20 martie 2016

Craiova - Poli 1:0 (0:0)

Strategia lui Florin Marin de a obține egaluri în deplasare și victorii acasă a continuat neschimbată, în ciuda rezultatului de etapa trecută, și a eșuat din nou. Am intrat cu gândul să nu facem absolut nimic și i-am lăsat pe craioveni să vină peste noi, mai mult, ajutându-i prin cedarea posesiei foarte ușor. Ce-i drept, nici nu au fost prea mari ocazii, căci apărarea noastră s-a descurcat neașteptat de bine. Dan Popescu a avut ceva de furcă cu Ivan, dar a reușit să-l oprească de fiecare dată, cel puțin până ce acesta a fost mutat pe partea lui Belu. În schimb nu s-a descurcat la fel de bine în partea ofensivă unde a fost deposedat de mai multe ori. Problema mare a fost la mijloc, unde nu am putut nicicum să ținem de minge.

Putem nota o primă ocazie în minutul 22, când Ivan sare la cap cu Ov. Popescu, dar mingea este trimisă mult peste poartă. Foarte asemănător trimite și Elek la poarta cealaltă în minutul 30. Patru minute mai târziu, același Ivan pătrunde pe linia de fund din stânga, vrea să trimită o centrare puternică pe jos, Scutaru blochează, dar mingea sare în bară.

După o repriză ce era să mă adoarmă, Florin Marin l-a trimis în teren pe Bărbuț în locul lui Zicu. N-a jucat prea rău Zicu, cel puțin comparat cu ceilalți colegi, dar intrarea lui Bărbuț ne-a dat o viteză în plus și a echilibrat meciul, cel puțin în fazele de atac. Dar tot craiovenii au o primă mare ocazie la doar trei minute de la reluare. Llorente și Melinte nu se prea înțeleg și pierd mingea, iar Torres este nevoit să blocheze prin fault, cu prețul unui cartonaș galben. Zlatinski execută lovitura liberă și trimite foarte periculos aproape de vinclu.

Contraatacăm prompt, Elek eliberându-se de adversar pe dreapta, îl găsește pe Hernandez în fața porții, dar acesta șutează în blocaj. Tot Elek execută o lovitură liberă de pe semicercul careului craiovean, în minutul 59. Trimite destul de bine, plasat, dar cam moale, pe colțul respectiv fiind și un fundaș care probabil ar fi respins cu capul dacă nu ar fi ajuns portarul Straton înaintea sa.

Minutul 69 ne-ar fi putut aduce o mare bucurie. Bărbuț este lansat foarte bine pentru viteza sa, trece printre doi fundași, îl găsește pe Elek, care îl deschide pe Ov. Popescu. Acesta face o fentă și trimite spre poartă, cam ca în meciul de la Iași, dar mingea lovește transversala.

În loc să fie 1:0 pentru noi, craiovenii sunt cei care marchează la următoarea fază. Aceasta a pornit pe partea noastră dreaptă, unde trebuia să se afle... cel care ar fi trebuit să se afle acolo după ce Belu a fost înlocuit cu Abel. Măzărache îi fentează pe Torres și Scutaru și trimite în fața porții de unde Rocha venit fără marcaj trimite în poartă.

În minutul 77, Bărbuț scapă singur după o pasă greșită a craiovenilor, dar, sub presiune, trimite lamentabil mult pe lângă poartă. Din păcate, după ce a învigorat atacul nostru la începutul reprizei, micul nostru atacant s-a văzut din nou depășit de propriile limite și din ce în ce mai neputincios. Tot din păcate, nici nu am avut pe cine altcineva să ne bazăm. Florin Marin a găsit că acesta este momentul oportun ca Henrique să debuteze în prima ligă după lunga accidentare. Evident, nu prea a avut cu ce să contribuie. Ba mai mult, cel scos a fost Ov. Popescu, care, poate în afara golului primit unde nu l-a urmărit pe Rocha, s-a zbătut mult și a fost activ în atac. Poate mai potrivit ar fi fost aă fie scos Hernandez, destul de absent azi, ca în primele meciuri din acest an.

În fine, nu mai avem vigoarea de a pune probleme, până în chiar ultimul minut de prelungire, când Bărbuț scapă din nou după o pasă greșită, într-o situație ce părea chiar mai periculoasă ca precedenta, dar Iliev face ce trebuie să facă și îl oprește prin fault, fiind prompt eliminat. Nu ne consolează cu absolut nimic cartonașul roșu, mai mult, Llorente execută slab atât lovitura liberă cât și cornerul ce a urmat, spulberând orice speranță că am fi putut întoarce soarta din meciul cu CFR.

Urmează o pauză pentru meciurile naționalei, dar nu știu cu ce ne poate fi de folos. Orice îmbunătățire în joc este contracarată de neșansă, de prostie sau de decizii tactice aiurea. Chiar și acum, Florin Marin a făcut niște schimbări discutabile și s-a văzut mereu depășit tactic de către omologul său de pe banca Craiovei. Cert este că am căzut pe un loc direct retrogradabil și că avem o singură victorie în ultimele 10 meciuri și aceea la limită împotriva codașei Petrolul, cu care vom și juca următorul meci. Dar mai sunt meciuri directe și orice rezultat pozitiv ne poate pune într-o poziție mai bună. Oricum, nu putem continua cu aceleași scuze și același discurs. Să vedem ce ne aduce pauza.

Poli: Strauss (5,5) - Belu (5), Scutaru (5,5), Torres (6), D. Popescu (5,5) - Zicu (5,5), Melinte (5), Llorente (5), Ov. Popescu (5,5) - Elek (6), Hernandez (5)

Schimbări:
Bărbuț (5,5) pentru Zicu (min 46)
Abel pentru Belu (min 66)
Henrique pentru Ov. Popescu (min 79)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Echipa a luptat .Pacat de gafa in lant la golul lui Rocha. Totusi am avut 3 sanse clare de gol. Eram convins ca putem castiga.

Anonim spunea...

Au inceput rezultatele surpriza . Deodata echipele din Moldova pierd acasa in mod ciudat. Se rateaza penalty se trage din toate pozitiile dar nu pe cadrul portii . Parca a reinviat noua cooperativa.

Google+