8 decembrie 2011

CR: Poli - Gaz Metan 0:1 (0:1)

Meci tare urât astăzi pe Dan Păltinișanu, între o echipă relativ apatică, adică Poli, și o echipă care după un gol rapid nu a mai avut decât un singur țel tot meciul, să tragă de timp. Cu o fragmentare abuzivă pe final din partea arbitrului, impresia cu care am plecat de la stadion era aceea că și după încă două reprize, alte goluri nu s-ar fi mai arătat.

Cu unsprezecele de forță, alb-violeții s-au trezit conduși deja din minutul 8. Atunci, ca urmare a unei mingi pierdute ușor de Curtean în preajma careului advers, găzarii au dezvoltat o fază pe flancul nostru stâng, au profitat de o serie de bâlbâieli ale lui Ilie și Sepsi, iar la centrarea trimisă în careu, Scutaru nu a reușit să intervină, astfel că din doar câțiva metri Bud a împins balonul în poartă. Poli nu a dat dovadă de prea multă forță de joc, dar a ajuns adânc în jumătate adversă și a beneficiat de câteva cornere, numai că la talia fundașilor medieșeni, toate mingile aruncate în careu au avut mici șanse de izbândă. Primul moment de fotbal al alb-violeților s-a arătat în minutul 17, când Goga a conclucrat bine în dreapta careului, a centrat către Curtean, acesta demarcat în centrul careului a plonjat spectaculos, a lovit mingea cu capul, dar a trimis-o pe lângă. Câteva minute mai târziu, Scutaru a avut o intrare urâtă, care l-a accidentat pe Bud, jocul a continuat, o nouă bâlbâială în careu s-a terminat cu bine, într-atât încât am pornit pe o contră și Curtean, parcă, a obținut o liberă de la 25m. Gorobsov a executat spectaculos și în forță, Pleșca a respins acrobatic, și după alte câteva momente de tensiune, mingea a părăsit terenul. Stângăciile din apărare, cu minge luftate de aproapte toată linia de fund, au fost aproape de a ne pune într-o postură și mai dificilă, numai că în general fazele au fost finalizate neinspirat (pentru adversari). A doua ocazie a oaspeților, și ceea ce avea să se dovedească singura lor altă ocazie a serii, a venit înainte de pauză, când Bawab a scăpat în interiorului careului, a șutat năprasnic din poziție bună, mingea ducându-se în plasa laterală.

Cu o fază asemănătoare a început mitanul secund, de această dată cu Curtean în prim-plan, acesta beneficiind de o lansare inteligentă a lui Goga, dar mijlocașul nostru a tras puternic și pe lângă. După o semi-ocazie a lui Mera, care aproape că a ajuns la o minge înainte de Pleșca, meciul a murit pur și simplu. Jocul tot mai hazardat al Politehnicii, cu mingi înalte în fața acelorași fundași masivi, nu a adus nimic pozitiv, în timp ce oaspeții trăgeau harnic de timp, așa cum făcuseră aproape tot meciul. Evoluția minutelor rămase a fost una tot mai urâtă, cu Hațegan ieșind la rampă în ultimul sfert de oră, luând o serie de decizii extrem de antipatice, care au frânat și mai mult vagile noastre tentative de atac. Gongul ar fi putut să cadă în minutele de prelungire, dar Tameș a reluat spectaculos pe lângă de la limita careului, asta înainte ca Pleșca să se plimbe de la o bară la alta să bea o guriță de apă, într-un gest ostentativ în nesimițirea lui. Finalul a fost deci unul trist pentru Poli, care a greșit pe toate planurile abordarea meciului, dar tot a arătat mai mult decât adversarii de astăzi.

Prea multe nu pot remarca pozitiv, dar l-aș remarca pe Mera, care a fost solid și eficient în intrevenții, precum și Gorobsov, care chiar dacă a rămas fără energie în a doua repriză, a luptat mult și a făcut o fază excepțional pe final de repriză, când a reușit o preluare magică chiar pe linia de fund. Goga și Poparadu au luptat și ei destul de bine, primul protejând mutle mingi, în timp ce al doilea a depus un efort considerabil, numai că ambii au avut și rateuri. Din păcate, restul echipei a fost de la ocazional neinspirată (Sepsi, Scutaru, Ilie) la mereu neinspirată (Curtean, Ricketts, Chiș), și nici schimbările lui Velcea nu au făcut nicio diferența. Cea mai mare problemă a reprezentat-o jocul cu mingi lungi și înalte, pe care l-am tot scos în evidență, care ne-a adus foarte puține beneficii. La fel, nici mingile pierdute cu ușurință pe flancuri sau în faza ofensivă nu au ajutat la exercitarea unei presiuni constructive.

E păcat că am pierdut în fața unui adversar atât de mizerabil ca joc, dar medieșenii au jucat compact, au jucat așa cum au știut ei mai bine și au ținut cu siguranță de minge, atunci când frustrarea noastră escalada munți.

Ne rămâne să contemplăm vremea și stelele în acest final de an, așteptând cu, ceea ce eu aș descrie drept o curiozitate temătoare, ce ne rezervă viitorul.

Poli: Lepmets (5) - Sepsi (5), Scutaru (5), Ilie (5), Mera (6) - Chiș (4,5), Poparadu (5,5), Gorobsov (6), Curtean (4,5) - Goga (5,5), Ricketts (4,5)

Schimbări:

Axente (5) pentru Chiș (min 53)
Tameș pentru Poparadu (min 75)
Popovici pentru Curtean (min 83)

2 comentarii :

Anonim spunea...

O abordare gresita a meciului corect spus.O alta diferenta a fost ca noi am venit dintr-o minivacanta de 10 zile fara un meci de verificare in picioare si am jucat cu o echipa in vana fara mari pretentii dar cu daruire pentru calificare.Poate nu s-a reusit mobilizarea jucatorilor si acestia au jucat parca atunci s-au intalnit.Gandurile negre ,viitorul clubului si discutiile priviind alte destinatii ,spre patroni care pot sa plateasca au stat in picioarele jucatorilor polisti.Pacat de efortul unui Gorobsov si Mera restul penibili si cu mintea intunecata.Schimbarea lui Chis total neinspirata .Dupa aceasta parca totul s-a rupt.Nu avem oameni de mijloc pe langa Gorobsov sa valorifice atacantii.Practic multe sunt de corectat daca clubul va mai exista in primavara.

Andrei Vajna II spunea...

Am impresia ca cele 10 zile de pauza ne-au fost fatale....

Google+