12 aprilie 2013

FC Olt - ACS Poli 1:1 (0:0)

Nu mai răsare nici cum soarele în acest an pentru noi și prezentul este foarte sumbru. Personal, nu pot să-mi explic cauzele acestui retur dezastruos până acum, dacă practicăm un joc mai slab, sau pur și simplu nu mai avem norocul din tur.

Velcea n-a riscat deloc și a trimis în teren o echipă tipică pentru cum a jucat în tur, iar în ciuda celor 3 absențe din apărare, aceasta nu a fost mai slabă ca în celelalte meciuri. Poli a dominat o bună parte din joc și își poate trece în cont primele două ocazii mai notabile. Mai întâi Szekely este blocat în careu, iar mingea sare în lateral la Goge, care nu știu dacă a văzut că are spațiul porții, dar trimite mingea în paralel cu aceasta. Aceasta se întâmpla în minutul 10, iar spre minutul 20, Trandu își încearcă șutul de la distanță și ratează de puțin.

Gazdele sunt cei care reușesc însă cea mai mare ocazie a reprizei, chiar la faza următoare, când apărarea nu se sincronizează cum trebuie, permițând unui atacant să scape în colțul careului și să șuteze. Mingea, din fericire, lovește transversala. Jocul se liniștește puțin, iar în minutul 36 Trandu centrează excelent din lovitură liberă, Miculescu se desprinde de fundaș și înscrie cu capul. Golul, însă, este anulat.... pentru un motiv necunoscut.

Velcea schimbă chiar la pauză, introducându-l pe Bărbuț în locul lui Goge, care a bifat încă o prestație neconvingătoare. Repriza începe foarte bine pentru noi, cu câteva acțiuni la poarta oltenilor. Prima acțiune notabilă este o combinație pe stânga, urmată de o pătrundere din lateral a lui Nanu dacă nu mă înșel, care pasează spre centrul porții unde se afla Bărbuț pentru o simplă formalitate. Mingea este însă blocată de primul fundaș de pe traseu. Jocul rămâne în jumătatea adversă, iar în minutul 50 Trandu are o recuperare frumoasă, face o piruetă, urcă, dar șutul este slab. Următorul moment important se petrece în minutul 58, când Bărbuț insistă pe dreapta, centrează, iar mingea lovește mâna unui fundaș aflat în interiorul careului. Bate Szekely: slab, plasat, telefonat...

Și așa se face ca după o oră de dominare, cu două momente în care puteam să deschidem scorul, dar n-am făcut-o din diverse motive, să primim și lovitura definitivă. Gazdele primesc o lovitură liberă din poziție bună. Se bate bine, zidul nu prea sare, iar mingea intră în poartă aproape de bara de la colțul lung. Nu știu dacă alt portar ar fi parat mingea, dar cu siguranță lovitura liberă nu l-ar fi prins ca pe Kirev, la 2 metri ieșit din poartă și fără reacție.

Jocul nostru se rupe complet, iar schimbările făcute nu ajută cu nimic, mai ales prima, pe care nu o înțeleg, decât în cazul unor probleme medicale: Dina îi ia locul lui Boldea. Nu că acesta din urmă ar fi avut cel mai bun meci al său, dar în momentele următoare nu am avut un jucător care să dea încredere că poate să întoarcă jocul. Dina a fost practic invizibil, iar Szekely a avut o zi înspăimântătoare. Nu doar că a ratat tot ce a putut ca în tot acest retur, dar nici mingea nu a putut să o controleze cum trebuie.

În timp ce noi ne chinuiam să controlăm balonul, gazdele au avut mai multe ocazii pe contra-atac. Am s-o menționez doar pe cea mai mare, când apărarea noastră n-a avut puterea să se replieze, iar adversarii au scăpat 2 contra 2, unul dintre aceștia fiind Kirev, care a ieșit foarte bine și a reușit prima lui paradă de nici nu mai știu când.

Ultimele minute ne mai apropie de poarta oltenilor, dar mai toate acțiunile se finalizează cu faze fixe bătute prost... Un pic de noroc ne surâde chiar la final când Poparadu face cel mai bun lucru al său din acest retur și obține un penalty! Bate Trandu, care după ce este încurajat în cel mai evident mod posibil de către 3 coechipieri, îl execută elegant pe portarul oltenilor.

