19 mai 2012

Poli - Juventus București 4:0 (2:0)


Scurt, simplu, la obiect. Cum ar fi putut arăta mai multe dintre meciurile noastre pe parcursul acestui sezon, dar e bine că și acuma am reușit să închegăm o echipă bună, a cărei componenți au avut destul de suferit în ultima vreme, reușind însă să se ridice dincolo de momentul slab trecut la mijlocul returului, pentru a termina în forță un sezon al trăirilor paradoxale.

În primele douăzeci de minute, alb-violeții s-au încălzit cu patru ocazii bune de a înscrie, în urma unui joc liniștit, dar decis. Rover a beneficiat de șansele de debut, în minutele 9 și 12, înă nu a reușit să trimită sănătos pe poartă. La un corner în minutul 16, executat interesant de debutantul Szalkai, Ilie a trimis cu capul, mingea fiind respinsă în extremis de portat, înainte ca Mera să împungă un balon de la marginea careului, ce a trecut de puțin pe lângă. Golul a venit în minutul 23, la o acțiune plecată din centrarea lui Mera, portarul advers a ieșit greșit, astfel că Rover a avut de îndeplinit simpla formalitate de a lovi mingea spre poartă cu capul - și nu a ratat. Cinci minute mai târziu era deja 2-0, grație efortului lui Boștină, care a ajuns primul mingea la o lansare lungă, a trecut de portar și a marcat din unghi, primul său gol la echipa mare. Vârful nostru putea la scurt timp să-și dubleze numărul de goluri, în urma unei faze similare, dar de această dată mingea a lovit bara. Până la pauză ritmul de joc a rămas același, dar fazele de gol nu s-au mai înghesuit să apară, astfel că Poli a intrat cu un avantaj asigurător la cabine.

Nimic nu s-a schimbat la reluare, dar meciul a intrat într-un moment prelungit de acalmie, astfel că în afară de șuturile de la distanță trimise de Chiș și Mera, nu s-a mai întâmplat mare lucru, până la introducerea lui Rocha și Popovici, prin decada minutelor 60. Grație unei curse impresionante pe dreapta a lui Rocha, acesta a ajuns într-o poziție bună de centrare, a trimis periculos, un fundaș a încercat să intervină, dar nu a deviat decât pe lângă portar și înspre propria poartă, iar Popovici venit din spate a fost la locul potrivit să împingă balonul în plasă. O fază similară a dus la golul patru în minutul 78, numai că de această dată cursa lui Rocha a fost de-a dreptul impetuoasă, centrarea pentru Popovici perfectă, și atacantul nostru a finalizat fără mari emoții din mijlocul careului. Scorul putea fi mai mare, dacă Popa reușea să țintească poartă în ultimul minut de joc, dar n-a fost să fie, astfel că trebuie să ne declarăm mulțumiți cu "doar" patru reușite.

Chiar dacă adversarul de astăzi n-a pus mari probleme, prestația dominantă a Politehnicii nici nu le-a permis mare lucru și alb-violeții au tranșat partida cu maxim de autoritate. Greu de zis cine nu a evoluat bine, că vorbim de apărare, care n-a avut mult de lucru, de mijlocul de travaliu sau de atacanții marcatori de astăzi. Remarc debutul pozitiv al lui Szalkai, apreciez jocul bun făcut de Mera, reușitele lui Boștină și Cârstea, precum și impactul excelent avut de jucătorii introduși după pauză, în special Rocha și Popovici.

Într-un fel aș vrea să le țin pentru ultimul meci, dar lansez în univers și niste felicitări în direcția lui Velcea, pe care l-am cam omis în ultima vreme, căci de voie, de nevoie a promovat o serie de jucători de la Poli II, a închegat un prim unsprezece performant și a ținut cumva jucătorii în priză. Greu să ceri mult mai multe de la oricare dintre cei implicați momentan în activitatea sportivă a clubului.

Bravo Poli!

