7 noiembrie 2014

ACS Poli - Mioveni 1:0 (0:0)

Poli a deschis returul ligii secunde în stil de mare echipă, cu a șasea victorie consecutivă fără gol primit, în fața unei echipe fruntașe, consolidându-și poziția de lider și de principală favorită la promovare. Mioveniul, oaspeții din această seară, catalogați drept surpriza Cupei României după ce i-au eliminat pe Astra și Dinamo, s-au prezentat însă ca o echipă mică, de mijlocul clasamentului, ba chiar spre retrogradare. Deși aveau neapărată nevoie de o victorie ca să mai spere la promovare, argeșenii nu și-au creat absolut nici o ocazie, cele mai periculoase faze fiind două șuturi mult departe de țintă. Cu această înfrângere, Poli a reușit să-i scoată cu totul din luptă.

După cum spuneam, echipa lui Niculescu a venit să se apere, astfel că ne-a fost greu să ne creem șanse mari de gol, căci mai mereu atacanții noștri aveau de înfruntat cel puțin 4 fundași. Însă am construit cu calm, cu pase scurte pe jos și am mizat pe o sclipire a lui Henrique sau o pătrundere în viteză a lui Bărbuț. De asemenea, în acest context, fazele fixe au devenit mult mai importante, fiind bune șanse de a surprinde o apărare în general bine organizată. O primă astfel de fază apare abia în minutul 18, când Cânu reia cu capul cornerul lui Keita, dar peste poartă. Henrique nu mai poate trece la fel de ușor ca în meciurile precedente, fiind de mai multe ori blocat de adversari, dar presiunea noastră și recuperările lui Poparadu și Boldea creează o șansă bună pentru Bărbuț în minutul 32, care trage tare din careu, dar tot peste poartă. Zece minute mai târziu, Neagu și Poparadu combină frumos pe partea stângă. Ultimul trage doi fundași după el după care îi repasează lui Neagu care trimite o centrare perfectă lui Henrique. Acesta, dintre 3 oameni, se înalță și trimite cu capul, dar din păcate direct pe centrul porții, iar portarul reține ușor.

Repriza secundă începe foarte bine pentru noi, când Bărbuț se bate pentru o minge, pătrunde și este blocat de unul din mulții fundași adverși chiar la linia careului. Centralul indică punctul cu var, dar faza a fost destul de clar în afara careului. Arbitrul își schimbă decizia în lovitură liberă la indicațiile tușierului. Apoi toată echipa noastră se lamentează aiurea ca în final să fie la fel de bine pentru noi. Trandu, pentru prima oară titular în acest campionat, execută superb din colțul careului. Mingea se arcuiește pe lângă zid și intră în poartă pe lângă bara de la colțul lung, fără șanse pentru portar!

Jocul nu se schimbă prea mult pentru restul reprizei. Deși argeșenii își consumă rapid cele 3 schimbări, tot noi rămânem la cârma meciului, ba poate chiar cu mai multă luciditate ca până acum. Avem chiar șansa majorării scorului în minutul 58, când Trandu execută bine o lovitură liberă de pe stânga. Mingea trece de linia fundașilor, iar Belu trage pe poartă. Din păcate direct pe portar și oricum se semnalizase ofsaid... Singurul lucru ce s-a schimbat e faptul că jocul devine mai fragmentat din cauza faulturilor și tensiunea din teren crește. Bărbuț se îmbrâncește cu un adversar la mijlocul terenului în urma unui fault și vede galben, iar Alexa va fi în cele din urmă trimis în tribună pentru niște proteste aiurea în prelungiri. În fine, tot Bărbuț e cel care creează cele mai mari faze din restul meciului. Mai întâi, în minutul 75 îi fură mingea unui fundaș central, dar față în față cu portarul nu are destul calm, astfel că șutul său este respins. În minutul 87, tânărul atacant pătrunde în stilul caracteristic pe dreapta, centrează, iar Boldea reia spectaculos din vole, dar puțin pe lângă.

Două lucruri am de remarcat la acest meci. Primul ar fi prestația excelentă a lui Trandu. Dacă la începutul campionatului ar fi părut că nu mai avea loc în lot, iată că orice jucător poate fi important în orice moment al campionatului. A profitat de accidentările lui Petre și Lazăr, precum și de suspendarea lui Popescu pentru acest meci, și a făcut-o cum nu se putea mai bine, cu un gol foarte frumos, dar și foarte important.

În al doilea rând, mi-a plăcut foarte mult cum am abordat jocul. Nu ne-am hazardat nici un moment, am controlat balonul în permanență, am știut când să pasăm înapoi și când să jucăm cu minge lungă, am știut cum să ne acoperim greșelile (inevitabile dată fiind valoarea jucătorilor), și am jucat sus, am pus presiune. Iar faptul că oaspeții nu au avut nici o ocazie nu e doar din cauză că au venit doar să se apere, ci și pentru că nu i-am lăsat să atace. Jocul e în continuă creștere, echipa se omogenizează și asta se vede în relațiile de joc. În condițiile date, zic că ar trebui să începem să ne pregătim pentru liga întâi. În curând vom vedea dacă m-am hazardat sau nu.

ACS Poli: Smaranda (5,5) - Neagu (5,5), Scutaru (5,5), Cânu (6), Belu (5,5) - Boldea (6), Poparadu (6), Trandu (7), Keita (6) - Henrique (6), Bărbuț (6,5)

Schimbări:

Rody pentru Henrique (min 81)
Bălace pentru Trandu (min 90)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Am facut un pas hotarat spre prima liga. Trebuie incepute pregatirile ,de acord si bine spus. Oricum atacantul brazilian trebuie prins printr-un contract serios, pacat sa-l pierdem gratis.

Google+