16 aprilie 2016

Poli II - Mașloc 0:2 (0:1)

Meci slab făcut astăzi de tinerii alb-violeți, în ciuda prezenței în primul unsprezece al trio-ului Gomis - Croitoru - Rajcomar. Ba mai mult, poate în parte tocmai din cauza acestora, căci Gomis a gafat la ambele goluri, iar Rajcomar a fost aproape complet absent. Disputa s-a dovedit a fi grea, în fața unei echipe care joacă un fotbal dur și care a obținut maximul din puținul pe care și l-a creat, asta deși au dominat teritorial (și tactic) jocul.

De la stânga la dreapta:
Potocianu, Gomis, Bătrînu, Podină, Croitoru, Postolache, Haruț, Codrean, Pop, Sîntean, Rajcomar 
Poli ar fi putut deschide scorul în minutul 7, când o minge a ajuns cu noroc la Sîntean, acesta a accelerat înspre careu depășind un adversar, dar a ales să șuteze din unghi în loc să-i paseze lui Rajcomar, mingea trecând pe lângă colțul lung. Meciul a intrat într-o lentoare generală, cu multe imprecizii și fără ca cineva să se remarce în mod deosebit. Mașlocul ar fi putut primi un penalty în minutul 24, nu s-a dat, în schimb s-au împărțit cartonașe galbene, destul de aleatoriu, ca o consecință a jocului arțăgos și combatic al oaspeților. Cu aproximativ cinci minute înainte de pauză s-a deschis scorul: corner, mingea este trimisă spre poartă, Gomis pare c-o prinde, dar de fapt o scapă în față și Toma înscrie din câțiva metri.

Ședința dintre reprize nu i-a ajutat pe jucători să intre mai montați pe teren. Așa s-a făcut că imediat după reluare, oaspeții au făcut o intercepție și au scăpat singur cu portarul nostru, parada acestuia menținând echipa în joc. Poli a avut apoi două șanse de gol: prima, la o pasă inteligentă a lui Croitoru printre apărătorii adverși, a fost finalizată imprecis de Pop, din poziție ideală; a doua, finalizată slab cu Sîntean din interiorul careului, a fost una din puținele faze care l-au implicat și pe Rajcomar, servant în aceasta situație. Pe acest fond al atacurilor timide, cade al doilea gol al oaspeților în minutul 60: Rus îl depășește pe Podină la o minge lungă în zona centru-stânga, ajunge în unghi de unde trage tare, iar Gomis, în loc să controleze colțul scurt, plonjează tardiv pe minge și aceasta trece între el și bară. Jocul s-a stins complet după această reușită, remarcându-se doar fragmentările oaspeților și o reluare spectaculoasă a lui Sîntean în minutul 70, șutul acestuia din întoarcere fiind respins de portar. Și atât a fost.

Nu ar mai fi multe de spus. Marea dezamăgire este prestația lui Gomis, pe care-l speram cumva soluția problemelor din poarta noastră, dar se dovedește că știe Grigoraș de ce nu-l bagă încă. Că Rajcomar a avut puține reușite nu e de mirare, el nearătând prea multă calitate până acuma, iar lipsit de viteză și cu spatele spre poartă, are nevoie de un sistem ofensiv dinamic în jurul său pentru a deveni util. N-a avut așa ceva astăzi, multe mingi fiind pierdute în centru, în vreme ce puținele incursiuni în flanc (cu predilecție cel drept) au fost irosite cu lejeritate. Aceasta este și una din problemele mari ale echipei secunde, care nu reușește să aducă jucători în poziții bune, respectiv când îi aduce, să trimită pasele precise de care aceștia ar avea nevoie pentru a înscrie din situațiile favorabile create. Nu că la echipa mare ar fi mai bine, din acest punct de vedere.

Greu de zis cine a evoluat bine astăzi. Sîntean a avut câteva acțiuni, Potocianu s-a descurcat destul de bine sub presiune (mai als comparativ cu colegul de linie, Bătrînu), iar Croitoru a mai legat jocul la mijloc, numai că tranziția de la apărare la atac a fost greoaie și ineficientă în fața unui adversar care n-a lăsat spații. Poate pe viitor, meciuri mai bine.

Poli: Gomis - Haruț, Bătrînu, Potocianu, Podină - Pop - Codrean, Postolache, Croitoru - Sîntean, Rajcomar

(o formulă dinamică, ce se transforma în 4-2-3-1 pe faza defensivă)

Schimbări:

Totic pentru Postolache (min 67)
Stanciu pentru Sîntean (min 78)
Strein pentru Codrean (min 83)
Ochea pentru Haruț (min 89)

Niciun comentariu :

Google+