12 martie 2016

Poli II - Făget 3:2 (1:0)

N-a fost cea mai bună prestație a junilor, care au reușit totuși să obțină prima victorie a anului, după dezamăgirea etapei de debut. Totuși, e o echipă schimbată în punctele esențiale, cu Poparadu, Boldea și Bocșan strămutați în direcții diferite, în vreme ce Sorescu, Mailat, Fridrich și Sîntean pendulează acuma între echipa mare și echipa secundă. Astăzi, golurile marcate de Sorescu, Mailat și Bîrnoi au fost suficiente pentru a compensa dezorganizarea tactică care a afectat în special defensiva.

Am ratat primele șapte minute de joc, fiind chiar de cealaltă parte a gardului când Sorescu deschidea scorul. Oaspeții nu au plecat capul și ar fi putut înscrie în prima jumătate de oră, în vreme ce Poli a trăit mai ales din acțiunile lui Mailat. În minutul 30, o acțiune a acestuia a fost finalizată din poziție bună de Pădurariu, dar pe portar, iar trei minute mai târziu, Sorescu a fost servit tot de Mailat, a șutat din voleu, dar și lui i-a lipsit forța. Replica Făgetului s-a arătat la acțiunea din minutul 37, însă nici aceștia n-au profitat de spațiul oferit în centrul careului nostru.

Oboseala jucătorilor s-a resimțit în a doua repriză, echipele fiind rupte între cele două faze. Oaspeții ar fi trebuit să egaleze în minutul 55, când apărarea noastră dormea, dar am scăpat cu un șut pe lângă. Jocul s-a dezmorțit începând cu minutul 70, când Poli s-a desprins: mingea lungă din apărare l-a găsit pe Bîrnoi, acesta a scăpat singur spre poartă, i-a pasat lui Mailat, care a înscris. O lipsă de concentrare două minute mai târziu a permis Făgetului să revină pe tabelă, dar jocul nu s-a schimbat la față. Astfel, golul nostru cu numărul trei s-a arătat în minutul 75, la o gafă împărțită între portarul advers și un fundaş, Bîrnoi fiind acolo să profite. N-a lipsit mult să mai primim un gol rapid, dar Rusu a fost la post, ca apoi Mailat și Sorescu să rateze și ei golul patru. Chiar după ratarea celui din urmă, oaspeții au lovit din nou în centrul apărarii noastre, Rusu nereușind să mai compenseze pentru erorile lui Sturz și Jivcovici. Dar n-a fost destul pentru vreo întoarcere dramatică de rezultat, astfel că punctele au rămas la noi.

E clar însă că echipa suferă, din motivele menționate deja în introducere. Greu de înțeles indisciplina tactică arătată de băieții conduși de Săvoiu, dar faptul că antrenorul i-a adunat la pauză să discute cu ei arată că există o înțelegere între ei, într-un spirit al echipei. Un plus pentru Mailat, mereu activ, și Bîrnoi, important la goluri, dar toți au părut rupți și destul de individualiști. Nici gazonul nu face favoruri nimănui, însă asta nu poate fi o scuză pentru jocul lent și dezordonat etalat. Avem nevoie de mai mult, în special de la liderii echipei, de disciplina care să-ți permită să faci joc dublu, în Liga 1 și Liga a 4-a.

Poli: Rusu - Totic, Sturz, Jivcovici, Fridrich - Mailat, Oprea, Bîrnoi, Sorescu -  Pădurariu, Velcotă

Schimbări:

Potocianu pentru Pădurariu (min 35)
Gînju pentru Velcotă (min 55)
Lazăr pentru Totic (min 60)
Codrean pentru Oprea (min 75)

Niciun comentariu :

Google+