16 februarie 2013

Meciuri amicale: Luceafărul şi Zrenjanin

După o pauză de iarnă lungă ca deobicei, Poli ne-a oferit o zi plină, cu două amicale în care i-am putut vedea pe toți componenții lotului la lucru. Primul meci al zilei a fost disputat împotriva colegilor de serie de la Luceafărul Oradea, în care am aliniat o echipă formată mai mult din jucătorii de rezervă, în timp ce titularii i-au îfruntat pe sârbii de la Banat Zrenjanin. Ambele meciuri au fost câștigate, cu 3-1, repsectiv 2-1, astfel că Poli își continuă jocul bun și seria invincibilității, ultima înfrângere consemnându-se în amicalul cu CFR Cluj, la începutul turului.

Jucătorul care m-a impresionat cel mai mult astăzi a fost Răzvan Trandu, care a și purtat banderola de căpitan în meciul cu Luceafărul. Acesta a pendulat excelent între atac și apărare, luptându-se pentru fiecare minge. A avut ghinion, însă, la un corner al oaspeților din prima repriză, când a lovit greșit balonul cu capul, trimițându-l direct în poarta lui Coca. Dar s-a revanșat în repriza a doua, marcând golul egalizator, după o incursiune pe centru și un șut plasat. Și colegul său de la mijloc, Artean, s-a prezentat exemplar, cu un joc ambițios, mult efort și recuperări reușite.

Media de vârstă a echipei din acest prim joc a fost foarte scăzută, mai ales din cauză că pe teren s-au aflat și câțiva dintre juniorii mai buni ai clubului. Bocșan și Todorov au fost titulari, iar în repriza a doua au intrat Bărbuț, Pleșcan și Balaure. Bocșan, fundașul central a intrat mai greu în joc, dar apoi a fost de netrecut, mereu lipit de adversar. Ba mai mult, efortul său a fost încununat cu un gol, reușit cu capul după un corner executat de Dobricean. De altfel cam toate cornerele și loviturile libere ale acestuia din urmă au fost periculoase. Din păcate pentru el, a fost nevoit să părăsească terenul accidentat, în urma unui fault al adversarilor. Todorov n-a jucat rău, dar e revenit după o accidentare și pare că are nevoie de mai multe meciuri în picioare. Sakir Redjepi a fost jucătorul cu mai multe meciuri din apărare și asta s-a văzut.

O mare dezamăgire a fost Enciu care a părut cam deconectat.

Al doilea meci a fost la alt nivel, cu un ritm mult mai alert. I-am putut vedea la lucru și pe noii veniți la club: juniorul Eduard Pap în poartă, Ovidiu Petre la mijloc și Mihai Dina în atac. Primul s-a prezentat foarte bine, chiar de oaspeții nu au avut mari ocazii, dar a ieșit hotărât când a fost nevoie. În plus, mi se pare că emană o siguranță remarcabilă pentru un portar de vârsta lui. E foarte probabil ca el să joace titulat în retur. Și Coca a avut un joc fără greșeli.

Aportul lui Ovidiu Petre a fost vizibil, jocul la mijlocul terenului e la o valoare superioară celei din tur, grație experienței sale și a siguranței în execuții. Mai ales avându-l și pe Bălace în aceeași linie, experiența celor doi îi poate trage și pe ceilalți jucători în sus. Mihai Dina, însă, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Chiar de n-a jucat rău, acesta n-a reușit încă să înscrie până în momentul de față, deși azi a avut și unele ocazii foarte bune.

A înscris în schimb Șeroni, la o fază mai ciudată, când mingea respinsă aiurea de un fundaș advers a picat pe bară și apoi în fața lui, acesta împingând-o cu pieptul în poartă. În rest a jucat în stilul său, dar foarte sigur în apărare.

Foarte prezent în joc a fost Goge, ceea ce nu e o surpriză. La fel de nesurprinzător a fost și faptul că deși are talent și depune mult efort, multe din deciziile sale au fost mai neinspirate. Dar rămâne un jucător foarte important, care are numai de crescut.

De partea cealaltă, aș vrea să-l remarc din nou pe Nanu, care a jucat titular în primul meci și l-a înlocuit pe Bălace în al doilea. În fiecare joc are momente când pleacă cu mingea pe bandă și înșiră 3-4 adversari creând ocazii foarte periculoase. Cred că merită să joace mai des.

Golul victoriei din meciul cu sârbii a fost înscris chiar la ultima fază de Boldea, care ne-a amintit de ce este golgheter printr-un nou șut spectaculos.

După o asemenea zi, nu putem rămâne decât cu o impresie foarte bună, că echipa s-a întărit, grupul este foarte unit și jocul a crescut în calitate.

Echipa cu Luceafărul: Coca - Todorov, Miculescu, Bocșan, Redjepi - Nanu, Trandu, Artean, Dobricean - Szekely, Enciu. Au mai intrat: Kirev, Boștină, Bărbuț, Pleșcan, Balaure

Echipa cu Zrenjanin: Pap - Marovic, Șeroni, Petrovic, Nohai - Bălace, Petre, Poparadu, Goge - Boldea, Dina. Au mai intrat: Kirev, Nanu, Szekely, Trandu

Niciun comentariu :

Google+