21 iunie 2013

Rezumat sezon 2012/2013: partea a II-a

Scria Andrei acuma o săptămână care sunt remarcații instinctuali ai echipei pe sezonul trecut și, la o adică, eram în acord total cu observațiile lui. Dar să vedem ce zice statistica, a cărei tendințe pot fi uneori mai bizare dacă nu sunt ținute sub control de un bici atent.

Golgheterul nostru pe sezonul 2012-2013 a fost Nicu Boldea, cu opt reușite, urmat de Trandu și de Szekely cu câte șase.

Mai jos situația jucătorilor în parte, în ordinea mediilor pe sezon. Probabil că destule note ar fi fost mai mici în retur, dacă se includeau partidele lipsă din statistică (FC Argeș și Baia Mare), dar mostra ar trebui să ne fie reprezentativă. Am stabilit că pentru a fi incluși în acest top, jucătorii trebuie să fie avut un minim de 40% din totalul posibil de prezențe în acest sezon, adică rotunjit în jos la nouă partide. Și da, pentru Bărbuț am rotunjit în jos.

REMARCAȚII

1. Cristian Bărbuț (9 meciuri) - 6.50 sezon (FN tur / 6.50 retur)

Poate că numărul redus de jocuri disputate nu îl recomandă în aceasta listă, dar impactul avut asupra echipei și asupra sezonului o fac. E improbabil că alb-negrii ar fi reușit promovare fără aportul juniorului titularizat de către Velcea în acest retur. În rest, a zis Andrei ce era de zis, este un fotbalist cu mare potențial (tehnică, viteză, altruism, determinare) și cu un plus de forță și de maturitate va putea face față și în Liga 1 încă din primul sezon. Așteptările sunt mari, să sperăm că nu va dezamăgi nici el, nici clubul în gestionarea lui.

2. Nicu Boldea (21 meciuri) - 5.87 sezon (5.91 tur / 5.81 retur)

O altă revelație, în felul lui, pentru sezonul proaspăt încheiat, Boldea s-a consacrat grație golurilor sale din tur, dar a rămas o prezență destul de constantă datorită dispoziției la efort și a tehnicității sale, în ciuda unui retur mai puțin impresionant. Va fi o reală încercare să se afirme și în Liga 1, dar dacă e să o privim așa, același lucru se putea spune pentru Liga secundă, iar jocul său cu mingea la picior ar putea să-i ofere fundamentul în jurul căruia să se afirme.

3. Ovidiu Petre (9 meciuri) - 5.86 sezon (FN tur / 5.86 retur)

Prezența lui Ov. Petre pe podium este discutabilă, dat fiind că apariția sa în echipă nu a produs impactul visat, iar debutul său a fost un dezastru. Aș aprecia însă că maturitatea sa în citirea jocului, precum și aportul său la recuperare și deschiderea terenului, au compensat ocazionalele carențe pe care le-a avut. Așteptările de la el sunt mai mare de atât, e drept, astfel că sper să îl vedem la un alt nivel în Liga 1.

4. Adrian Poparadu (22 meciuri) - 5.82 sezon (5.95 tur / 5.67 retur)

Nu-mi dau seama exact ce a făcut așa o diferență mare în aprecierile lui Poparadu - poate că echipa în ansamblul eu a suferit, poate că nu a mai fost un titular incontestabil. Oricum, a dus tot greul liniei de mijloc în tur și doar grație calității sale am putut să ne situăm la un avans considerabil față de urmăritori - avans ce s-a dovedit decisiv. E unul dintre jucătorii care pot face față în Liga 1, chiar dacă încă nu a arătat o valoare de echipă de vârf, ceea ce se compensează oarecum cu un nivel constant de joc.

5. Răzvan Trandu (19 meciuri) - 5.81 sezon (5.67 tur / 5.93 retur)

N-am critictat pe nimeni așa cum l-am criticat pe Trandu în tur pentru evoluțiile avute, precum și pe Velcea pentru încăpățânarea de a-l introduce în echipă. Probabil că jocul slab din tur a fost și o consecință a indeciziei cu privire la rolul său tactic, căci odată ce s-a stabilizat în linia de mijloc, a evoluat la un cu totul alt nivel. Ne-a adus puncte de unul singur în mai multe rânduri, a marcat goluri cu stil, și a pus adesea în pericol poarta adversă la fazele fixe - chiar dacă la cornere mai are de lucrat, nu doar el, cât întreaga formație. E tânăr, a arătat talentul și îndârjirea pentru a lupta cu Poparadu pentru titularizarea în linia de mijloc, și ca opțiune ofensivă îi este de preferat.


