3 mai 2014

ACS Poli - Petrolul Ploieşti 0:3 (0:3)

Când e să oferi un meci pe tavă, se dovedeşte că Poli este foarte aptă în a face acest lucru. Cele trei goluri cadorisite în prima repriză au pecetluit soarta meciului, permiţând oaspeţilor să gestioneze la pas restul minutelor de joc, în ciuda unor eforturi sporadice ale jucătorilor antrenaţi de Alexa. Se pare că această perioadă a anului nu e una în care balanţa arbitrajelor să încline înspre noi, dat fiind că după eroarea lui Kovacs din meciul cu Universitatea Cluj, astăzi două faze consecutive, ambele discutabile, au fost judecate împotriva noastră şi au dus la deschiderea scorului. Gafe defensive considerabile au permis desprinderea şi de acolo şansele unei echipe precum alei noastre, care are o medie de sub 0,8 goluri/meci, s-au redus considerabil.

Echilibrul de până la deschiderea scorului nu anunţa deznodământul dur al reprizei, dar uitându-ne dincolo de golurile încasate, trebuie să recunoaştem din nou sterilitatea noastre ofensivă. Aşadar, în minutul 18 Trandu a intervenit prin alunecare, a luat mingea cât şi jucătorul şi s-a dat fault în marginea careului nostru. Lovitura liberă a fost bătută, un jucător advers se trage de Belu şi la un moment dat cade când dă cu spatele în Morariju, iar arbitrul adiţional, am impresia, consideră fază de penalty. Albin l-a transformat fără mari emoţii. Oaspeţii au mai fost oarecum aproape printr-un şut al lui Teixeira de la marginea careului, înainte să reuşească desprinderea în minutul 38. Atunci, Trandu a dat mingea direct la un adversar după o intervenţie nereuşită, acesta i-a centrat lui Albin care a finalizat din voleu de la vreo 12 metri, nemarcat, Nuno Claro a parat iniţial, însă mingea a sărit în piciorul lui şi a sfârşit în poartă. Poli a ajuns aproape de poarta adversă doar când Trandu era să profite de o gafă a portarului advers, însă în rest nimic - ceea ce nici nu ar avea de mirat, considerând formula ultra-defensivă trimisă în teren de Alexa. Ultima reuşită a reprizei a venit chiar înainte de pauză, când Mera a respins cu capul la un corner şi a uitat să-şi mai marcheze zona, acolo a urcat Geraldo care a primit mingea pe cap şi a finalizat destul de spectaculos la colţul lung.

Repriza a doua a consemnat o atitudine oarecum mai ofensivă din partea noastră, dar nici introducerea lui Mansour alături de Szekely nu a produs cine ştie ce rezultate. Cea mai mare şi singura ocazie a Politehnicii a venit în minutul 57, când Trandu a făcut şi ceva util, lansându-l pe Szekely, acesta a rămas singur cu portarul, dar s-a cam încurcat în minge şi a tras neconvingător, Mansour interceptând balonul şi trimiţându-l în bară - senegalezul se află însă într-un ofsaid destul de greu de înţeles. Şi cam gata cu ocaziile, fluier final, cuie bătute, etc.

Despre meci aş ţine să pun o întrebare adresata lui Alexa: de ce ar fi o idee bună să joace Hasani titular? În toate minutele pe care le-a evoluat în acest an, doar primele două au fost de real folos, când a fost lovit în cap de Todea şi astfel am rămas în superioritate numerică. Nu este un jucător rapid, tehnic sau impunător fizic - sau cel puţin nu a arătat aceste calităţi - deci mi-e puţin greu să înţeleg de ce n-ar fi jucat Boldea pe dreapta şi Nanu titular pe stânga? Totodată, Gorobsov la închidere şi fără O. Petre nu a dat randament în niciun meci, şi în combinaţia actuală cu Poparadu doar cel care joacă ofensiv dintre cei doi se prezintă cu rost.

Remarc şi apreciez însă introducerea lui Alin Roman, care a debutat astfel pentru Poli şi n-a făcut-o rău. A arătat un control bun al balonului, o viteză rezonabilă şi a trimis şi un şut de la distanţă pe spaţiul porţii. Mai puţine lucruri pozitive pot fi spuse despre Mansour şi Nanu, care n-au adus mai nimic jocului nostru. La fel, Trandu şi Mera au greşit grav la două goluri, Morariju a fost neglijent şi a oferit pretext de penalty, Belu n-a fost acolo să acopere deşi două faze de gol au avut loc în flancul lui - şi aşa s-a terminat distracţia. Cât despre Nuno Claro, e claro că dacă era inspirat azi nu primeam al doilea gol, chiar dacă execuţia lui Albin a fost una puternică.

Mi se pare că cu cât încercăm să jucăm mai defensiv, cu atât mai rău ne iese. Problema de fond rămâne faptul că nu putem da goluri, şi oricât ar ţine asta de atitudinea defensivă cu care evoluăm, faptul că nici atunci când încercăm să fim ofensivi nu ne dovedim capabili evidenţiaza o limitare îngrijorătoare a echipei. Ce poţi să faci când golgheterul tău nu poate concretiza măcar una din cele trei faze de singur cu portarul avute în ultimele două meciuri?

Rămân o afirmaţie şi o întrebare: Retrogradarea se joacă. Noi o facem?

Poli: N. Claro (4,5) - Belu (5), Mera (4,5), Scutaru (5,5), Morariju (5) - Gorobsov (5), Poparadu (6) - Boldea (5), Trandu (4,5), Hasani (5) - Szekely (5)

Schimbări:

Roman (6) pentru Hasani (min 42)
Mansour (5) pentru Boldea (min 45)
Nanu pentru Szekely (min 70)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Asta este valoarea.Nu te poti compara cu jucatorii gazari oricat ai alerga sau lupta. Valoarea noastra este de B la majoritatea jucatorilor. O retrogradare va fi fatala. Nu facem fata la echipele de frunte din liga 2. Ne trebuie un investitor puternic fara bani nu mai poti face performanta cu resurse locale. A fost izgonit Iancu dar altul nu o sa vina caractere dificile in Banat. Investitorul doreste profit nu e maica Tereza. Pana nu exista o legislatie clara care sa avantajeze pe cei care investesc in sport pa si pusi. Scandaluri sunt in toate tarile legate de banii din fotbal dar daca nu ai ceva clar stipulat nimeni nu mai risca ca pe banii lui sa faca puscarie.

Stefan Carpanu spunea...

Apropo de ce poti face cu resurse locale, situatia Petrolului nu e chiar asemanatoare din acest punct de vedere?

Anonim spunea...

La Petrolul este si un investitor ff puternic pe langa primarie si cj.
Dinamo cu Brasov meci strategic. Nu se va sesiza nimeni.Catei au avut o zi slaba se zice. Ce mafie ....
Is curios daca Botosaniul da puncte la Galati cum se zice fratie moldo......
Capra il cheama pe cel cu banii multi la Petrolul.

Google+