18 ianuarie 2012

Mișcări de jucători

Astăzi a fost deja a treia zi de când cele două echipe de seniori ale clubului au început pregătirile pentru retur. Au venit jucători noi, unii au făcut trecerea de la echipa a doua la prima, în timp ce satelitul încearcă să mai promoveze niște juniori. Am avut câteva plecări și transferurile încă nu s-au încheiat. O scurtă trecere în revistă puteți citi în rândurile ce urmează.

Să începem cu Poli II, la antrenamentele căreia, în ziua de luni, au participat următorii jucători: Ostafie si Trițoiu (portari), Belu-Iordache, Iovan, Bocșan, Damian, Todorov, Stancu, Artean, Constantinescu, Opriș, Szalkai, Silaghi-Perju, Lupancu, Vântură, Vucea, Boștină, Pleșcan, Radosav, Mucsi.

Se poate observa o serie întreagă de jucători noi, veniți de la echipele de juniori, unii dintre ei intrând deja în câteva meciuri din tur. Probabil că în retur vor avea parte de mai multe oportunități. În esență s-a pus capăt generației de după Luchin și Torje, care n-a avut prea multe de spus și lasă loc unor noi campioni la nivelul juniorilor.

În primul rând, apărarea, un punct nevralgic în tur, este întărită de către Bocșan și Todorov, campioni cu Timiș U16 anul trecut. Apoi avem o întreagă linie de atac, Pleșcan și Vântură fiind cei care au impresionat la echipele de juniori anul trecut. Mai este și Velici (care nu știu de ce nu e în listă), cel care înscria dubla în finala juniorilor de anul trecut. Despre acesta era vorba să treacă la prima echipă, dar așa cum a confirmat și Stoicov acesta nu e pregătit încă. A fost accidentat și nu a jucat prea mult în tur. În plus, a fost vorba și de ceva probleme disciplinare. Ar trebui să fie și portarul Gârlea și Rotariu, tot campioni la sub-16. Ultimul a jucat deja de destule ori la Poli II. Oricum, la acest nivel vor fi rulați și alți jucători, mai ales că mulți dintre cei enumerați vor avea parte și de convocări la loturile naționale. Pe măsură ce vom vedea mai multe meciuri, ne vom face o imagine mai bună asupra tinerilor poliști.

Trecând la echipa principală, aici nu sunt așa multe noutăți: Lepmets, Kirev, Iordache (portari), Dăruială, Ilie, Scutaru, Mera, Sepsi, Sandu, Sava, Zaluschi, Poparadu, Tameș, Petcuț, Pătraș, Goga, Adrian Popa, Chiș, Dobricean, Fuchs, Gorobsov, Popovici, Rocha, Zăgrean, Axente, Cârstea, Ricketts.

Notăm întâi revenirea după accidentare a lui Iordache, portarul din finala juniorilor. Cea mai mare discuție s-a purtat în jurul a celor 4 jucători cu salarii mari și mai în vârstă. De Curtean am scăpat, dar Goga e cu siguranță cel mai greu de vândut jucător din România. De Tameș se spune că va fi lăsat liber - mutare bună în condițiile în care postul său e acoperit de jucători buni, dar mult mai tineri și mai ieftini.

Mi se pare bună direcția trasată, de întinerire a echipei și închegarea unui nucleu de jucători care să reprezinte echipa pe mai mulți ani, dar să vedem și cum se va pune în aplicare. În acest sens nu prea înțeleg de ce continuă aducerea unor jucători liberi de contract, care nu aduc o valoare substanțială. Nu e vorba de Cârstea, care poate fi o soluție pentru atac, ci de Petcuț și de argentinianul ce se află zilele acestea în probe, care doar îngroașă rândurile și-așa destul de mari. Ne pregătim de prima ligă cu jucători de liga a doua.

Rămâne de văzut de care din cei 4 jucători ne vom putea despărți și dacă într-adevăr cei ce vor rămâne vor fi trecuți pe bancă. Dacă așa se va întâmpla atunci se vor deschide noi oportunități celorlalți jucători. În speță Sandu va ajunge în sfârșit titular de drept. Totuși, dacă și Sepsi va pleca, atunci flancul stâng nu va mai arăta așa solid, mai ales că se insistă și pe despărțirea de Sava. Returul va fi și momentul ca Popa și Popovici să confirme că au stofă de jucător la Poli. Alături de ei, se pare că și Dobricean și Fuchs au făcut definitiv pasul de la Poli II. Din păcate nu l-a făcut și Ganea, cel mai bun de la echipa secundă în tur, din cauza neînțelegerilor cu clubul.

Ar fi frumos, dacă tot au rămas în Timișoara, să avem parte de unul-două meciuri de pregătire cu care să ne facem și o imagine a Politehnicii în 2012.

3 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

A plecat si Sava, reziliere de comun acord. Nicio pierdere, mai bine un junior, poate Toma - desi pe mine inca nu m-a impresionat.

Stefan Carpanu spunea...

Si zica-se ca Zagrean imprumutat la Vointa Sibiu. Hmm.

Andrei Vajna II spunea...

Tocmai, ca pe stanga la Poli II n-am remarcat pe nimeni care sa fie de prima echipa in acest moment.

Fara Sepsi i-am avea doar pe Sandu si Rocha de meserie, in rest care cum. Poate Popovici, ca deobicei juca bine pe partea aia, cam ca si Curtean.

Pacat de Zagrean. Nu prea a avut sanse multe sa joace, dar nu mi se pare mult diferit de restul jucatorilor. Dar na, ajunge la o echipa de prima liga. E o miscare buna pentru el.

Google+