26 martie 2016

Poli II - Orțișoara 2:2 (1:0)

Cu două supliniri de la echipa mare, în Croitoru și Aharoni, Poli II a părut la fel de ambivalentă ca în ultima partidă disputată acasă. Deși ambele formații au avut oportunități de a-și tranșa victoria, echipa secundă a avut un plus de inițiativă, pe care nu a putut să-l concretizeze, în vreme ce oaspeții au pus probleme pe contre la erorile noastre. Golurile zilei au fost marcate de Sorescu și de Bîrnoi.

De la stânga la dreapta:
Sorescu, Filip, Mailat, Codrean, Potocianu, Bîrnoi, Fridrich, Golda, Aharoni, Sturz, Croitoru
Prima repriză a fost dinamică vreo douăzeci de minute, după care s-a stins complet. Ne-au parvenit două șanse rapide în minutele 5 și 7, dar întâi Sorescu a trimis din prima puțin pe lângă, la colțul lung, iar apoi Golda a finalizat cu capul un corner, însă peste. Orțișoara a replicat în minutul 14, cu un șut din marginea careului, destul de inofensiv pentru debutantul din poarta noastră, David Filip. Una dintre cele mai bune șanse neconcretizate din tot meciul a venit la capătul acțiunii din flanc a lui Mailat, acesta a centrat spre Golda, șutul său a ajuns cumva la Codrean, dar acesta n-a reușit să se reașeze și să pună latul bine, deși avea poarta goală în față. Culmea, la o fază aparent mai inofensivă un minut mai târziu, am deschis scorul: în marginea careului, Golda este contrat, nu înainte de a trimite mingea la Sorescu, a cărui șut prinde o deviere dintr-un adversar și poposește lângă bară, cu portarul advers, Carlaonț, reacționând greoi la schimbarea de traiectorie. Era minutul 18, iar în afară de o liberă trimisă peste din poziție ideală de Croitoru, repriza a fost dominată de un joc economicos, oaspeții apărându-se disciplinat, iar Poli nereușind să profite de raidurile din flancul drept, unde Mailat și Aharoni au pus multe probleme.

Nici n-am ieșit bine de la cabinele imaginare că ne-am văzut egalați. Mai întâi Potocianu a închis greu în zona centrală, dar am scăpat cu o finalizare slabă a lui Anagor, prinsă de Filip. La faza imediat următoare însă am clacat din nou, un adversar beneficiind de mult timp pentru a-și plasa șutul din 22 metri, mingea pornind în diagonală pentru a lovi bara înainte de a intra în poartă. Am avut două șanse în minutele 50 și 52, de ambele ori ca urmare a unor intervenții slăbuțe ale lui Carlaonț, cea din urmă în special fiind agreabilă ochiului, grație execuției lui Sorescu de la marginea careului. N-a fost să fie, iar pendulul jocului și-a schimbat direcția, în așa fel că după intervenția lui Filip din minutul 55, acesta să fie învins de o nouă finalizare excepțională, spre vinclu, la o fază în care Sturz și-a tatonat cam larg adversarul. Oaspeții se puteau desprinde după ce au profitat de una din slăbiciunile repetate ale lui Fridrich, însă șutul trimis din unghi a fost oprit de același Filip, în cădere. La capătul celălalt, Bîrnoi a avut două momente. În minutul 65, n-a reușit să-și direcționeze șutul la centrarea lui Aharoni, ca cinci minute mai târziu să izbutească egalarea la capătul unei acțiuni frumoase: Sorescu a schimbat partea spre stânga cu o diagonală precisă, nou intratul Popan a trimis o centrare pe măsura serviciului, iar Bîrnoi a deviat înspre poartă, mingea intrând cu bara. Orțișoara nu s-a resemnat, iar la singura indecizie a lui Aharoni tot meciul, a fost nevoie de intervenția lui Filip pentru a bloca pericolul iminent. Pentru noi a lovit din nou Sorescu, șutul din prima trecând puțin pe lângă, înainte ca tot el să trimită un șut-centrare în minutul 79, scos de sub bară de Carlaonț. Ultima mare ocazie a partidei i-a aparținut lui Kokora, care a primit o minge ideală pe cap, la capătul unei faze prelungite de atac, dar din doar câțiva metri l-a luat la țintă pe portar.

Atât a fost în această dimineață pe Terenul 1 din complexul Dan Păltinișanu, un joc destul de agreabil, dar care ne face și griji. Asta pentru că în ciuda susținerii primite de la echipa mare, Poli n-a reușit să se impună. Aharoni a fost foarte activ în prima parte, probabil chiar prea activ pe faza ofensivă, dar în general a avut o prestație impozantă, adversarii nereușind să-l depășească. Poate, poate să-l vedem și la echipa mare, cândva. Croitoru, în schimb, nu s-a evidențiat, deși a executat câteva cornere periculoase și a mai încercat să deschidă jocul, dar reușitele sale au fost puține - e drept, la revenirea pe teren, cu mingea, după luni de exil.

Dintre cei mai tineri, aș începe cu debutantul Filip, care deși este cam scund pentru un portar, a arătat niște intervenții bune, chiar dacă a fost lipsit de reacție la golul doi. La fel și Sturz a fost solid pe intercepție, mai ales că oaspeții au încercat de multe ori să strecoare mingea pentru atacanți, dar ar fi putut face mai mult la același gol doi. Din linia de fund, cel mai greu a intrat în meci Fridrich, care a avut o primă repriză deosebit de neinspirată, deși colegii l-au susținut în repetate rânduri. Și-a mai revenit puțin în a doua parte, dar nu cred că este un meci de care să-și aducă aminte cu plăcere. Duo-ul Mailat-Sorescu a muncit mult, primul nefiind susținut îndeajuns în raidurile sale, în vreme ce al doilea a fost cel mai bun om din echipa noastră, ocupând și tot felul de poziții în teren, atât în flanc, precum și în zona centrală, la închidere, cât și în spatele vârfurilor. Vârfuri care n-au avut o zi grozavă, deși Bîrnoi a înscris și a avut câteva momente bune, Codrean a arătat promițor în prima parte, dar el și Golda a dispărut din joc după pe parcurs. Iar dintre cei schimbați, Popan s-a integrat repede și a fost util, la fel ca Bătrânu, care a trebuit să dejoace două acțiuni grele ale adversarilor, într-o fază în care echipa noastră era ruptă la mijloc.

Nu cred că toată agitația de la club îi ocolește pe cei de la echipa secundă. Pe lângă faptul că lotul e mai slab prin plecarea/excluderea lui Boldea, respectiv promovarea lui Bocșan, consolidarea unei poziții spre mijlocul clasamentului după acest debut de retur nu are cum să ajute la moral. Poate că sub mandatul lui Grigoraș, prezent și el azi la meci, candidații pentru șanse la prima echipă le vor și primi, oferind un imbold colegilor de echipă.

Poli: Filip - Aharoni, Sturz, Potocianu, Fridrich - Mailat, Croitoru, Sorescu - Bîrnoi, Golda, Codrean

Popan pentru Codrean (min 65)
Oprea pentru Croitoru (min 65)
Bătrânu pentru Potocianu (min 81)
Kokora pentru Golda (min 83)

Niciun comentariu :

Google+