21 februarie 2015

Amical: ACS Poli - Olimpia Satu Mare 1:0 (0:0)

De-abia reveniți după un lung cantonament în Turcia, poliștii n-au oferit un meci prea interesant publicului de acasă. A fost totuși un bun antrenament cu o colegă de serie și au rămas două săptămâni (pentru că în prima etapă stăm) în care să își reîncarce bateriile pentru primul meci oficial.

Ocaziile au cam lipsit, astfel că primul moment important a fost accidentarea lui Popovici din minutul 15, care ne-a arătat că încă trebuie să ne facem griji pentru compartimentul ofensiv. Bărbuț și Chipirliu sunt încă nerefăcuți, Duarte a lipsit complet din motive pe care nu le cunosc, astfel că Nanu a fost introdus în atac, unde nu s-a descurcat de nici o culoare. N-am înțeles improvizația din teren. Putea fi trecut Boldea în atac, iar Nanu să-și ia postul obișnuit pe stânga, de unde și Nikiema putea trece central. Apropo de burkinabez, prima impresie a fost una bună, dar se poate și mai bine. E solid, dar pare puțin cam lent. A făcut pereche bună cu Melinte pe stânga, fundașul fiind de fapt surpriza plăcută a meciului. Cei doi au stat de altfel la singura ocazie a reprizei, când au combinat frumos, iar Melinte a fost la finalizare, puțin pe lângă. De partea cealaltă, sătmărenii au avut un șut bun, care l-a depășit pe scundul Pap, dar a lovit bara. Nu știu dacă Pap a demonstrat că merită să fie titular, dar se pare că așa va fi.

Repriza a doua a fost un pic mai interesantă, prin apariția celor doi juniori, Motreanu și Dragomir, ce au dat dovadă de ambiție și tupeu. Dragomir a fost protagonistul unei faze frumoase, când l-a deschis pe Doman printr-o pasă cu pieptul, dar acesta n-a putut să profite. De notat și revenirea lui Petre, care mi s-a părut ca un adevărat lider al mijlocului și cu siguranță ne-ar fi de ajutor. De văzut cât de mult. Golul victoriei a fost marcat de Trandu, care l-a păcălit pe portar din penalty.

Din păcate, se vede că transferurile n-au rezolvat toate problemele, mai ales pe cele din atac, care vor trebui rezolvate la vară, considerând că probabil nu-l vom putea ține pe Henrique. Pentru acest sezon cred că totuși nu va fi o problemă. Bărbuț și Chipirliu nu par să aibă ceva grav, iar Popovici, deși a fost dus cu salvarea, până la sfârșitul meciului a revenit alergând. Marele câștig este Melinte, care a rezolvat postul de fundaș dreapta. Nikiema și Doman nu sunt transferuri rele și sperăm că juniorii vor putea juca și în meciuri oficiale mai mult. Așa că per total cred că suntem o echipă mai bună ca în tur, dar pentru prima ligă încă trebuie să mai creștem în valoare.

ACS Poli: Pap - Belu, Bocşan, Cânu, Melinte - Trandu, Popescu, Nikiema, Boldea - Popovici, Pedro Henrique

Au mai intrat: Smaranda, Nanu, Lazăr, Petre, Bălace, Keita, Kneeshaw, Doman, Dragomir, Motreanu

Niciun comentariu :

Google+