11 mai 2014

ACS Poli - Ceahlăul 1:1 (0:0)

Nu-mi place să fiu fatalist, dar şansele noastre de supravieţuire s-au redus drastic în urma egalului obţinut în această după-amiază. Cu superioritate numerică în ultimele treizeci de minute, chiar şi cu doi oameni o vreme, Poli nu a reuşit să-şi depăşească condiţia, în ciuda celor mai bune intenţii ale celor implicaţi. Mă tem că ne încadrăm în categoria prea puţin, prea târziu, mai ales uitându-ne ce donaţii primesc adversarele noastre în meciurile fără miză. Sau cum se mobilizează în cele cu miză.

Ca să voribm despre meci, prima repriză a fost una anostă, în care în afară de puţină dominare teritorială, alb-violeţii n-au arătat mare lucru. Şutul lui O. Petre din minutul 41, deviat peste poartă, a reprezentat singura ocazie notabilă.

A doua repriză a fost însă una nebună. Nici nu mai reţin exact firul evenimentelor, dar pe undeva printre primele zece minute s-au comis trei henţuri în sau în preajma careului şi s-a ratat o şansă bună de gol. Mai întâi am impresia că oaspeţii au scăpat de un henţ la marginea careului, apoi Mansour a primit o minge lungă, s-a descotorosit de un fundaş şi a tras din prima spre colţul lung, numai că portarul advers a parat, înainte ca Scutaru să flendure o mână pe minge în careul nostru - nu s-a dictat nimic. N-am mai scăpat însă în minutul 53, când un alt henţ fără intenţie, al lui Petrovic de această dată, a fost penalizat, şansa fiind doar că nu am rămas şi în zece, considerând că sârbul avea deja un galben. Nuno Claro n-a putut para execuţia lui Golubovic, deci ne-am trezit cu ditamai sarcina de a înscrie de două ori în aproximativ jumătate de oră. Nu ne-am chiar înghesuit la poarta adversă, ba în debusolarea generală era să încasăm încă un gol, înainte ca oaspeţii să rămână în zece în minutul 63, după eliminarea lui Golubovic pentru cumul de cartonaşe. Şapte minute mai târziu, după o serie prelungă de cornere şi lovituri libere din preajma careului advers, Nanu a şutat puternic, un jucător advers a parat cu mâinile şi am beneficiat atât de un penalty, cât şi de o a doua eliminare pentru cumul. Szekely a adus singura sa contribuţie din acest meci şi a transformat penalty-ul, iar Poli s-a aruncat din nou în atac. A lipsit clarviziunea, căci exceptând o incursiune a lui Popovici finalizată cu şuturi în blocaj de către Bărbuţ, nu am fost destul de periculoşi. Apoi în minutul 83, Belu a văzut roşu direct la semnalizarea asistentului pentru o intrare care era cel mult de galben, dar simularea a fost una de efect. Nu s-a schimbat prea mult cursul jocului, alb-violeţii fiind în continuare sus, irosind mai departe faze fixe, şi reuşind să trimită doar un şut periculos spre poartă, şi acela pe lângă, din afara careului - Scutaru. Oaspeţii ar fi putut câştiga pe final după ce Popovici a pierdut o minge la un corner şi Marc, de la oaspeţi, a luat-o cu mingea la picior de la un careu la altul, şutul său fiind parat de Nuno Claro. N-am gestionat nicicum cornerele care au urmat, ba chiar era să luăm gol la o degajare aiurea, dar Nuno Claro a intervenit din nou. Cele trei (?!) minute de prelungire s-au scurs şi scorul a rămas egal, consolidând astfel poziţia noastră retrogradabilă.

Problema e în continuare că avem o echipă care nu ştie să atace şi nu găsim nicicum unsprezece titulari care să fie montaţi pentru meci în acelaşi timp. Absenţele defensive ne-au costat un gol, ineficienţa la fazele fixe ne-a costat victoria. Dar nici nu mai ştiu ce să zic, a cui e vina că linia de mijloc nu produce nimic, că nici măcar un joc cu două vârfuri nu ne-a ajutat în vreun fel să fim periculoşi. Absolut nimeni nu a impresionat astăzi, în ciuda efortului aproape disperat depus înspre a câştiga partida, numai că momentan atâta putem şi asta e.

Ceea ce aş imputa este faptul că n-am intrat în teren cu dorinţa de a câştiga, doar cu forma unui unsprezece care simula acest lucru. Ca în tot acest sezon, am stat în aşteptare, nu ne-am asumat niciun risc şi din acest motiv am şi pierdut.

Nenumăratele decizii greşite luate de conducere în ultimele cinci luni, frica de fotbal inspirată lotului de trei antrenori consecutivi şi prostia generală de la nivelul Ligii 1 ne-au mâncat.

Poli: N. Claro (6) - Belu (5), Petrovic (4,5), Scutaru (5,5), Bălace (5,5) - Bărbuţ (5,5), O. Petre (6), Poparadu (5,5), Trandu (5) - Szekely (5,5), Mansour (5)

Schimbări:

Roman (5) pentru Mansour (min 54)
Nanu (5,5) pentru Poparadu (min 58)
Popovici pentru Petrovic (min 78)

3 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Pe mine m-a impresionat Petre foarte tare. Cred ca a fost cea mai buna prestatie individuala a oricarui jucator din acest sezon. Si Balace a jucat bine.

Anonim spunea...

Ne vedem in B. Ce pacat ca nu am reusit sa adunam toti jucatorii proveniti dela centrele noastre si sa facem o adevarata echipa . Dar fara un sponsor azi nu faci nimic. Din patriotism local poti sa joci prin C dar nu mai sus.Pe bani putini ai fotbal fff anemic. Actuali jucatori pot fi doar rezerve nu si titulari la nivel de A.Daca jucatorul tau nr. 1 este Nuno la 37 de ani adio performanta.

Stefan Carpanu spunea...

Mie mi s-a parut ca Petre, in special in prima repriza, a pierdut destul de multe minge. Dar asta si poate datorita implicari mai mari.

Faptul ca el si cu Balace ar fi fost cumva printre cei mai buni, alaturi de Nuno Claro, zice multe despre cat de mult sufera in incredere actualul lot.

Google+