4 decembrie 2011

La mulți ani Poli!

Clubul nostru împlinește astăzi 90 de ani, un eveniment scos în evidență cu insistență și iscusință, încă de anul trecut. Astfel, e greu ca cineva care susține Politehnica să nu fie conștient de importanța aceastei zile. În plus, pentru o mini-celebrare, la ora 14.00 se deschide astăzi și magazinul "Viola Joma", pe str. Augustin Pacha nr. 1, de unde se vor putea achiziționa bunătăți asortate în culorile perfecte.

Deja, la aceasă vârstă, Poli stă să depășească proverbiala "viață de om". Dacă mă gândesc la ce-am trăit în doar ultimii cincisprezece ani mă ia cu amețeala, spectacolul a nouăzeci fiind greu de imaginat. Nu există nimic mai important decât continuitatea, precum am ajuns și noi să învățăm în această perioadă, deci cu siguranță cel mai adecvat mod de a sărbători istoria vie a Politehnicii este de a găsi modalitatea prin care aceasta va rămâne vie multă vreme de acuma încolo. Și pare, încet-încet, că ne îndreptăm în această direcție.

La fel de important este ca în aceste momente festive să fie familiarizați cât mai mulți suporteri cu ceea ce reprezintă Politehnica și valorile care au definit, de la o perioadă la altă, viața alb-violetă. Fotbalul nu s-a născut în acest secol de relativ tristă amintire și e bine să ne aducem aminte de asta. Nu degeaba se vorbește des despre perioadele romantice, deși cam tot trecutul este o variantă romantizată a prezentului de atunci, și la fel va fi și pe viitor.

Fiecare dintre noi știe cât de mult înseamnă Poli pentru ei, în ce măsură i-a acompaniat de-a lungul anilor prin diversele etape ale vieții. Dintre toate fenomenele istorice care se celebrează de la an la an, de la deceniu la deceniu, cele care ne definesc în continuare viața, dându-i culoare și umplând golurile, trebuie prețuite.

La mulți ani Poli Timișoara!

Niciun comentariu :

Google+