28 martie 2015

FC Olt - ACS Poli 2:2 (1:1)

Conform aşteptărilor, partida de astăzi s-a dovedit a fi una deosebit de dificilă. Cu gazdele în avantaj după doar cinci minute, Poli a avut mult de muncit să revină, dar a beneficiat de şansa unui gol chiar înainte de pauză, graţie lui Elek. Vârful adus în această iarnă l-a înlocuit cu brio pe suspendatul Henrique şi şi-a trecut în cont dubla în repriza secundă, dar gazdele au revenit cu doar două minute înainte de final, în ciuda eforturilor admirabile ale lui Pap.

Scorul a fost deschis după o intervenţie slabă a lui Poparadu, care a pus mingea ideal pentru adversari şi aceştia au finalizat faza din patru metri, prin Bobi Verdeş. Replica noastră a venit prin Belu şi Elek, dar niciunul dintre ei nu a reuşit să îl testeze serios pe Nuno Claro, înainte ca meciul să piardă puţin din ritm. După minutul 30 şi până aproape de pauză au urmat cinci faze dificile la poarta noastră, cu Pap intervenind salutar la centrări, pe contre şi la cornere. Trecuţi cu bine de elanul slătinenilor, Poli a reuşit o egalare nebănuită chiar înainte de pauză, când centrarea lui Melinte a fost trimisă în faţa porţii de Belu, Nuno Claro a respins până la Elek, care a marcat acrobatic în poarta goală.

Repriza secundă n-a avut un debut spectaculos, gazdele fiind ceva mai curajoase, doar că după un sfert de oră, tot noi aveam să marcăm: ruta Bălace-Boldea a dus mingea la Elek, care a profitat de o (nouă) eroare a lui Nuno Claro, l-a driblat pe acesta şi a marcat pentru desprindere. A urmat o fază contestată de banca noastră tehnică la o intervenţie în careul advers, nepenalizată în vreun fel, dar altfel meciul a părut să intre într-o fază mai ştearsă, ceea ce ni se potrivea de minune. Doar că după minute bune lipsite de evenimente notabile, cu puţin peste o sută de secunde rămase până la prelungiri, gazdele au reuşit să revină printr-o lovitură de cap ţintită la vinclul porţii noastre - marcaj deficitar al lui Scutaru. A fost nevoie de o nouă intervenţie a lui Pap pentru a menţine scorul egal înainte de final, portarul nostru fiind după toate aparenţele omul meciului.

Rezultatul nu e rău, dar nici nu ne plasează pe mult căutata pantă ascendentă, la capătul unui alt meci plin cu cartonaşe pentru jucătorii polişti. Din fericire, cartonaşele se vor "reseta" în play-off, astfel că o putem lua de la capăt cu întreg lotul la dispoziţie. Nu ştiu ce ar mai fi de zis astăzi, doar că am mai pus un punct peste Reşiţa şi am ţinut la distanţă o echipa periculoasă, deci într-un fel e rezonabil. Dar mă ia din nou senzaţia că, la fel ca în aproape fiecare sezon, părem mai puţin convingători după "acumularea" de iarnă.

Poli: Pap - Belu, Cânu, Scutaru, Bălace - Melinte, Poparadu, Keita, Boldea - Bărbuț, Elek

Schimbări:

O. Petre pentru Keita (min 62)
Duarte pentru Elek (min 82)
Doman pentru Boldea (min 88)

Niciun comentariu :

Google+