25 octombrie 2014

Şoimii Pâncota - ACS Poli 0:1 (0:1)

Am ieşit din cercul magicei cifre trei, dar merge bine şi această a patra victorie consecutivă, obţinută în deplasarea mereu dificilă de la Pâncota. Nu a fost destul pentru a trece pe primul loc, căci şi Reşiţa s-a impus la Caransebeş, însă a fost deosebit de important să menţinem ritmul pozitiv, să stăm aproape. Din păcate am fost absenţi de la acest meci, astfel că ne rezumăm la cele citite şi auzite de la martorii oculari.

Prima repriză a început cu gazdele dominând uşor ostilităţile, înainte ca Poli să aibă cea dintâi ocazie de gol în minutul 15, când Popescu l-a lansat pe Henrique, a cărui şut a fost respins de portarul advers. Cânu a trimis defectuos cu capul o centrare a lui Eduardo, înainte ca brazilianul să fie înlocuit cu Popovici în minutul 22. Acesta a avut o mare şansă de a deschide scorul când lovitura sa de cap a lovit bara, după care Henrique a mai avut un şut respins şi Cânu a a trimis încă o minge pe lângă la un corner. Conform cu realitatea din teren, în minutul 38 s-a arătat şi deschiderea scorului, noul golgheter al Politehnicii, Henrique, evidenţiindu-se cu o acţiune proprie după o recuperare şi o pasă ale lui Boldea, au urmat două fente de şut ale vârfului nostru şi finalizarea cu gol din interiorul careului. Brazilianul a ieşit în evidenţă şi la ultima fază a reprizei, în celălalt careu însă, fiind aproape de autogol, doar intervenţia lui Neagu protejând avantajul nostru pe tabelă.

Repriza secundă a fost una stearpă, dat fiind şi terenul foarte greu de la Pâncota. S-au remarcat doar o serie de galbene, majoritatea în contul gazdelor, care au expediat primul lor şut pe poartă al mitanului doar în minutul 80, după care lucrurile s-au mai animat niţel. Desprinderea putea avea loc în minutul 84, atunci când Henrique l-a testat din nou pe Irimia, mingea a ajuns la Bărbuţ, a cărui lob a ocolit poarta adversă. Gazdele au forţat în minutele finale, Smaranda fiind la post în minutul 88, prinzând o minge de pe linia porţii, înainte ca centrarea lui Rody din interiorul careului să fie respinsă de portarul celor de la Şoimii. Ritmul a rămas ridicat până la ultimul fluier, gazdele trecând pe lângă egalare cu un lob peste în minutul 90+2, astfel că rezultatul a rămas neschimbat, consemnând o victorie meritată pentru Poli pe un teren cu multe amintiri triste.

Henrique, Bărbuţ şi Poparadu s-au numărat printre cei lăudaţi pe undele radio, aceştia menţinându-şi cadenţa din etapele precedente. E oarcum interesant că O. Petre nu s-a aflat nici măcar pe bancă, considerându-se probabil că terenul greoi de la vecinii arădeni ar presupune un risc cam mare pentru căpitanul nostru, în continuare doar parţial refăcut. Aş mai remarca apariţia lui Kneeshaw pe bancă, acesta fiind dispărut la echipa secundă de etape bune, deşi nu a avut un debut foarte rău în acest sezon. E drept, n-a fost nici unul foarte bun, iar cum Bărbuţ pare să se fi consacrat în faţă, britanicul are încă multe de dovedit. Locul lui Keita, suspendat, a fost luat în mod bizar de Eduardo, care n-a fost deloc avantajat de teren şi din acest motiv a fost înlocuit, nereuşind astfel să profite de şansa titularizării. Măcar eroarea a fost recunoscută degrabă, dar nu cred că i-a făcut prea mult bine jucătorului.

Suntem la un golaveraj de 10-0 în ultimele patru jocuri, cu Smaranda neînvins de 360 minute - impresionant! N-ar fi rău dacă am putea termina turul în această manieră, fapt care ne-ar garanta poziţia de lider, din moment ce Reşiţa stă etapa viitoare. Adversarii noştri vor fi cei de la FC Olt, învingători astăzi în faţa Olimpiei Satu Mare, cu Nuno Claro integralist de când s-a transferat la echipa din Slatina. Până atunci, ne rămâne doar să spunem:

Bravo Poli!

Poli:  Smaranda – Belu, Cânu, Scutaru, Neagu – Ov. Popescu – Boldea, Poparadu, C. Eduardo – Bărbuț, Henrique

Schimbări:

Popovici pentru Eduardo (min 22)
Trandu pentru Popescu (min 66)
Rody pentru Popovici (min 82)

P.S. Imagini de la meci in debutul emisiunii "In prelungiri" , de la minutul 6.

Niciun comentariu :

Google+