30 septembrie 2011

UTA - Poli 0:0

A fost un meci bun pentru alb-violeţi doar în prima repriză, care în mod atipic nu au mai reuşit să ridice calitatea jocului în mitanul secund, aşa cum au făcut-o de mai multe ori în acest sezon. Ceea ce a dus la un rezultat alb a fost, din nou, inabilitatea noastră de a converti marile ocazii pe care le avem, in timp ce gazdele n-au trimis niciun şut periculos pe poartă, deşi au avut câteva şanse de gol.

Debutul meciului ne-a întâmpinat cu o surpriză, anume titularizarea lui Chiş ca mijlocaş dreapta, acesta fiind venit recent de la FC Bihor. A fost o mutare puţin ciudată, considerând că jucătorul în cauză nu se află decât de puţin timp la club, dar probabil Velcea a sperat să se bazeze pe plusul de experienţă pe care l-ar fi adus faţă de Popovici sau Rocha. Oricum ar fi, Poli n-a ieşit din propria jumătate în primele cinci minute, acestea fiind cele mai bune momente de joc ale arădenilor din întreaga partidă. Exceptând o lovitură de cap puţin pe lângă, pericolul nu s-a mai concretizat la poarta noastră, iar imediat după expirarea celor cinci minute, alb-violeţii şi-au trecut în cont trei ocazii bune spre foarte bune în doar câteva minute. Prima a fost rodul efortului lui Ricketts, care a făcut o cursă de cincizeci de metri, a ajuns în careu şi a şutat din unghi, puţin pe lângă. Goga, dacă nu mă înşel, a avut ocazia unui şut din marginea careului, dar a tras mult peste, înainte ca Alex Curtean să treacă bine de doi fundaşi pe stânga, să intre în careu, doar ca din poziţie excelentă să tragă slab, în braţele portarului. UTA a replicat printr-o contră rapidă, care l-a găsit pe Bălan liber pe dreapta, dar până când acesta a decis să tragă, Sepsi s-a prezentat să-l blocheze. Intensitatea primei reprize s-a mai domolit după încă o bună fază cu Ricketts, care a evidenţiat reflexul excelent al lui Smaranda în minutul 15. Poli a continuat să controleze jocul, dar fără a da de faze concrete de gol, înainte ca Ricketts să ceară un penalty în minutul 30, când a fost împins în careu - se putea da. Ultima ocazie a reprizei i-a aparţinut lui Goga, care a rămas singur cu portarul, dar a finalizat lamentabil, cu o scăriţă eşuată.

Mitanul secund a fost dominat de un fel de tensiune ciudată, care nu a permis nimănui să facă diferenţa. UTA a încercat poarta cu şuturi de la distanţă, cel mai periculos fiind al lui Bălan, dar şi acesta a trecut pe lângă. Poli şi-a trecut în cont o nouă şansă mare în minutul 65, când la un corner, un jucător advers, tatonat de Goga (am impresia), a trimis cu capul în propria bară. Din păcate, cam asta a fost şi ultima ocazie concretă a partidei, până la minutul 93, când Drăghici a primit balonul în careu, dar a trimis multe pe lângă - ratând astfel ceea ce putea fi, în mod cert, lovitura decisivă. În rest, şuturi respinse, şuturi pe lângă şi mingi pierdute în zona centrală de ambele echipe au redus calitatea jocului.

Egalul nu cred că ne convine în mod deosebit, dar există câteva cauze destul de clare pentru care ar trebui să ne mulţumim cu el.

Prima este lipsa de determinare a unor jucători, în special în repriza secundă. Fazele de atac dezvoltate pe flanc au fost mereu timide, fundaşii urcând doar rareori, în timp ce tot ce s-a jucat central a cam murit în picioarele lui Goga. Acesta a făcut un meci foarte slab, cu nenumărate preluări aiurea, pase proaste sau finalizări superficiale. Totodată, susţinerea la mijloc a fost destul de subţire, ceea ce a limitat posibiltăţile noastre de construcţie.

