26 mai 2015

Rezultate sondaj 18.05.2015

N-am primit prea multe răspunsuri pe tema reconcilierii între cele două „Politehnici”, dar balanța înclină ușor spre varianta că ar trebui făcut mai mult decât s-a făcut până acum. Cred că e destul de clar pentru toată lumea că subiectul a fost abordat prost încă de la început, când Robu a tratat situația în stilu-i caracteristic, tranșând decizia așa cum a dorit el, fără a lua în considerare opinia altora, iritându-i pe cei din Druckeria și pe susținătorii lor. Dacă varianta utopică a susținerii de către ambele tabere a unei echipe din liga a cincea nu era agreabilă, atunci sunt sigur că se putea găsi o variantă în care cele două cluburi să poată coexista pașnic, dacă subiectul era abordat cu mai mult tact.

Dar n-a fost așa, astfel că acum, după aproape 3 ani, acea întâlnire între Robu și reprezentanții Druckeriei s-a reeditat. Deși din relatări reiese că a fost o discuție amiabilă, nicăieri nu am văzut vreun semn că s-a negociat ceva sau că vreuna din părți e dispusă să facă vreun sacrificiu, așa că mă întreb care a fost rostul întâlnirii, de unde și concluzia că absolut nimeni nu face ceva concret pentru rezolvarea situației.

Sunt destul de sigur că cei care au votat negativ consideră că situația nici măcar nu trebuie rezolvată. Până la urmă fiecare parte e decisă să meargă pe drumul pornit, iar astfel de discuții inutile ar putea chiar să distragă atenția de la obiectivele sportive. Sigur, ar fi frumos ca suporterii să fie uniți ca în vremurile bune și să nu existe discordie. Iar eu cred că și dacă privim lucrurile pragmatic, existența acestui conflict dăunează serios imaginii celor două echipe și ține departe destui spectatori de rând, care așteaptă liniștirea și limpezirea apelor.

Apropo de limpezirea apelor, pe lângă lipsa unor discuții cu substanță, există multe întrebări la care eu unul nu am văzut nici măcar o tentativă de răspuns și care complică și mai mult subiectul. Conform unor interpretări ale regulamentului, Universitatea n-ar putea susține ambele cluburi dacă ASU va promova în liga a treia. Care este poziția UPT în acest caz? Și mai important, de ce nu clarifică Druckeria acest aspect, dacă nu e nevoie de o negociere cu ACS și UPT pentru a-l rezolva? Și să nu uităm că această întâlnire a pornit de la dialogul între Robu și Brâncovan, acesta din urmă fiind renegat de Druckeria și acuzat de urmărirea intereselor personale. Te face să te întrebi cam câți membri mai au interese personale și vor fi renegați în viitor...

Și viitorul? Căci despre asta vorbim, până la urmă. O să dispară ACS odată cu schimbarea forțelor politice actuale, precum scriam acuma câteva săptămâni? O să se grupeze câteva sute sau mii de susținători vocali în jurul lui ACS, să-i dea o identitate emoțională? Și dacă se întâmplă asta, ce riscuri implică pentru ASU? Dacă circumstanțele o vor permite și puterea politică o va dori, cât de odios ar fi să rămână ASU fără Poli și fără alb-violet? Nu credem că există un viitor fericit cu două Poli. O variantă în care, cumva, cei cu putere de decizie aleg să construiască ceva comun este superioară oricărei alte variante. Dar, momentan, pare fantasmagorică.

Cu alte cuvinte, multe discuții în van, altele nici măcar în sensul rezolvării problemei. Nici nu e de mirare că deja a devenit un subiect iritant. E clar că nici una din persoanele implicate până acum nu a făcut și nu va face destul pentru o reconciliere. Așteptăm să apară acea persoană care să o facă? Cineva gen Stanciu, proaspăt anunțat ca manager sportiv, care să se afle și într-o relație bună cu suporterii ASU? Nu cred că își va asuma o asemenea responsabilitate, mai ales că atribuțiile unui astfel de post sunt cu totul altele.

Ca de obicei, timpul le va rezolva pe toate.

Credeți că ar trebui făcut mai mult pentru o reconciliere ACS-ASU?

Da - 6 voturi (60%)
Nu - 4 voturi (40%)

Total voturi: 10

Niciun comentariu :

Google+