16 august 2011

CR: Poli II - CS Millenium Giarmata 5:4 (3:3, 2:1)

Şansa a vrut să prind un meci în această după-amiază care face onoare cuvântului "epic" - păstrând proporţiile. Poli II s-a calificat în următorul tur al Cupei României după prelungiri, dar dacă jocul nu a fost foarte spectaculos din punct de vedere tehnic, reuşitele zilei au indus aplauze de admiraţie.

Prima repriza a început sub dominarea sterilă a junilor alb-violeţi, care au trimis în teren o echipă cu destui jucători de la formaţia mamă. Cea dintâi şi cam singura şansă de gol în cam prima jumătate de oră pentru Poli s-a arătat în minutul 5, când Boştină a şutat pe lângă dintr-o poziţie favorabilă. În ciuda notei în care se juca, oaspeţii au deschis scorul în minutul 17, când un jucător a scăpat la limita ofsaidului şi l-a învins fără mari probleme pe Ostafie. Repriza s-a animat în ultimul sfert de oră, graţie aportului consistent al lui Popovici, care întâi a restabilit egalitatea în minutul 28, după o lansare a lui Dobriceanu. Acelaşi Popovici a trecut de portar patru minute mai târziu, a ajuns în unghi, dar a aşezat bine mingea pentru şutul lui Popa, care nu a reuşit să-l învingă pe portarul oaspeţilor. Popovici a arătat cum se face după doar un minut, când a preluat perfect o minge înaltă şi a marcat cu sânge rece din interiorul careului.

Partida a părut tranşată după golul lui Popa din debutul reprizei secunde, acesta trimiţând cu capul, plasat, o centrare fără cusur venită de la Pătraş. Stăpânirea de sine a alb-violeţilor nu a fost suficientă pentru a menţine jocul în frâu, căci în minutul 58 Ostafie a ieşit inoportun la un corner şi a permis celor din Giarmata să reducă diferenţa de pe tabelă. Zece minute mai târziu scorul avea să fie egal, ca urmare a unei lovituri libere bătute spectaculos la vinclu, la care Ostafie nu a mai reuşit să ajungă. Tot Giarmata putea lovi decisiv în timpul regulamentar, dar nu a putut profita de o poziţie bună de şut din interiorul careului.

Ostafie s-a evidenţiat în minutul 93, va să zică în prima repriză de prelungiri, când a respins peste un şut bun expediat de la treizeci de metri. Poli s-a trezit în sfârşit în minutul 97, graţie aceluiaşi Popovici, care a făcut o fază bună, dar nu a reuşit să finalizeze decât în portar. Nu avea însă să greşească Pătraş trei minute mai târziu, după ce a recepţionat o minge deviată cu capul de către Magdaş şi a învins portarul advers dintr-un unghi închis. Încă înainte de finalul reprizei, Pătraş i-a returnat favorul lui Magdaş, dar acesta nu a putut tranşa partida, şutând pe lângă din interiorul careului.

Avea să-i coste pe alb-violeţi această ratare, căci în minutul 109, după o fază demnă de Barcelona, Giarmata a egalat cu un şut plasat din careu, dar nu înainte de a face şah-mat apărarea noastră. Introducerea lui Szalkai imediat după reluare avea să fie mutarea decisivă, căci mijlocaşul de bandă l-a servit bine pe Popovici la doar cinci minute după intrarea pe teren şi acesta a trimis cu capul-ceafa, lobat, la colţul lung, astfel că portarul nu a mai putut interveni şi atacantul nostru şi-a trecut în cont o bine-meritată triplă! Tot Szalkai putea să recreeze distanţa de două goluri, dar în una din ultimele faze ale meciului, deşi scăpat singur cu portarul, a preferat o pasă nereuşită către Popovici în locul unui şut, astfel că a trebuit să ne declarăm mulţumiţi cu cele nouă goluri văzute.

Aşadar, un meci care nu a dus lipsă de frumos, dar care a evidenţiat şi lipsa de experienţă a jucătorilor noştri. Dacă ar fi să mă rezum la laude, i-aş lăuda pe Popovici, Iovan şi Zaluschi, în mod special. Cât de păcat este că Poli pur şi simplu nu pare capabilă să îl ajute pe Popovici să joace constant la nivelul său maxim.

Restul, în afară eventual de Pătraş şi Mera în momentele lor bune, nu cred că pot emite pretenţii momentan să joace la echipa mare în viitorul apropiat.

Bravo băieţi!

Poli: Ostafie - Iovan, Mera, Dubei, Damian - Popa, Zaluschi, Dobriceanu, Pătraş - Boştină, Popovici

Schimbări:

Stancu pentru Mera (min 58)
Magdaş pentru Boştină (min 60)
Fuchs pentru Dobricean (min 71)
Szalkai pentru Pătraş (min 110)

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Nu pot sa zic ca l-am urmarit pe Iovan, dar si mie mi s-a parut un jucator serios, care stie ce face. Parca si Obersterescu promitea ceva.

Google+