3 aprilie 2012

Avancronică: Poli - Gloria Bistrița

Sfârșitul nu vine de pe o zi pe alta așa cum ar crede unii mai prăpăstioși. Cât timp ne este dat voie să jucăm fotbal, Poli merge înainte.

În acest context, miercuri seara de la ora 19 va avea loc cel mai important joc al seriei. După ce au mers cot la cot până acum, doar golaverajul alternând poziția celor doi lideri autoritari, a sosit vremea întâlnirii directe. Cum 18 etape nu au putut departaja colegele în suferință, acest meci poate fi decisiv. Ne așteptăm la o confruntare bărbătească, plină de ambiție, care să stabilească cine e mai bun.

La urma urmei la asta se rezumă totul - un meci de fotbal, care nu are nici o altă miză decât aceea de a fi mai bun ca adversarul. Nu are nici o legătură cu nici o licență, cu nici o federație, nici cu Iancu, nici cu autoritățile locale. Din păcate, depindem de toate acestea și de aceea extind și eu invitația de a merge la meci în număr cât mai mare: să le arătăm că vrem fotbal!

Hai Poli!


PS. Mi se par excelente cuvintele eroului din ultimele etape, Alex Popovici, care cred că are calitățile de a deveni un viitor simbol al fotbalului timișorean:

"Sunt sigur ce înseamnă acest club pentru mine, pentru că am copilărit la 5 metri de locul unde sîntem, am 7-8 ani la club ca profesionist, şi mi-am dorit dintotdeauna să joc la Poli, fanii să-mi cînte numele. [...] Pot spune că sunt însă mai ambiţios ca niciodată. [...] Acum îmi doresc să jucăm cît mai bine, să ajut cît mai mult. Tot timpul jucăm de plăcere." (sursa)

"Poli de astăzi este o adevarată familie. 7-8 jucători am crescut impreună la juniori, la tineret, apoi la echipa a doua și acuma la prima echipă. [...] Ar fi păcat ca acest grup să se destrame. Toți trebuie să ințeleagă că Poli e a orașului și că Poli trebuie susținută." (sursa)

Niciun comentariu :

Google+