29 noiembrie 2014

FC Caransebeş - ACS Poli 0:0

Un mini derby al Banatului care nu a părut să fie urmărit de mai nimeni în mediul online, a consemnat un nou egal pentru Poli, tocmai în faţa lanternei roşii. Gluma se îngroaşe puţin, căci după sute de minute fără gol primit, se pare că riscăm să adunam alte sute de minute fără gol marcat. Doar şansa egalării pe final a celor de la Vâlcea în faţa Reşiţei este motivul pentru care ne menţinem distanţa de lider. N-am fost la locul faptului, astfel că această cronică e o colecţie de frânturi de pe net, dar impresia artistică confirmă rezultatul: joc palid, ocazii puţine, rezultat sec.

Prima ocazie a aparţinut gazdelor, care au beneficiat de o liberă de la 18 metri, şutul a trecut însă peste. Replica noastră a venit la un corner, când Cânu a trimis cu capul din centrul careului, nu destul de plasat, astfel că portarul advers a putut interveni. Caransebeş a mai avut o ocazie în minutul 26, tot în urma unei faze fixe, Smaranda a respins, ca apoi la cornerul care a urmat să fie din nou nevoit să reţină un şut pe spaţiul porţii. Poli a reuşit să înscrie în minutul 32 prin Belu, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, astfel că scorul la pauză a rămas egal.

După reluare Poli a dominat steril, dar pe parcursul întregii reprize nu şi-a trecut în cont decât două - trei ocazii. A fost un şut al lui Keita de la 18 metri, respins de sub bară de Coca, în minutul 49, un şut peste al lui Boldea de la cam aceeaşi distanţă în minutul 64 şi o nouă intervenţie a lui Coca la ocazia lui Boldea, după o lovitură de la colţ, trei minute mai târziu. Prea puţin pentru a tranşa victoria, astfel că rezultatul alb s-a conservat până la fluierul final, doar că după ce gazdele au rămas în zece în minutul 88, ne-am procposit şi noi cu un roşu în prelungirile partidei, când Poparadu a primit al doilea galben pentru o presupusă simulare de penalty.

Cât de rău este acest rezultat de fapt, o spune realitatea că gazdele erau la o serie de zece înfrângeri consecutive, serie începută tocmai împotriva noastră. E drept că aceştia au avut şi destulă neşansă în alte partide, însă aşteptările pe care le avem de la Poli sunt altele. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă să învingem în faţa Reşiţei săptămâna viitoare, urât sau frumos, O înfrângere nu doar ne-ar pune sub presiune din partea adversarei directe, dar ar permite atât celor de la Fortuna, cât şi celor de la Mioveni să se apropie la un punct, respectiv trei puncte.

Poli: Smaranda - Belu, Scutaru, Cânu, Neagu - Popescu - Keita, Poparadu, Boldea - Bărbuţ, Henrique

Schimbări:

Trandu pentru Keita (min 59)
Popovici pentru Henrique (min 75)
Nanu pentru Boldea (min 84)

P.S. Văzând reluarea de la "În prelungiri", faza pare de penalty clar.

Niciun comentariu :

Google+