25 aprilie 2015

FC Olt - ACS Poli 0:1 (0:1)

După mult chin, Poli a reușit finalmente să obțină victoria departe de casă! A fost un meci cu destule ocazii de ambele părți și chiar dacă cele mari ne-au aparținut nouă, garanția celor trei puncte n-am avut-o până la fluierul final, cu gazdele forțând egalarea până la capătul celor cinci minute de prelungiri. Golul decisiv a fost marcat în prima repriză de Belu, după un corner executat de Trandu și deviat de Popovici. Din păcate, victoria a fost pătată oarecum de eliminarea lui Melinte în prelungiri, dar important este că suntem foarte aproape de țelul nostru.

Despre joc, Popovici a avut trei ocazii în primele douăzeci de minute, cu două intervenții vitale ale lui Nuno Claro la șuturi din mai puțin de zece metri. Între acestea, Rogoveanu l-a solicitat pe Pap, dar portarul nostru a fost la post, precum a fost și în minutul 26, la execuția aceluiași fost polist. Scorul a fost deschis în minutul 38, grație reușitei lui Belu, și meciul nu a mai produs faze notabile până la pauză.
Repriza secundă a fost una destul de dinamică, cu multe ocazii de ambele părți. După ce Nuno Claro a respins libera lui Popovici imediat după reluare, același Popovici l-a lansat pe Trandu singur cu portarul, dar mijlocașul nostru nu l-a putut învinge nici din două încercări pe portughez. FC Olt a replicat prin șutul lui Anghelina, respins cu dificultate de Pap, ca în minutul 61 Trandu să aibă un nou șut parat de Nuno Claro. Gazdele au forțat puternic pe final, dar au avut dificultăți în a prinde cadrul porții, în ciuda șanselor avute. Cea mai mare ocazie s-a arătat chiar în ultimele secunde ale jocului, când mingea a trecut de puțin pe lângă și am putut răsufla ușurați.

Trei puncte vitale, așadar, pentru Poli, plătite mai ales cu cartonașe galbene. Din fericire, lotul ne permite să rulăm jucători, în ciuda numeroaselor accidentări de care suferim. Mi-e puțin greu să înțeleg cum a fost posibil ca Melinte să prindă un al doilea galben pentru trageri de timp la un aut de poartă, de parcă nu mai avea cine să tragă de timp în acea fază decât un jucător deja avertizat, și nici nu știu cât de ideal e să închei așa pe baricade. Dar asta nu este ceva cu adevărat nou, cred că ne-am obișnuit deja cu finaluri iritant de tensionante, și în sfârșit am scăpat cu fața curată.

Victoria Reșiței nu ne-a permis să ne distanțăm de locul secund, dar meciul direct de etapa viitoare ne va permite să o facem. Un succes ar însemna să avem un avans de 13 puncte cu un maxim de 15 puncte rămase de jucat. Game, set, meci, aproape.

Hai Poli!

Poli: Pap - Belu, Scutaru, Melinte, Neagu - O. Petre - Keita, Boldea, Trandu - Popovici, Elek

Schimbări:

Nanu pentru Popovici (min 65)
Bocșan pentru Petre (min 76)
Popescu pentru Boldea (min 90+1)

Niciun comentariu :

Google+