18 iulie 2013

Avancronică: Poli - Dinamo

Ce scurtă a fost vara după 2 ani în care suporterii poliști au suferit în mediocritatea ligii secunde, dar mai ales după 2 ani de momente tensionate provocate de factori externi. Dar în sfârșit am revenit! În vârful performanței românești, în prima ligă, ce acum e într-o stare mai haotică decât acum doi ani. Tocmai această conjunctură ne-ar putea fi benefică. Lipsiți de stresul luptei la locurile fruntașe, și ajutați de situația dificilă a celorlalte competitoare pentru evitarea retrogradării, Poli se poate concentra pe solidificarea unei echipe competitive, dar și a unui club mai durabil. Iar suporterii pot trăi parcursul acestui sezon meci cu meci.

Sorții au făcut ca prima etapă să fie cum nu se putea mai bine pentru noi. Era nevoie de un meci acasă, cu o echipă puternică pentru a porni campionatul cu o ambiție mai mare, cât și pentru a stârni interesul iubitorilor de fotbal. Iar Dinamo e candidatul perfect: pe lângă vechea rivalitate, dinamoviștii se află și ei într-un moment mai greu, având o echipă cu mulți tineri fără experiență, astfel că putem spera la o surpriză plăcută în privința rezultatului.

N-am să mai spun cât de important este un meci cu Dinamo, dar am să remarc două dueluri interesante de care vom avea parte în teren. Primul este cel al fundașilor centrali, colegi de generație la Poli, Scutaru revenit la Timișoara, în timp ce Luchin va purta banderola pentru dinamoviști. Al doilea duel este în atac, acolo unde îi avem pe exponenții generației născute în 1995, campioni naționali cu selecționata sub-16 a Timișului. E vorba de Cristi Bărbuț, care va debuta în prima ligă chiar în tricoul lui Poli, respectiv Dorinel Rotariu ce evoluează încă de sezonul trecut la Dinamo.

Avem dezavantajul clar al experienței, cu mulți alți debuntanți în prima ligă, dar acesta poate fi contracarat prin ambiție și organizare. Rămâne de văzut cât de mult va conta degradarea omogenității datorată noilor veniți la echipă, dar numai Velcea poate știi cel mai bine pe cine să trimită în teren. Din păcate, tocmai finalizarea este capitolul cel mai slab, deși aceasta contează foarte mult într-un joc bazat pe contraatac. Dar poate vom avea noroc și cred că meciul este deschis oricărui rezultat.

O victorie, dar mai ales un joc ambițios vor conta mult în viitorul acestei echipe, mai ales când îmi amintesc de debutul fostei Poli AEK, ce bătea în Ghencea chiar în al doilea meci din Divizia A.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+