N-am să caut cauze sau soluții, pentru că dacă am fi bătut 2-0 nu s-ar fi plâns nimeni, deși situația în teren n-ar fi fost alta. Mă limitez doar la evoluția individuală a jucătorilor. Trandu este omul meciului și a arătat că și-a primit postul de titular pe merit în fața lui Petre. Nu doar că a avut mai multe ocazii decât atacanții, dar a jucat bine și cu mingea și la construcție. Doar cornerele ar trebui să nu le mai dea direct la portar.... Colegul de lângă el, Poparadu, a avut aceiași evoluție deosebit de neinteresantă. Ceilalți doi remarcați pozitiv sunt Bărbuț și Miculescu. Al doilea a fost solid în apărare cu o singură excepție și a și marcat. Primul a fost din nou o prezență plăcută și cred că a demonstrat că merită să-i ia locul lui Goge. E mult mai prezent în joc și chiar de nu totdeauna creează pericol, e bun și la recuperare. Remarcații negativ sunt doi: Szekely și Kirev, de care am spus deja. Nu înțeleg de ce a fost introdus bulgarul când nu exista nici un motiv obiectiv împotriva titularizării lui Pap. Mai vreau doar pe Bălace să-l menționez, care nu știu de ce a lipsit până acum. În prima repriză a fost foarte util jocului, dar apoi s-a stins complet.

Nu știu ce să scriu de încheiere, rămân doar cu imaginea încurajărilor date de către ceilalți coechipieri lui Trandu la executarea penalty-ului. Sunt aceeași echipă ca în tur. Nu știu ce anume s-a schimbat, dacă s-a schimbat ceva, dar ei merită în continuare aceleași încurajări.

Poli: Kirev (5) - Nohai (5,5), Miculescu (6), Redjepi (5,5), Bălace (5,5) - Goge (5), Poparadu (5,5), Trandu (6,5), Nanu (5,5) - Szekely (3,5), Boldea (5,5)

Schimbări:

Bărbuț (5,5) pentru Goge (min 45)
Dina pentru Boldea (min 68)
Boștină pentru Nanu (min 74)

5 comentarii :

ultraviola spunea...

Obiectiv si sufletist ca intotdeauna. In spatele performantei este o echipa, iar noi suporterii trebuie sa ramanem alaturi de ea chiar daca (sau mai ales daca) traverseaza o pasa mai slaba.

Anonim spunea...

Corect, suporterii trebuie sa fie alaturi de echipa chiar daca nu a mai castigat de etape bune.Cred ca avem o problema de psihic sau neincredere in fortele proprii atunci cand echipele adverse joaca fara menajamente si au in componenta jucatori mai experimentati (sa nu zic mai valorosi ).Lipseste mobilizarea totala, care facea din Poli o echipa de neinvins.Poate ne trebuie un antrenor mai ,,Contra''.

Anonim spunea...

asa cronica ar trebui sa faca si cei din presa,nu sa scrie 3 cuvinte si gata cronica,iar referitor la acest joc,cred ca -parerea mea-echipa a jycat fara 3 jucatori-szekely,goge si boldea.Cel mai trist este ca jucam doar cu un varf,lucru pa care antrenorul nu vrea sa il schimbe,ajungand foarte greu in situatii de gol si acest lucru ne costa.Problema este daca cei de langa el ii sustin aceasta tactica sau daca antrenorul nu tine cont de ce spun secunzii lui!!!Fiindca sa persisti in aceleasi greseli de la inceputul returului si sa nu-ti dai seama,inseamna ca atunci ai anumite limite ca antrenor.Pana la urma pe teren este exprimarea jucatorilor la ceea ce le cere antrenorul in timpul saptamanii pana la ora jocului,ca nu fac jucatorii ce vor,ei fac ce li se cere...Dar nu intelegem ce li se cere!!!!!!!

Stefan Carpanu spunea...

As face o apreciere la nota lui Kirev: din ce-am vazut, a fost destul de ok, a scos trei suturi periculoase pe care eu le-am prins in cele 20 de minute de feed intrerupt (:D) si la gol, chiar daca a parut ca, pasiv, mingea a intrat in plasa laterala, deci a fost bine sutata. Nu e ca si cum a scapat-o printr-o maini, ca in alte ocazii.

Altfel, sunt de acord ca portarul nu se schimba cum bate vantul. Fiecare insa cu conceptia lui despre fotbal, Herr Velcea.

Andrei Vajna II spunea...

Da, ai dreptate. Pana la urma, fara interventiile lui n-am fi obtinut egalul.

Google+