Poli: Lepmets (6) - Mera (6,5), Scutaru (6), Ilie (6), Sandu (6) - Chiș (5,5), Poparadu (6), Petcuț (6), Szalkai (6) - Boștină (6,5), Cârstea (6)

Schimbări:

Popovici (6,5) pentru Cârstea (min 60)
Rocha (6,5) pentru Boștină (min 66)
Popa pentru Chiș (min 71)


7 comentarii :

Anonim spunea...

Orice investitor doreste o afacere cu cei din proximitate.Daca ne uitam mai bine vedem ce este la altii si explica de ce noi nu avem echipa in liga1.
CFR Cluj Paskany afacerea Polux imobiliare in Cluj.
FC Vaslui Porumboiu afaceri cu terenuri in jud.Vaslui.
FCSteaua MApN in spate terenuri etc
FCDinamo MI in spate tehnica IT Badea vanzari etc.
Daca continuam vedem ca orice investitor este atras cu ceva nu isi da banii pe ochi frumosi asta e lege economica.
Nu putem spera ca Iancu dupa ce a tinut pe Poli pe ochi frumosi fara sa fie atras intr-o afacere in Timis sa mai continue.Si asa a stat prea mult si a tot sperat.
Oare de ce pleaca Walter de la U ?
Zona este ocupata de afacerea CFR si nu mai are loc .Atat timp cat fortele locale care conduc judetul nu accepta si nu atrag un investitor nu avem nici o speranta.
Vom fi trasi in teapa de toti Zamboni.Deci fara o perspectiva de profit pentru a-si amortiza cheltuielile nu vom gasi pe nimeni.Cu vorbe frumoase si suflete mari poliste nu facem nimic.Azi numai banul vorbeste restul este fum de tigara ieftina.Mai si arde la ochi.

Andrei Vajna II spunea...

Atunci nimic sa fie!

Anonim spunea...

Peste tot in lume investitorii in fotbal sunt legati de afaceri in zona de popularitate a echipei respective.Modul Barcelona este interesant pentru noi cu peste 100000 asociati etc.Dar si modelul Bayern este interesant, o fabrica de bani in jurul echipei.Dar acest lucru presupune niste investitii pentru atragerea publicului etc.Oricum nu suntem in Germania unde Bayern a scos milioanele din buzunar si a ajutat pe Dortmund pentru a iesii din gaura neagra.Sefii lui Bayern au inteles ca fara o concurenta puternica nu se pot cali in campionat nu pot progresa.La noi bucurie totala, a murit Poli deci trecem in cont un fapt pozitiv, nu mai pierdem un meci.Cu banii lui Bayern, Dortmund a luat totul si nu s-a mai interpretat cum ar fi fost la noi .
Putea sa imprumute autoritatea locala clubul si ar fi recuperat banii in doi ani numai din drepturile TV sau pe parcurs cu un eventual transfer etc.Dar la noi nu se poate trebuie sa moara capra vecinului Iancu.

Stefan Carpanu spunea...

E clar ca nu e vorba doar de capra lui Iancu, ci e vorba de faptul ca factorii decidenti nu considera ca au un partener de incredere.

Greu sa mai recuperezi bani dupa ce i-ai dat.

Anonim spunea...

Cand l-au acceptat erau tot aceiasi actori la putere si decizie.Atunci au avut incredere cand el a dat banii iar cand a venit randul celalalt nu este de incredere? Exista contracte, forme juridice clare nu putea sa fuga cu banii.Se puteau achita datoriile direct fara sa treaca prin mana celui de neincredere.
Orice investitor care vine poate sa intre in faliment si atunci totul se prabuseste.Trebuie inceput cu fabricarea banilor gen Bayern altfel nu se poate.

Stefan Carpanu spunea...

Eu as zice ca Iancu a beneficiat de un capital de incredere mult mai mare decat ar fi meritat. Cat despre ce se poate face cu banii, e de povestit.

In ceea ce priveste esecul financiar, prima intrebare care trebuie pusa este "de ce".

Anonim spunea...

Am avut o superechipa.Cand ii vezi cum joaca Curtean,Luchin,Alexa etc iti dai seama ca am avut o echipa care trebuia sa castige campionatul.Si totusi s-a ratat totul.Ne-am inecat de doua ori la mal.Tare ciudat...

Google+