15 noiembrie 2014

Unirea Tărlungeni - ACS Poli 1:1 (0:1)

Poli s-a jucat cu ocaziile astăzi, a primit gol din corner, a ratat penalty şi astfel am pierdut două puncte pe care puteam foarte liniştit să le obţinem. Simptomele par să fi fost aceleaşi de la debutul de sezon, când eficienţa ne-a dat multe bătăi de cap şi fazele fixe ne-au dat mai mereu de furcă. Ne rămâne să acceptăm situaţia, mai ales că rămânem la patru puncte de locul doi şi trebuie să rămânem concentraţi pentru ultimele parte ale acestui an.

Cu Bocşan şi Rody titulari, în locurile lui Cânu (suspendat) şi Bărbuţ (prezent la U21), Boldea şi Nicolae şi-au trecut în cont câte o ocazie pentru cele două formaţii în preajma minutului 6. Următoarea şansă s-a arătat în minutul 21, când Rody a trimis cu capul peste din şase metri, ca la două minute să reuşim deschiderea scorului: liberă bătută înşelător de Keita, gol. Şutul lui Pedro din minutul 27 a fost prins de portarul advers, ca Smaranda să scoată de la vinclu un şut moale venit cu cinci minute înainte de pauză.

Gazdele au egalat imediat după reluare, în urma unui corner, şi ne-au presat serios în fazele care au urmat. Poli a revenit la timonă în scurt timp, intrarea lui Popovici fiind cheia destinului acestei partide. Acesta a trimis întâi incredibil peste din doar cinci metri în minutul 67 după ce Henrique îi pusese mingea pe tavă, apoi tot Popovici a scăpat singur cu portarul în minutul 79, a lobat peste, ca în minutul 81 să fie faultat în careu şi să beneficiem de un penalty. Belu a executat însă slab şi portarul advers a apărat. Finalul a fost unul agitat, dar fără mari ocazii, astfel că trebuie să consemnăm finalul seriei perfecte, o serie care ne-a plasat însă în fruntea clasamentului la aproape o palmă de echipele urmăritoare.

Este aparent că nu avem executanţi foarte clari sau eficienţi la loviturile de pedeapsă. După ratarea lui Lazăr, agitaţia de la penalty-ul marcat de Belu în acelaşi meci cu Caransebeş, am mai avut un unsprezece metri transformat de Popovici cu FC Bihor, la 2-0. Presupun că acesta din urmă n-a executat astăzi din cauza ratărilor anterioare, însă este cel mai important în asemenea situaţii să ai clar definit cine execută aceste faze. Şi dacă Belu era acea persoană, nu pot spune decât că Belu nu îmi inspiră neapărat că ar fi cea mai potrivită persoană, chiar dacă a înscris o dată, şi aş prefera un jucător ofensiv în această postură. Problema mea cu fundaşul dreapta este că nu pare mereu conectat la tensiunea partidei, ceea ce e şi bine şi rău în cazul unui penalty, însă lipsa de atenţie te poate lovi la fel de bine în execuţia acestor faze.

Ciudate mi se pare şi ultimele două înlocuiri, efectuate doar în preajma minutului 90. Dacă Popovici a trebuit schimbat datorită unei accidentări, probabil că Trandu putea fi introdus mai repede. Rămânem cu amărăciunea ratărilor pe care măcar nu le-am văzut, însă important este să nu ne lăsăm demoralizaţi de acest rezultat şi să continuăm în ritmul anterior impus pentru jocul cu Râmnicu Vâlcea. Aici avem de luat şi o revanşă.

Poli: Smaranda - Belu, Bocşan, Scutaru, Neagu - Popescu, Poparadu - Boldea, Keita, Rody - Henrique

Schimbări:

Popovici pentru Rody (min 61)
Trandu pentru Popovici (min 89)
Nanu pentru Poparadu (min 89)

Un comentariu :

Jocuri cu fotbal spunea...

Mare echipa la Tarlungeni :))

Google+