A doua este schimbările neinspirate ale lui Velcea, care nu au adus absolut nimic jocului nostru - la o adică, parcă au mai şi scos ceva din el. Ricketts, cel mai bun om al meciului pentru Poli, a fost schimbat primul, fiind probabil şi obosit, de către Popovici, astfel că am rămas fără pivot, şi de atunci UTA a reuşit să recupereze mingea mai rapid. Pentru mine este de neînţeles de ce nu a intrat Zăgrean. E drept că Ricketts are două mari calităţi, este bun şi la mingi înalte, dar are şi viteză, numai că atunci când ai de ales între cele două, e evident că posesia mingii ar trebui să aibă prioritate. Intrarea lui Gorobsov pentru Poparadu a fost forţată de o accidentare, dar argentinianul nu a adus nimic jocului nostru, în timp ce Rocha a dovedit din nou că, atunci când jocul nu e unul pe contre, are puţin de contribuit.

A treia este eterna problemă a ineficienţei ofensive, care nu s-a ameliorat deloc de la începutul sezonului. Poli a avut azi măcar patru ocazii pe care putea şi trebuia să scrie gol, dar doar într-una a fost pus la încercare portarul! Spune destule.

În rest, aş remarca efortul unor jucători, precum Scutaru şi Tameş, pe lângă deja-numitul Ricketts. Majoritatea au oscilat între momente bune şi erori greu explicabile, în timp ce Chiş a fost aproape inexistent, iar Goga anti-constructiv. Cam atât, momentan.

Poli: Lepmets (6) - Dăruială (5,5), Ilie (5,5), Scutaru (6), Sepsi (5,5) - Chiş (5), Tameş (6), Poparadu (5,5), Curtean (5,5) - Goga (4,5), Ricketts (6)

Schimbări:

Popovici pentru Ricketts (min 67)
Gorobsov pentru Poparadu (min 73)
Rocha pentru Chiş (min 78)

4 comentarii :

Anonim spunea...

Meci greu pentru tinerii nostri.Ca plusuri am vazut la uni jucatori daruire si tenacitate cum a jucat Scutaru sau Daruiala.Acesta din urma avand in banda dreapta un meserias ,chiar daca acesta nu s-a vazut a putut evolua mai dezinvolt fara greseli majore .Dezastrul a fost atacul unde vedetele noastre au dezamagit total.Pase date gresit,suturi aiurea, lipsa jocului colectiv trebuie sa dea de gandit antrenorului.Curtean trebuie sa mai stea pe banca de rezerva iar schimbarile facute de antrenor au fost neinspirate.Popovici s-a pierdut de tot.A facut atatea greseli cat pentru doua meciuri, trebuia folosit Zagrean un tip cu un psihic mai robust.Poparadu palid noroc cu Tames care a jucat pentru doi mijlocasi.Practic se vede, nu avem un Gigel Bucur si un Bourceanu.Mare pacat, UTA era o echipa de batut la cel putin doua goluri.

Anonim spunea...

Declaratiile patronului din mass media penibile.Ii recomand sa schimbe limbajul.Am un respect deosebit pentru cei care investesc in fotbal,dar nu sunt de acord cu astfel de metode pentru a soca echipa.Trupa noastra e practic una noua.Nu putem compara jocul unor jucatori din echipa din liga 1 Zicu,Bourceanu,Luchin sau Alexa cu Poparadu,Ilie,Daruiala sau chiar Tames, este o diferenta de clasa.Deci ne trebuie rabdare pentru a forma o echipa puternica cu un psihic robust, o echipa de competitie.Si pentru patron, sa nu uite ca se joaca in liga 2 unde primeaza zicala, fereste piciorul ca mai bine un joc slab decat un an la spital.

Andrei Vajna II spunea...

Curtean si Goga au fost ca deobicei. Se zbat mult dar fara rost. Si de multe ori incurca jocul echipei, mai ales Curtean, care e in lumea lui. Noroc ca sunt jucatori ai caror sclipiri pot castiga o partida.

Tames m-a enervat ca a tot evitat sutul cand era in pozitie buna, preferand pase care nu rezolvau nimic. Dupa mine, era necesara o schimbare la mijloc, dar Gorobsov n-a reusit nimic. Ar trebui poate ca jucatorii astia noi sa fie trimisi un pic pe la Poli 2 sa se coaca. Mi-a placut de Popovici care mai patrundea in centru si deschidea un pic jocul. Asa si-a creat faza in care a finalizat prost, din pacate.

BexMondialu spunea...

muie stan

Google+