19 ianuarie 2016

Amical: Poli - Național Sebiș 3:1 (3:0)

Începută cu o întârziere de o jumătate de oră, partida din această dimineață s-a disputat în două reprize a câte șaizeci de minute fiecare. Poli a aliniat două formații aproape complet diferite, iar jocul a arătat conform așteptărilor. Printre jucătorii folosiți s-au numărat și trei fotbaliști aflați în probe, anume croatul Igor Jugovic (închizător), fostul ripensist Anagor (atacant) și Alin Ignea (mijlocaș central).

Rep. 1: Smaranda - Belu, Cânu (Jugovic), Bocșan, D. Popescu - Melinte, O. Popescu - Bărbuț, Llorente, Javi - Zicu (Anagor)

Singura remarcă la acest unsprezece este că Llorente a fost folosit mai ofensiv ca de obicei, dar la fel de just este să remarcăm că vorbim de un unsprezece fără vârf autentic. Jocul a fost controlat în mare de Poli, scorul fiind deschis deja din minutul 7: Bărbuț a recuperat în treizeci de metri, l-a deschis pe Llorente, a cărui centrare l-a găsit pe Zicu inspirat, acesta finalizând cu foarfecă în poarta goală. Zece minute mai târziu a avut loc desprinderea, când același Bărbuț a rămas cu noroc la minge, i-a centrat lui Zicu pe jos, balonul a fost deviat spre Javi, a cărui șut a intrat cuminte lânga bară. Șansa oaspeților de a intra în joc le-a fost oferită în trei rânduri, în minutele 22, 25 și 33. Prima oară, Belu a pasat la adversar în treizeci de metri, acesta a înaintat puțin și a tras, Smaranda respingând de sub bară. Apoi, Velici a scăpat cam singur spre poartă, a șutat însă din marginea careului, fix pe Smaranda. Iar la a treia fază, totul a plecat de la o minge pierdută de Belu în marginea careului advers, Bocșan a alunecat în urmărirea lui Velici pe o minge lungă, dar fostul polist a trimis pe lângă, din poziție de unu la unu cu Smaranda. Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 52, la o nouă recuperare a lui Bărbuț, care apoi s-a încurcat puțin în minge, dar balonul a ajuns și așa la Zicu în marginea careului, căpitanul nostru finalizând plasat, cu siguranță.

Nu ar fi prea multe de zis despre această primă repriză, dincolo de slăbiciunile defensive evidențiate de ocaziile adversarilor. Apărarea n-a arătat prea solid, greșelile lui Belu, respectiv lentoarea lui Bocșan dându-ne de teamă. Nici D. Popescu nu a fost mult mai presus, nefiind ajutat de O. Popescu în câteva rânduri. În schimb, Bărbuț a arătat binișor, Zicu a fost la obiect, deși în rest nu s-a văzut, iar Javi și Llorente au lucrat bine în a pune presiune pe adversari, în propria lor jumătate.

Rep. 2: Smaranda (Rusu) - Motreanu, Bocșan, Fridrich, Podină - Sorescu, Jugovic, Ignea, Doman - Sîntean, Anagor (O. Popescu)

Din păcate, perspectivele arătate de repriza a doua sunt destul de sumbre. Cu o formulă întărită a echipei secunde, Poli n-a avut nicio ocazie reală de gol. Da, au fost șuturile lui Anagor, Sorescu și Ignea, respinse/reținute, un voleu pe lângă al lui Sîntean, o lovitură de cap a lui Bocșan, dar nu le-aș numi ocazii. Doar cea a lui Sorescu a venit la capătul unei acțiuni lucrate. Sebișul a reușit să-și treacă în cont o reușită meritată, când ne-au prins descoperiți pe o degajare lungă, în minutul 28, Velici înscriind după ce trecuse și de Smaranda, în marginea careului. Asta, după ce în minutul 15 fusese nevoie de două intervenții de reflex ale portarului nostru, pentru a evita golul.

Despre cei trei trialiști: Anagor nu are cum să prezinte o soluție, atât la ce a arătat astăzi, cât și la ce am mai văzut din partea lui pe când juca la Ripensia. Ignea a intrat în multe combinații la mijloc, dar nici în cazul lui nu văd cum ar întări echipa, chiar dacă are mai multă calitate ca Anagor. Singurul care îmi dă puțină speranță este Jugovic, a cărui joc a fost disciplinat, a inclus două șuturi spre poartă, din care unul bunicel, și a rezistat mult timp pe teren. Dacă e mai bun ca Artean? Greu de zis, dintr-o privire.

Dintre tineri/cei reveniți - Doman a părut neinspirat, obosit după jumătate de oră, și, vorba vine, cu câteva floricele (a se citi călcâie, centrări rabona, etc.) nu faci primăvară în Liga 1. Plusuri le-aș acorda lui Podină și Fridrich, deși ambii au avut și scăpări, dar nu multe. În rest, am fost dezamăgit de prestația ofensivă a echipei, numărul de centrări/cornere trimise slab, imprecizia la multe pase rapide.

E doar primul meci de pregătire, dar din jucătorii văzuți azi, în special în repriza secundă, e greu de zis care ar putea emite pretenția să întărească echipa în acest retur.

Niciun comentariu :

Google+