29 ianuarie 2016

Săptămâna #4 în retrospectivă

Am avut parte de o săptămână liniștită, cu jocuri amicale și două sosiri la Poli.

— La capitolul veniri, îi trecem pe Everon Pisas, mijlocaș stânga, și Abel Suarez, mijlocaș central/defensiv, amândoi cu profil la noi pe blog. Ar mai rămâne loc de portar și de un fundaș central, chiar dacă prin venirea lui Suarez, putem presupune că Melinte va fi folosit mai mult în apărare. Chiar Stanciu a afirmat pe facebook că un fundaș central ar fi pe țeavă.

— Dat fiind că mai avem o grămăjoară de jucători care se antrenează cu echipa secundă, dar pe care i-am dori plecați, putem menționea că Artean a fost împrumutat la Râmnicu Vâlcea. Mai interesant este împrumutul lui Miodrag Todorov la ASU Poli, fundașul central care evoluase la Becicherecu Mic în turul ligii a 3-a. S-ar mai tatona pe pistele Poparadu, Popovici și chiar Mailat (plecat la U19), dar în vreme ce primii doi caută soluții în ligi superioare, cel de-al treilea va rămâne aproape de lotul mare al Politehncii pentru meciurile de Liga 1 - o decizie justă, din moment ce s-a dovedit a fi cel mai bun jucător al echipei secunde în tur. Oricum, o colaborare în plan sportiv între cele două cluburi ar fi...ceva.

— S-au jucat câteva meciuri amicale în ultimele șapte zile. Sâmbătă a fost 1-4 cu Botev Plovdiv, gol Bocșan, într-un meci care a arătat destul de rău pentru noi, cu destule greșeli individuale și un joc defensiv aproximativ (imagini video aici). Apoi luni s-a jucat câte o repriză cu două formații din Austria și Ungaria; a fost 2-0 cu LASK Linz (L3), dublă Llorente și 1-1 cu Sopron (L2) cu golul lui Melinte. Iar miercuri am întâlnit pe Carl Zeiss Jena (L4 Germania), scor final 2-2, după ce Bocșan și Bărbuț marcaseră primele goluri ale partidei. Nu sunt rezultate grozave, dar nici nu ne aflăm într-un moment în care scorul să primeze. Dacă jocul arată cumva, e greu de zis de la distanță unui comentariu live text.

— Cel mai de gală amical a fost cel terminat cu puțin timp mai devreme, împotriva noii echipe a lui Luchin, Levski Sofia, terminat 1-2. Scorul a fost deschis de Pisas, cu un șut în diagonală, înainte ca Levski să întoarcă rezultatul în decursul a doar două minute. Dacă prima repriză a fost mai sterilă din partea noastră, în a doua s-au ivit câteva oportunități, dar fără a fi transformate în gol. Și bulgarii ar fi putut să se desprindă, mai ales la o fază din finalul partidei, plecată de la o eroare la mijlocul terenului, dar Smaranda a reușit să blocheze din poziție de unu la unu. N-am prins întreaga partidă, astfel că nu pot detalia prea mult despre cei nou-veniți - pe lângă Pisas, au jucat și Rajcomar și Abel - dar rezultatul nu este rău, considerând că ne lipseau mai mulți jucători din motive...de infirmerie. Video cu golurile aici.

Unsprezecele care se formează arată cam așa: Smaranda – Belu, Melinte, Scutaru, Dan Popescu – Llorente, Ovidiu Popescu – Bărbuț, Javi Hernandez, Pisas – Zicu. Poate un Elek/Goga în locul lui Zicu, sau Henrique, atunci când va reveni.

Un comentariu :

alextorrrres spunea...

Golul lui Pisas e de kinograma. Se pare ca are o glezna fina. Exact ce ne trebuia.

Google+