12 noiembrie 2011

Juventus Buc. - Poli 1:1 (1:1)

Cu un prim unsprezece experimental, suspect de experimental chiar, alb-violeţii au făcut o partidă slabă azi, repriza secundă fiind un anti-spectacol excepţional. Greu de zis exact de ce Velcea a ales o asemenea formulă într-un meci de deplasare, şi aproape la fel de greu de zis de ce, în ciuda suferinţei din a doua parte a jocului, schimbările s-au lăsat foarte mult aşteptate.

Culmea este că debutul partidei nu anunţa nicicum meciul dificil care a urmat. Deja în minutul 3, Zaluschi a trimis înspre poartă, mingea fiind scoasă de pe linie, ca apoi să ajungă la Sandu, a cărui şut a ciupit bara şi a mers peste. Cinci minute mai târziu, Axente a fost beneficiarul unei centrări foarte bune a lui Popa, dar lovitura sa de cap nu a fost suficient de plasată pentru a-l învinge pe portar. Golul a venit în minutul 10, la o fază oarecum asemănătoare cu ratarea lui Axente, Sandu trimiţând o centrare ideală pentru Mera, care a venit avântat şi a lovit cu capul la colţul lung, o execuţie fără cusur. Meciul s-a domolit după deschiderea scorului, dar gazdele nu păreau determinate să fie prea periculoase. Poli juca însă haotic, cu multe mingi lungi şi bâlbâieli la mijloc, astfel că alb-violeţii nu au putut forţa pentru un avantaj mai liniştitor. În ciuda acestei stări de fapt, Popa în minutul 21 şi mai ales Popovici în minutul 31 au avut ocazii importante, dar nu au putut înscrie - imensă ratarea celui din urmă, care a profitat de o eroare defensivă şi a rămas singur cu portarul, şutând mult pe lângă. Apoi, aşa cum se întâmplă când nu finalizezi, Juventus a căpătat puţin curaj, a beneficiat de câteva faze fixe în jumătatea noastră şi după o paradă impresionantă a lui Lepmets la un şut din careu, în minutul 37 a căzut egalarea. O liberă respinsă spre flancul nostru stâng, a fost urmată o recentrare, Zaluschi a ratat intervenţia, mingea a ajuns la Ţene şi acesta a dat peste Lepmets, iar în ciuda efortului lui Scutaru, balonul a intrat în plasă. Debusolaţi, alb-violeţii nu au mai făcut mare lucru până la finalul reprizei, astfel că s-a intrat la egalitate la vestiare.

Mai grav a fost că Poli nu a părut să fi ieşit din impas după pauză. Practic întreaga repriză secundă a reprezentat un show de fotbal ultra-slab, şi în ciuda faptului că starea de fond cerea impetuos introducerea unor jucători de pe bancă, precum Goga sau Gorobsov, prima modificare s-a efecutat de abia în minutul 70 şi a reprezentat introducerea lui Chiş. Nimic nu s-a schimbat până la intrarea lui Goga în minutul 80, acesta reuşind imediat o fază frumoasă în marginea careului advers, dar finalizarea nu a fost suficient de subtilă pentru a-l învinge pe portar. Singura mare ocazie de gol a reprizei a venit în minutul 85 şi ne-a aparţinut, căci Goga a intrat în posesia unei degajări foarte slabe a portarului gazdelor, dar cu poarta goală a tras de la 30 metri fără destulă înălţime, portarul reuşind să-şi repare greşeala. Pentru amorul artei, Velcea a efectuat şi o înlocuire în minutul 89, ceea ce m-a făcut să mă întreb dacă vrea să breveteze această mişcare a înlocuirii inutile de la finalul meciurilor pe care teoretic vrei să le câştigi.

În fine, totul a luat sfârşit şi după câteva partide foarte bune, a urmat un duş rece, pe care ni l-am administrat în mod cert singuri. Deşi era ştiut că Poli are jocuri dificile în deplasare, Velcea a ales să introducă nu mai puţin de trei jucători care nu evoluaseră ca titulari niciun meci, precum şi alţi doi jucători care nu au arătat prea multe în acest sezon. Eu sunt primul care să fie de acord cu ideea de a da şanse jucătorilor mai puţin utilizaţi, dar nu mi se pare normal să faci acest lucru în deplasare şi să înlocuieşi mai mult de jumătate din echipă cu fotbalişti care nu doar că nu au experienţa meciului întreg în liga a II-a, dar nici n-au jucat împreuna prea mult. Şi chiar dacă asta s-ar putea ierta, fiindcă o jumătate de oră echipa a arătat relativ decent, fie şi fără o concepţie clară de joc dincolo de mingile aruncate pe vârfuri, e de neîneţeles de ce nu s-a încercat revitalizarea echipei prin introducerea jucătorilor sus-numiţi.

În esenţă, pe lângă Lepmets, Mera, Scutaru şi oarecum Sandu (măcar pentru pasa de gol), aportul celorlalţi jucători pentru câştigarea meciului a fost unul foarte dezamăgitor. Sava a părut mereu nesigur, Zaluschi a pierdut câteva mingi periculoase prin driblinguri inutile, Popa şi Popovici au fugit cu prea puţină eficienţă după mingile lungi aruncate în faţă, care mingi lungi au fost în general prost trimise de către cei doi mijlocaşi centrali.

Faptul că acest egal nu este vreun dezastru nu înseamnă că nu merităm să ştim de ce nu ne-am dorit prea mult să câştigăm acest meci, începând cu alegerile tactice şi terminând cu abordarea jocului din teren.

Poli: Lepmets (6) - Mera (6,5), Zaluschi (5), Scutaru (6), Sava (5) - Popa (5), Poparadu (5), Fuchs (5), Sandu (5,5) - Axente (5), Popovici (5)

Schimbări:

Chiş (5) pentru Popovici (min 70)
Goga pentru Popa (min 77)
Rocha pentru Axente (min 89)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Am pierdut 2 puncte degeaba.Nu stiu cum conducerea tehnica a fost de acord sa incerce atatia jucatori intr-un meci ce puta fi castigat foarte usor.Trebuia inceput cu ce avem mai bun si daca scorul era favorabil puteau fi introdusi trei tineri.Tinerii au jucat fara rabdare parca fara minte.Cand revad ratarea lui A.Popovici nu-mi vine sa cred ca un astfel de talent nu este in stare sa intre in poarta cu mingea.Nimeni n-a combinat nu a pus mingea jos toti aruncau pe varfuri.Chiar ma intreb, Axente a fost pe teren caci practic nu s-a vazut decat ascunzandu-se dupa adversari.Oricum totul se poate exprima intr-un cuvant JENANT.

Andrei Vajna II spunea...

Am fost plecat si am pierdut primele minute, astfel ca m-am chinuiam sa identific jucatorii. Tot nu imi dadeam seama cine e al doilea jucator sub 21 de ani dupa Sava. Banuiam ca e la mijloc langa Poparadu, dar nu l-am auzit deloc pe comentator spunandu-i numele. Doar dupa ce am citit cronica am vazut ca era vorba de Fuchs. Practic inexistent, adica. Foarte slab mi se pare.

In rest, chiar nu se mai poate spune nimic despre meci. Nu e o tragedie, e bine sa vezi jucatori pe care doream sa-i vedem, dar bine ar fi sa se faca cu cap.

Google+