portar, dar apoi dă cu capul, din unghi, pe lângă poarta goală. După ce Smaranda respinge o minge în minutul 30, tot la o fază pe zona lui Melinte, ne vedem conduși în minutul 33, când Bărbuț se retrage pentru o recuperare, o reușește, dar apoi pune mingea pe tavă pentru șut lui Fulop, care finalizează excepțional din afara careului, fără șanse pentru Smaranda. Reacționăm ca morții, deși Doman mai aleargă puțin de unul singur, iar în minutul 36 se cam tranșează treabă: o diagonală în flancul nostru stâng ajunge la Ivanovici, acesta centrează de lângă Popescu, iar Cabrera vine nemarcat în centrul careului și înscrie cu capul. Imediat după reluare rămânem în zece, la o fază confuză, în care Tudor a acordat întâi galben, apoi s-a răzgândit și a dat roșu. Jenkins intrase foarte urât la un adversar, iar chiar dacă n-au existat urmări, decizia nu e una absurdă. Bara ne salvează de două ori în aceeași fază în minutul 45, și vine pauza.

Nimic nou după, iar oaspeții se desprind în minutul 49, reușind o contră rapidă după ce Javi degajează mingea în primul adversar, iar Ivanovici profită de urcarea lui Popescu și înscrie pe lângă Smaranda. Nimeni nu mai forțează, deși Botoșaniul mai are o ocazie în minutul 72, Smaranda reușind să respingă un alt șut bun de la distanță. Înainte de aceasta, Doman făcuse o nouă cursă, dar a ales aceeași finalizare slabă, în loc să deschidă jocul la un coechipier, iar după faza parată de Smaranda, Tudor ne refuză un penalty acordabil, când centrarea lui Elek e respinsă aproximativ de un fundaș și mingea îi sare acestuia în mână. Singurul care se agită e Elek, căci nu doar coechipierii, ci și publicul reacționează anesteziați. Meciul se termină cu scena aplauzelor ironice menționată mai sus.

Nu mai e mare lucru de spus. Bărbuț, D. Popescu, Nimely au arătat ceva atitudine, chiar dacă au făcut și greșeli. Doman a fost egoist, dar a reușit câteva jumătăți de acțiuni, pe lângă golul marcat. Smaranda vreo trei intervenții decente. Pe final, și Elek sau Croitoru au fost implicați odată ce a intrat pe teren. În rest, mai nimic notabil, de la foarte slab în jos, cu Jenkins, Javi și Melinte în prim plan. Că despre bulevardul Cânu - Torres/Bocșan/cine-o mai fi știm prea bine că există, și nici măcar nu a fost cauza principală pentru scorul de pe tabelă.

Probabil urmează un alt episod de figurație la Voluntari, iar apoi finalul de Dan Păltinișanu, în care sperăm să vedem niște fețe mai meritorii pe teren.

Poli: Smaranda (5,5) - Melinte (4), Cânu (4,5), Torres (4,5), D. Popescu (5) - Jenkins (3,5), Javi (4) - Bărbuț (5,5), Goga (5), Doman (5,5) - Nimely (5,5)

Schimbări:

Elek (5) pentru Doman (min 60)
Croitoru (5) pentru Bărbuț (min 60)
Abel pentru Javi (min 80)

Niciun comentariu :

Google+