30 august 2014

CS Mioveni - ACS Poli 0:2 (0:1)

Scorul perfect pentru acest început de sezon, cu alb-violeții trecând de o adversară directă la promovare grație reușitelor lui Belu și Bărbuț, câte una pe repriză. N-a fost însă o partidă ușoară, iar faptul că Pap primește din partea noastră desemnarea de omul meciului ar trebui să fie un indiciu cu privire la presiunea pe care defensiva noastră a trebuit să o gestioneze pe parcursul multor momente de joc. În plus, finalul ne-a găsit în zece, după eliminarea lui Belu pentru cumul de cartonașe, deci dacă scorul e perfect, partida nu a fost chiar perfectă.

Jocul a debutat conform așteptărilor, adică într-o stare de echilibru. Gazdele au stat ceva mai sus în posesie, însă Poli a avut prima tentativă în careul advers, când centrarea lui Eduardo din flanc n-a putut fi trimisă spre poartă nici de Stavric, nici de Poparadu. La scurt timp a venit deschiderea scorului, acțiunea desfășurându-se în minutul 12: Lazăr execută înalt o liberă spre careu, Belu depășește apărarea adversă și trimite cu capul la colțul lung! Dorind să profite pe seama vitezei superioare, alb-violeții s-au retras, ceea ce a oferit mai multe șanse celor din Mioveni. Cele mai importante trei momente s-au înghesuit însă în trei acțiuni consecutive, toate pornite din faze fixe, în preajma minutului 19. Prima a reprezentat un șut din unghi pe poartă, respins de Pap în corner chiar de sub bară. A urmat o întortocheală în careul nostru și reluarea din prea puțini metri a gazdelor, același Pap fiind bine plasat să respingă de pe linia porții. Și la cornerul următor balonul a ajuns în mod nepermis în careul nostru, dar am avut șansa ca reluarea lui Rada să meargă pe lângă. Jocul a revenit la ceva mai echilibrat în restul reprizei, gazdele reușind cu greu să mai trimită mingea spre poarta noastră - cu o excepție, când Pap a prins o lovitură de cap ce putea fi mai periculoasă decât a fost. Ultima fază a reprizei l-a avut în prim plan pe Poparadu, a cărui driblinguri i-au facilitat pătrunderea în careu și obținerea unui corner. Kneeshaw a trimis cu capul mingea trimisă de Eduardo, fără mari probleme pentru portarul advers.

Repriza secundă a continuat în ritmul celei dintâi, cu momente în care Poli a ținut bine mingea și a părut la o pasă bună distanță de a fi cu adevărat periculoasă, în vreme ce Mioveniul a început să varieze atacul asupra porții noastre, cu centrări și șuturi de la distanță. Am avut parte de două momente în care gazdelor le-a lipsit puțin să trimită în poartă mingea venită din flanc, iar în minutul 60 Pap a trebuit să se evidențieze din nou la un șut trimis din 25 metri de un jucător advers. Replica noastră a venit prin Stavric, care întâi n-a controlat prea bine o minge în interiorul careului, apoi a trimis tot din interiorul careului în plasa laterală, înainte de a șuta peste dintr-o poziție mai incomodă câteva minute mai târziu. Desprinderea Politehnicii a avut loc în minutul 22, imediat după o fază care ar fi putut reprezenta egalarea pe tabelă. Asemeni mai multor goluri primite sezonul trecut, adversarii au găsit prea mult spațiu între mijlocașii și fundașii noștri, și au putut trimite un nou șut foarte periculos de la 22 metri, Pap reușind in extremis să respingă - era minutul 70. Imediat după repunerea mingii în joc, aceasta a fost trimisă foarte lung către Bărbuț (de Lazăr, pare-se), proaspăt intrat, acesta a trecut de doi jucători în interiorul careului, a plimbat mingea prin fața portarului și a șutat cu stângul, fără șanse! Speranțele gazdelor s-au cam disipat, și tot Poli ar fi putut marca în minutul 83, când Popovici i-a pasat lui Kneeshaw, a cărui șut din partea stânga a trecut de puțin pe lângă poartă. A urmat al doilea galben văzut de Belu, la o fază în care a fost depășit prin viteză, ceea ce a deschis puțin jocul pe final. Mioveni a avut trei șanse, toate din marginea careului, cu un șut pe jos și pe centru din poziție ideală, prins de Pap, un șut puternic respins de Pap și un alt șut de la vreo 25 de metri, prins de portarul nostru de sub bară. Replica alb-violetă a venit în cam ultima fază prin Popovici, a cărui șut din interiorul careului a fost respins de portar. Astfel, rezultatul final a fost cel stabilit în minutul 70, consemnând o victorie de moral pentru fotbaliștii noștri.

Cred că reiese destul de bine că diferența în partida de astăzi a fost făcută de finalizările precise ale Politehnicii, precum și de intervențiile excelente ale lui Pap, căci cu puțină neșansă, rezultatul putea fi și unul de egalitate. Jocul pe contre nu a mers chiar bine, cu Eduardo și Kneeshaw izolați în primele 60 minute, în vreme ce Stavric n-a putut să-și deschidă colegii din flanc la mingile lungi. Pe de altă parte, recuperările și în general jocul la mijloc au mers bine, în vreme ce apărarea s-a ridicat la înălțimile așteptate. Prestația lui Bărbuț îl recomandă pentru un loc de titular, iar înclinația mea ar fi să-l văd pe Eduardo mai susceptibil înlocuirii, deoarece nu a arătat energie sau precizie în evoluția de astăzi. Am avut parte și de debutul lui Vlad Dragomir, care a avut o fază mai interesantă în care n-a reușit să țină posesia, însă introducerea sa reprezintă un prim pas din ceea ce sperăm că va fi o carieră încununată cu succes.

Așadar: bravo Poli!

Poli: Pap (7) - Belu (6), Scutaru (6), Cânu (6), Neagu (6) - Popescu (5,5), Lazăr (6,5) - Kneeshaw (5,5), Poparadu (6), Eduardo (5) - Stavric (5)

Schimbări:

Bărbuț (6,5) pentru Eduardo (min 61)
Popovici pentru Stavric (min 77)
Dragomir pentru Lazăr (min 83)


Niciun comentariu :

Google+