19 noiembrie 2012

ASU Poli - Nădrag 4:1 (2:1)

Până acum mi-au plăcut mai multe meciuri pe Știința (atât la ASU, cât și la vechea Poli II), dar cel de aseară le-a întrecut pe toate. Sub lumina nocturnei, meciul a început în forță, părând că jucătorii ambelor echipe sunt ambiționați de atmosfera din jur, mai mult decât ar cere miza jocului.



Deși Poli a fost cea care a dominat jocul și a avut mai multe ocazii, cei din Nădrag au vrut să facă impresie, s-au luptat pentru fiecare minge și au stat destul de organizat și solid în apărare. Au avut câteva ocazii pe contraatac, prin care puteau provoca o surpriză, dar valoarea jucătorilor și-a spus cuvântul la finalizare. Așa s-a întâmplat când un atacant a scăpat pe dreapta singur cu portarul, dar n-a mai știut ce să facă, permițându-i lui Mario Foale să pareze ușor.

Aceleași slăbiciuni le-au fost fatale oaspeților și în apărare. Portarul, cel mai slab de pe teren, a scăpat în mai multe rânduri cu fața curată, deși a gafat de câteva ori. Și totuși, un fundaș a fost de vină la primul gol, când la o minge lungă acesta n-a reușit să o ia înaintea lui Marchiș, atacantul nostru șutând apoi pe lângă portar, din centrul careului.

Nădrăgenii nu s-au lăsat și au reușit până la urmă surpriza. După o fază bună de atac a acestora, mingea este respinsă pe la 25 de metri, până la un mijlocaș, care trimite un șut imparabil, sub transversală.

Jocul s-a domolit un pic și părea că pauza va găsi cele două echipe la egalitate, dar Poli înscrie din nou, cu puțin timp înainte de fluierul arbitrului. Apărarea oaspeților a greșit colectiv la o centrare la care a fost depășită complet, mingea ajungând până la Hușanu pe partea stângă, care a marcat din apropiere.

A fost o primă repriză foarte plăcută și antrenantă, jucată în viteză, în care adversarii s-au ambiționat să ne arate mai mult decât pot, oferindu-ne și un gol superb. În repriza a doua spectacolul s-a mutat din teren pe marginea acestuia, unde galeria a realizat o coregrafie de excepție, luminând un șirag de torțe roșiatice de-alungul gardului ce înconjoară terenul. Terenul s-a inundat cu lumină și fum, momente bune în care am uitat de fotbal. E greu de imaginat cum e să fii în ghetele unui jucător în astfel de momente.


Totuși, nădrăgenii au încercat de mai multe ori să ne aducă aminte că jocul încă nu se gătase și că puteau egala la orice greșeală. Așa se putea întâmpla când un atacant advers a fost lansat printre fundași cu o pasă lungă la firul ierbii, dar portarul Șerban (intrat la pauză) a ieșit perfect la intercepție.

Desprinderea a fost reușită până la urmă în minutul 81 de Rotariu, sau mai degrabă de portarul celor din Nădrag, care trebuia să o comită fatal până la urmă. Veteranul polist a trimis o lovitură liberă plasată, prin zid, dar portarul n-a mai sărit, crezând că mingea va trece în afara porții, ceea ce nu s-a întâmplat. Ocaziile au reînceput să apară, iar Marchiș a înscris din nou, cel mai lucrat gol al serii, după o serie de pase ce a destabilizat apărarea oaspeților.

Astfel s-a încheiat o seară minunată. Felicitări galeriei, echipei și adversarilor pentru ceea ce au realizat! Bravo Poli!

Click aici pentru o galerie foto de la meci.

ASU Poli: M. Foale – Radovancovici, Obrejan, Hușanu, Maranescu – Popoviciu, Lazăr, Rotariu, Nicolaie – Băcilă, Marchiș

Au mai intrat: Șerban, Ardel, Cioroagă, Panc

Niciun comentariu :

Google+