Alți remarcați ar fi Petrovic (18 meciuri, 5.78), Kirev (18 meciuri, 5.70) și Șeroni (19 meciuri,5.69). Nu sunt note spectaculoase, dar decente, problema fiind că toți acești jucători au avut și evoluții exemplare, precum și evoluții foarte slabe. Din păcate această inconstanță nu îi recomandă pentru Liga 1, depinde însă de ce alternative vom dispune.


CEILALȚI REMARCAȚI

1. Florin Nohai (17 meciuri) - 5.44 sezon (5.61 tur / 5.22 retur)

Aș începe prin a remarca faptul că notele cele mai slabe din acest sezon sunt peste cele de sezonul trecut - ultima poziție atunci? Proaspăt transferatul Claudiu Belu.
Făcând abstracție de Dina, care a adunat doar patru prezențe, Nohai s-a remarcat printr-un retur slab. Orișicum, aportul său ofensiv a fost generalmente dezamăgitor, dar în tur a fost destul de solid în plan defensiv. Probabil a suferit și el ca urmare a rezultatelor obținute de echipă, fiindcă nu cred că diferența dintre tur și retur a fost așa de mare în prestațiile sale, dar ca de obicei, fundașii laterali au muncă grea și e dificil să acoperi un asemenea post. Mai ales cu un fotbalist care nu e deloc rapid.

2. Andrei Artean (18 meciuri) - 5.50 sezon (5.50 tur / FN retur)

Titularul surpriză la debutul sezonului și-a pierdut treptat locul în echipă - în ciuda numărului mare de prezențe, nu are decât patru meciuri cu notă! E drept că în retur s-a aglomerat serios de tot concurența la mijloc și fără niciun atu evident care să-l recomande, tinerețea sa i-a fost pusă în spate și l-a ținut pe bancă. Nu cred că îl vom vedea prea mult nici în sezonul următor, dar până una-alta ar fi important să adune mai multă experiență în Liga a II-a.

3. Florin Nanu (13 meciuri) - 5.50 sezon (5.38 tur / 5.57 retur)

Deși e un jucător tehnic și destul de rapid, Nanu nu a reușit să se impună. în ciuda insistențelor lui Velcea de a-l înlocui pe Bălace cu el. Rămâne memorabil golul marcat din liberă cu Luceafărul, când eram în inferioritate numerică, dar vorba vine, cu o floare nu faci primăvară. Nu a arătat că are calitatea necesară pentru a evolua în Liga 1.

4. Petre Goge (14 meciuri) - 5.54 sezon (5.70 tur / 5.00 retur)

Cred că Goge a profitat de pe seama faptului că îmi plac jucătorii tineri și a sfârșit cu o medie excelentă în turul campionatului, deși nu-mi aduc aminte de prea multe reușite din partea sa. Bărbuț l-a eclipsat de-a dreptul, deși este mai tânăr decât el, iar per ansamblu decizia de a-l elimina din lot e acceptabilă, dacă stăm să cumulăm jocul său cu problemele de atitudine. Nu e vorba, putea fi ținut dat fiind că e tânăr, dar ar trebui să ne bucurăm într-un anume fel, căci dacă nu pleca, titularizarea lui Bărbuț n-ar fi avut loc chiar cu aceeași convingere.

Urmează Sakir și Marovic (5.56) după care se alinează Dobricean și Szekely (5.58). Poate doar cel din urmă are argumente pentru a fi mai sus în top - deși, la o adică, doar Bălace stă între el și Șeroni, care a fost inclus printre cei "buni"Orișicum, suferința pe flancuri e evidentă, dat fiind că nici Marovic nu a fost cu mult peste Nohai, deci suntem obligați să găsim niște soluții mai bune acolo. Să vedem, să vedem.


Pentru fișierul cu note detaliat, intrați AICI.

Niciun comentariu :

Google+