23 octombrie 2015

Poli - CFR Cluj 1:2 (0:2)

Din păcate, nimic nou în acest meci - Poli, suferind, are nevoie de două, trei ori mai multe ocazii decât adversarii pentru a marca. Tot ce a fost altfel, a fost disperarea lipsită de busolă cu care am atacat în repriza secundă, o dominare asemănătoare cu cea de la Pandurii, dar parcă mult mai haotică în exprimarea ei. Cu numeroase absențe de natură medicală, inclusiv cei doi fundași centrali, și un Kirschstein neinspirat, am fost pedepsiți asupru la puținele atacuri ale oaspeților, în vreme ce golul nostru, prin Hernandez, a venit prea târziu pentru a mai afecta rezultatul. Aspectul de echipă mică este evident și doare din ce în ce mai tare, inclusiv la clasament.

Partida a început din nou prost, de această dată din cauza unei accidentări - Goga a ieșit șchiopătând în minutul 3 și a fost schimbat cu Hernandez la scurt timp după. Merge din rău în mai rău. căci în minutul 16, o minge ajunsă în fața careului nostru este șutată de Nascimento, Cânu ori o deviază, ori îl maschează pe Kirschstein, care nu mai are timp să reacționeze și balonul intră în plasă. Problema, ca la golurile de la Tîrgu Jiu sau Viitorul, a stat în vidul dintre linii, nici Artean nefiind la post mai bine decât colegii săi în acele meciuri. Poli are două șanse bune în minutele 21 și 23, două faze care au și evidențiat inconsecvența tușierului de pe acea parte. Întâi, Hernandez centrează dintr-o liberă, Cânu urmărește o minge deși se afla în ofsaid, iar un fundaș respinge din fața lui înspre propria poartă, de unde portarul scoate în extremis. Apoi, o pasă printre ajunge la Hernandez care plasează mingea în poartă, doar că pe drumul către spaniol, Elek a încercat să joace balonul (fără să-l atingă), dar aflat fiind în ofsaid, faza a fost oprită. Presiunea noastră nu mai dă multe roade, următoarea acțiune mai periculoasă aparținând tot oaspeților, în minutul 40, când un șut de la 30 metri a trecut destul de aproape peste. N-am mai scăpat în minutul 43, D. Popescu fiind depășit pe o minge lungă, Kirschstein a ieșit puțin optimist în întâmpinare. n-a reușit să intercepteze pasa către Lopez, care a finalizat cu poarta goală. Contra a plecat de la o minge pierdută de Hernandez, doar că problema mai mare a stat la plasamentul fundașilor centrali față de Popescu, care nu au coborât cu Lopez, liber în spatele lor. Imediat, Hernandez a trimis un șut foarte bun din marginea careului, dar portarul a făcut din nou diferența și a respins în corner. Diferența portarilor a făcut diferența într-o repriză, de altfel, echilibrată.

Mitanul secund nu arată prea grozav, chiar dacă deținem inițiativa. Lipsa de talie din față face ca toate mingile lungi lansate din linia de mijloc să aibă șanse minime de succes. Implicit, șanse puține, cele mai importante aparținându-i tot lui Hernandez, de departe cel mai bun jucător al zilei: prima, un șut din prima cu latul la o minge pusă înapoi de Elek, dar balonul lovește plasa laterală; a doua, un șut de la marginea careului, puțin pe lângă. Oaspeții reacționează și ei, tot cu două ocazii: Nascimento șutează din unghi, pe lângă, iar în minutul 75 trimit din nou mingea pe lângă, după ce o pasă cu călcâiul ne-a descusut. Finalul, în toată disperarea lui, ne-a aparținut complet. Belu ne-a încălzit cu un șut frumos din marginea careului care a trecut de puțin pe lângă colțul lung. În minutul 85, Cânu finalizează cu capul la o centrare din liberă a lui Belu, dar Marc se întinde iar miraculos și scoate de sub bară. Și cornerul e periculos, însă Cânu nu reușește să redirecționeze spre poartă, ca apoi Curtean și Hernandez să tragă de la 20 metri, în faze succesive, fără a prinde poarta. Golul cade de abia în minutul 89, când același Hernandez controlează elegant o minge pe lângă un adversar, o pune pentru șut și trage din poziție ușor lateral stânga și marchează spectaculos, din afara careului. Cele două minute de prelungiri dictate de la margine nu ne-au mai oferit destul timp pentru a egala, astfel că, la fel ca în atâtea alte meciuri din acest an, un meci pe care nu prea aveam de ce să-l pierdem, l-am pierdut.

Per ansamblu, echipa a arătat rău. Kirschstein total neinspirat, Cânu și Melinte aparent neracordați ca lumea, fie între ei sau față de Popescu, acesta din urmă trecându-și în cont un nou meci cu erori grave. Doar Belu, căpitan în premieră, a reușit să dreagă busuiocul pentru linia de fund, însă nici el n-a fost foarte constant. La închidere, Artean și Llorente n-au acoperit bine fundașii centrali, iar deși au făcut recuperări ocazionale, viteza de atac ne-a omorât din nou toate speranțele de gol din fașă. O. Popescu și Curtean, jucătorii de flanc la mijloc, au fost mediocri spre slabi - în vreme ce primul nu s-a evidențiat nicicum, al doilea a dat și vreo două pase bune, dar a și ucis câteva acțiuni cu potențial. Elek, apoi și Rufino, s-au zbătut fără mult succes, Croitoru a făcut un impact mic după ce a intrat, astfel că a rămas Hernandez, de departe jucătorul cel mai activ astăzi, care a arătat mai multă calitate în 87 de minute decât arătase până acuma în tot campionatul - puțină speranță pentru meciurile care urmează.

Doar că nu este destul. Deși am crezut la începutul campionatului că vom avea o apărare solidă, din nou și din nou se dovedește că oferim adversarilor goluri pe tavă, ca apoi să ne zbatem să reintrăm în joc. Măcar ne zbatem, se poate și mai rău - dar la ritmul acesta, poate vom vedea cum arată acest și mai rău. După ce l-am lăudat pe Marin pentru disciplina pe care a inspirat-o echipei, am revăzut astăzi jocul haotic pe care l-am trăit și pe finalul erei lui Alexa, poate doar cu un mic plus de determinare pentru noi.

Și dincolo de echipă, tot ce rămâne de văzut e un oraș care nu ține prea mult la Liga 1, un oraș pe care conducerea actuală reușește să-l trateze cu indiferența unei rude de gradul trei, pe care o întâlnești o dată pe an și în rest îi mai trimiți câte un Whatsapp să vezi dacă mai trăiește. Până nu va exista un dialog, ACS Poli va suferi din nou și din nou pe seama harababurii politice din jurul clubului.

Poli: Kirschstein (4) - Belu (6), Melinte (5), Cânu (5), D. Popescu (5) - Artean (5), Llorente (5) - O. Popescu (5), Goga, Curtean (5) - Elek (5)

Schimbări:

Hernandez (7) pentru Goga (min 9)
Rufino (5) pentru O. Popescu (min 46)
Croitoru pentru Artean (min 66)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Din nou penibili. Un meci care trebuia castigat.Din pacate Canu nu mai are ce cauta in apararea noastra. Cred ca introducerea lui Bocsan ar fi fost indicata. Am fi rodat un tanar foarte talentat si nu aveam o aparare slaba. Se vede ca Popescu este epuizat joaca dezordonat. Nu inteleg de ce nu joaca Neagu care a facut meciuri fbune in liga 2 Macar o recompensa morala. Oricum decurge totul, directia liga 2 e schitata.

Google+