20 aprilie 2013

ACS Poli - Damila Măciuca 2:0 (1:0)

A durat ceva vreme, dar finalmente am fost alintați cu un meci bun de fotbal la sfârșit de săptămână, alb-negrii trecându-și astfel în cont prima victorie reală a returului. Cu un mijloc întărit de titularizarea lui Ov. Petre și chiar a lui Bălace, însă mai ales însuflețit de prospețimea și pofta de joc a lui Bărbuț, Poli s-a impus destul de elegant în fața unei adversare directe, un rezultat atât de prețios pentru asigurarea promovării.

Prima repriză a fost una destul de apatică, așa cum ne-am obișnuit, începând bine pentru noi, cu o dominare teritorială promițătoare. Bărbuț și-a încercat norocul cu un șut din voleu în minutul 6, au mai fost ceva emoții la o bâlbâială în careul celor de la Măciuca, însă aș aprecia că cea dintâi ocazie mare a aparținut oaspeților, care au scăpat pe flancul stâng al apărării noastre în minutul 19, Petrovic a tatonat fără convingere și doar parada lui Kirev a ținut scorul egal. Poli s-a răzbunat cu o oportunitate ratată aproape zece minute mai târziu, când Bărbuț a făcut faza pe dreapta, i-a pus mingea la șut lui Boldea și acesta a trimis în bară, cu așa o sete de probabil și acuma tremură precum un copil rătăcit în pădure. Jocul n-a avut mult dinamism până spre finalul reprizei, chiar de alb-negrii păreau mai insistenți, iar aceste eforturi au fost răsplătite în minutul 44. Atunci Boldea l-a deschis în adâncime pe Szekely care a reușit să ia fața fundașului advers și a fost faultat în careu, obținând o lovitură de pedeapsă care ar fi trebuit dublată de o eliminare, dar care s-a lăsat numai cu un cartonaș galben. Trandu a transformat fără emoții și am intrat, în sfârșit, cu avantaj la cabine!

Repriza secundă a început rezonabil și în minutul 57 ne-am mărit avantajul pe tabelă. La acea fază Dobricean s-a împiedicat de minge, care a fost recuperată ulterior de Ov. Petre, acesta a deschis foarte inteligent jocul pe dreapta la Bărbuț, juniorul nostru a centrat în fața porții de unde Szekely a șutat din câțiva metri, fără șanse pentru portarul advers. O acțiune chiar foarte agreabilă ochiului! Meciul și-a mai pierdut din turație după această reușită, însă Bărbuț a fost responsabil cu spectacolul în următoarele douăzeci de minute. Cam fiecare minge care a trecut pe la el a părut promițătoare, nu doar grație flerului pe care îl are mijlocașul de bandă, ci și a disponibilității sale pentru efort. În minutul 72 aceasta a pus la cale o cursă remarcabilă, a depășit doi jucători care au tras de el cum au putut, a pătruns în careu, dar finalizarea a sfârșit în fața portarului advers, mingea scurgându-se în corner. Oaspeții au fost aproape de gol în preajma minutelor de prelungire, când o deviere a lui Petrovic s-a dovedit salvatoare, ca urmare a unei mingi pierdute ușor de Poparadu, însă în rest cam atât a fost.

Mă bucur că am oportunitatea să expun și cuvinte de laudă formației noastre, după atâta amărăciune în acest retur. Deși nu mi-e foarte clar de ce Kirev a revenit între buturi, nu am ce să imput portarului bulgar, care și-a făcut datoria și în general s-a remarcat prin degajările sale puternice (adică, călcâiul lui Ahile din jocul prestat de Pap). Linia de fund s-a ținut tare, cu Șeroni într-o bună dispoziție de joc, deși eu unul mă simt mereu copleșit de emoție când știu că are deja un cartonaș galben în cont. Poate flancul stâng ar putea s-o ducă mai decent.

Mijlocul, în combinația actuală, mi-a plăcut deosebit de mult. Ov. Petre, chiar de în prima repriză a fost mai puțin evident, s-a dovedit decisiv în repriza secundă și a reușit mai multe recuperări solide, pe lângă acțiunea din care a ieșit golul. Bălace n-a strălucit, dar îmi pare că atunci când joacă oferă ceva mai mult echipei decât Nanu, în timp ce Trandu a făcut un meci pozitiv, per ansamblu. Sar scurt la atac, unde Szekely a fost cel mai bun meci al său în mult, mult timp, ceea ce e poate meritat pentru un jucător atât de sârguincios, mai ales dacă ar fi să-l comparăm cu rezerva sa, Dina. Boldea, în schimb, nu s-a văzut prea mult, reușind totuși acea pasă de penalty și șutul nenorocos în bară, dar mai îngrijorătoare au fost mingile pierdute în jumătatea adversă.

Jucătorii introduși în repriza secundă au ținut ștafeta sus, mai ales Dobricean, care a reușit vreo două deschideri cu mult potențial. Însă vedeta meciului trebuie să fie Bărbuț, care a fost integralist, a fugit mult, și-a scos din joc adversarul direct în repetate rânduri, a dat o pasă de gol și, per ansamblu, a inspirat jocul ofensiv al echipei. Nu știu dacă e ideal să se pună prea multă presiune pe umerii lui, căci e evident că poate să crească încă mult, dar e pur și simplu îmbucurător să vezi din nou, după atâta vreme, un tânăr jucător care promite cu adevărat la Poli.

Bravo!

Poli: Kirev (6) - Redjepi (6), Petrovic (6), Șeroni (6), Marovic (5,5) - Bărbuț (7), Ov. Petre (6,5), Trandu (6,5), Bălace (5,5) - Szekely (6,5), Boldea (6)

Schimbări:

Dobricean (6) pentru Boldea (min 54)
Poparadu (5,5) pentru Ov. Petre (min 62)
Boștină pentru Szekely (min 76)

4 comentarii :

ultraviola spunea...

Azi am vazut pentru prima data in acest retur un meci entuziasmant, pustiul Barbut a adus prospetime echipei, sper ca a venit in sfarsit primavara la Poli! Tineti-o tot asa!

Anonim spunea...

Lumini si umbre.Lumini sunt scorul favorabil si jocul lui Barbut acest nou Torje .Umbre sunt jocul pe alocuri sters cu mingiile date inapoi si gaurile din defensiva.Echipele bune care ne-au vizitat si-au creat o multime de ocazii fapt ingrijorator.Se munceste se alearga dar nu exista o minte limpede pentru a dirija acest efort.Bine ca in ultima faza a fost introdus Dobricean singurul care are tehnica la el si nu sare mingea din piciorul lui.

Stefan Carpanu spunea...

Ma amuza putin sa citesc in declaratia lui Velcea:

"Toate jocurile noastre de până acum au fost bune, însă cel de astăzi a fost excelent, pentru că am avut şi finalitate."

Andrei Vajna II spunea...

S-a vazut un progres de la meci la meci. Cam asta cred ca e nivelul la care se astepta si el din cantonament, poate e chiar peste. Sper numai sa nu coboram de aici.

Google+