21 aprilie 2014

ACS Poli - U Cluj 1:2 (1:0)

Douăzeci de minute de fotbal nu au fost suficiente astăzi pentru a face un pas decis în afara zonei retrogradării. Nici arbitrajul potrivnic nu ne-a picat prea bine, dar ce să mai spui când timp de o repriză şi jumătate nu eşti capabil să-ţi creezi nici măcar o fază de poartă, nu zic o ocazie de gol. Oaspeţii, cu apărarea lor stângace cu tot, au părut mereu mai activi, mai probabili să marcheze, şi aşa s-a întâmplat graţie poziţionării dezolante a lui Belu, în ambele rânduri. Se dovedeşte că atunci când miza e mare, echipa nu se ridică la aşteptări, nu dă dovadă de combativitate şi implicit pierde când doare mai tare.

Toate acestea, în condiţiile în care practic am început jocul în avantaj. Era minutul 2, Poparadu a interceptat o pasă la mijloc, mingea a ajuns la Szekely, acesta l-a deschis pe Popovici, care a trecut de un fundaş şi a tras la colţul lung pentru 1-0. Oaspeţii au cerut penalty în minutul 12, când mingea l-a lovit pe Şeroni dintr-un metru, ca apoi să trimită în bară printr-o lovitură de cap. Un minut mai târziu, adică în minutul 15, Szekely a luptat pentru o minge, a trecut de fundaşul clujean şi la marginea careului a fost prins de o săritură total aiurea a acestuia, însă arbitrul n-a dictat nimic, deşi se impunea minim un fault de la 20 metri, posibil un penalty şi o eliminare. Popovici a mai avut o şansă bună în minutul 19, ca în minutul 25 să fie rândul lui Trandu să nu reuşească desprinderea, în urma unei recuperări excelente a lui Szekely, însă finalizarea mijlocaşului nostru a fost una slabă. Din păcate aici s-a cam terminat fotbalul la Poli. Repriza a curs încet către pauză, cu oaspeţii în posesie, iar tot ce s-a mai întâmplat până atunci a fost un henţ asemănător celui al lui Şeroni, însă în careul advers, şi un gol anulat al clujenilor după alt henţ, de această dată în atac.

N-a durat mult de la reluare ca echilibrul să fie restabilit pe tabelă. Cu aceeaşi atitudine lipsită de perspectivă şi unica strategie a mingilor lungi, pierdut mai mereu din prima, n-a fost chiar de mirare. Jucătorii de la Universitatea au luptat să ţină o minge în teren în urma unui corner, Morariju a fost depăşit, Belu n-a reuşit nicidecum să-şi blocheze adversarul care a tras la colţul scurt şi a marcat. Meciul a devenit unul chiar mai tern în minutele ce au urmat, însă Alexa n-a schimbat nimic de esenţă la formaţia noastră, doar o mutare post-pe-post prin introducerea lui Gorobsov în locul lui Nanu - la o adică, o mutare chiar uşor defensivă. Aş mai remarca, în spiritul de suferind, că oaspeţii ar fi avut toate motivele să rămână în zece în minutul 66, când centralul a iertat un jucător de al doilea galben pentru un fault intenţionat.
Cu un sfert de oră rămas a intrat şi Kneeshaw, care cred că a atins cam de două ori mingea cât a stat pe teren, asta pentru a avea o idee despre cum a arătat jocul nostru. Culmea, în condiţiile în care ne-am trezit conduşi, căci în minutul 83 o minge blocată de Morariju a sărit către Max Nicu, Belu a fost din nou lent la blocaj, şi voleul internaţionalului român l-a surprins pe Nuno Claro, care doar a atins balonul în drumul său spre poartă. Blazarea, lipsa de energie, lipsa de determinare, lipsa de talent - toate au conlucrat înspre a garanta că Poli nu şi-a mai creat nicio ocazie până la final, astfel că ne-am mutat mai aproape de acolo unde ne cam este locul: zona roşie.

Poate că sunt supărat, dar meritocraţia sportului ne arată că aşa stau lucrurile: adversarele directe au jucat toate la victorie cu noi, în timp ce abordarea noastră defensivă nu doar că ne-a limitat posibilităţile de a câştiga meciurile importante, dar a fost compromisă de un joc foarte aproximativ în propriul careu şi la fazele fixe. Alexa nu a arătat până acuma niciun dram de înclinaţie înspre a schimba ceva la jocul unei echipe care arată groaznic, Poli a arătat caracter doar într-un meci care, la o adică, nici nu era aşa de important, iar atunci când presiunea s-a coborât asupra noastră, am clacat.

Cu Şeroni ieşit accidentat în prima repriză, axul central al aprărării tot a fost rezonabil graţie duo-ului Mera-Scutaru. Pe flancuri, Belu şi Morariju au fost total neinspiraţi, la mijloc doar Poparadu, O. Petre şi Popovici (ultimul, golul şi vreo trei raiduri) ce-au reuşit câte ceva sporadic, iar în atac bietul Szekely şi-a dat sufletul în prima repriză, dar izolarea şi-a spus cuvântul. Nanu n-a reuşit nimic, nici măcar n-a fost grozav în a-l dubla de Morariju, în vreme ce consacratul Trandu a continuat să fie oscilant. Mai mult, ratarea sa din minutul 25 ne-a costat cel puţin un punct. Cât despre cei intraţi pe în repriza secundă, mai bine să nu scriu nimic.

Ce să mai spui? Culmea incompetenţei şi, la o adică, principala cauză pentru care ne aflăm aici a părut să fie reconfirmată de transferul salvator al lui Mansour, care a putut duce 150 minute înainte să capoteze fizic. În loc să aduci trei jucători, tu ai transferat o echipă, ai băgat în teren peste treizeci, şi te miri că până şi astăzi unii păreau că nu se cunosc. Nu cred că este cazul să tragem în Alexa, însă spun doar că eu nu văd nimic în atitudinea echipei din ce aducea Alexa pe teren pe când juca la Poli. Poate că era în sfârşit cazul să nu mai dăm ca disperaţii cu banul, în speranţa că vom avea norocul la care râvnim, ci să gândim cu capul şi să facem mutări puţine, dar precise.

Să mai scriu, TREZIREA!?

Poli: N. Claro (5) - Belu (4,5), Mera (5,5), Şeroni (6), Morariju (4,5) - Poparadu (5,5), O. Petre (5,5) - Popovici (6), Trandu (4,5), Nanu (5) - Szekely (6)

Schimbări:

Scutaru (5,5) pentru Şeroni (min 30)
Gorobsov (5) pentru Nanu (min 66)
Kneeshaw pentru Poparadu (min 77)

2 comentarii :

Anonim spunea...

De mult nu am avut o asa de mare suparare. Se vad clar limitele echipei. Conditia fizica la pamant. Se insista cu piticii in poarta cand ai pe banca pe Kirev. Jucatori buni de liga 3 spre 2 ,care nu sunt in stare sa valorifice sansele din meci. Dupa 1-0 U a cazut psihic si puteam face scor. Sa ratezi cu poarta goala sau sa speri ca arbitrul sa-ti dea lovitura de pedeapsa cazand spectaculos denota metehne din diviziile inferioare. Pacat,pacat drumul spre liga 2 s- a deschis.

Anonim spunea...

La 37 de ani te mai lasa reflexele. Schimbati portarul stimata conducere tehnica, nu ezitati.

Google+