30 iulie 2011

Amical: Poli - Sebiș 3:1 (2:0)

Pe o vreme care s-a dovedit a fi chiar plăcută, alb-violeții au disputat o partidă de pregătire în această dimineață, în compania echipei de liga a III-a, Național Sebiș. În cele două reprize au intrat pe teren echipe aproape complet diferite, singurul integralist fiind Scutaru.

Astfel, cu unsprezecele mai puternic, Poli a deschis rapid scorul, prin minutul 3, Zăgrean înscriind din careu după un corner bătut de Tameș. Golul doi a venit aproape la fel de repede, în minutul 10, în urma unei faze chiar frumoase: Poparadu l-a deschis pe Curtean pe stânga, acesta a intrat în careu, i-a pasat lui Axente în centru și atacantul nostru a marcat din întoarcere. Meciul s-a mai stins în minutele care au urmat, dar alb-violeții au controlat destul de liniștit partida și până la finalul reprizei au mai avut trei foarte bune șanse de a mai marca. De două ori protagonist a fost Zăgrean, mai întâi la finalizarea unei faze bune de joc pe dreapta și apoi la capătul unei acțiuni între Curtean și Axente pe stânga, dar de ambele ori jucătorul alba-iulian a ratat nepermis cu poarta goală. Pe final de repriză, tot pe stânga, o combinație între Axente și Curtean l-a găsit pe cel din urmă în careu, dar șutul său acrobatic a fost respins de portar.

Cu echipa modificată în repriza secundă, Poli a continuat să preseze, în special pe stânga prin Chițu, Popovici și uneori Rocha. Chiar dacă multe faze au fost finalizate cu centrări slabe, în minutul 63 Popovici a fost lansat de Pătraș, a depășit în viteză un adversar, a ajuns în careu și a marcat cu un șut plasat. Lepmets a fost pusa la încercare câteva minute mai târziu, la o eroare a lui Scutaru, dar cel care mai mult ca sigur va fi noul titular al porții noastre a parat bine un șut din afara careului. În minutul 75 Lepmets a intervenit din nou la un șut de la mare distanță, trimițând mingea în corner, dar la faza fixă Mera s-a poziționat slab și a permis oaspeților să împingă mingea în poartă, la colțul lung. A mai fost nevoie de o intervenție a portarului nostru cu cinci minute rămase de jucat, mingea fiind ajutată de vânt să ia o traiectorie către poartă la un corner, dar din nou estoninanul a fost la post. Aceasta s-a dovedit a fi și ultima fază de gol a meciului, astfel că alb-violeții au obținut o victorie facilă, dar care ridică anumite semne de întrebare.

Practic, în prima repriză a evoluat Poli și în repriza secundă a jucat Poli II, acest lucru simțindu-se destul de acut. Dacă nu am mare lucru de criticat vizavi de jocul din prima repriză, poate doar ratările lui Zăgrean și fragilitatea flancului drept, cu Luchin, în repriza a doua mai mulți jucători nu au impresionat. Mera, Zaluschi și Dăruială au pierdut destule mingi, au fost nesiguri și au reprezentat punctele slabe ale apărării noastre. Rocha a jucat în stilul său zeflemitor, contribuind la câteva faze bune, dar fiind delăsător la altele, în timp ce Ricketts a fost mai mult absent din joc, fiind inoportunat și de terenul îmbibat cu apă. Această echipă a reprizei secunde este cu siguranță una care ar avea mult de furcă în liga a II-a.

De remarcat i-aș remarca pe Curtean, Tameș, Lepmets, Popovici și Scutaru în mod special, chiar dacă ultimul a avut acea scăpare în repriza a doua. Din păcate, dat fiind că nu e clar cine va continua la Poli și cine nu, există o divizare evidentă între prima și a doua echipă, ceea ce nu are cum să fie de bun augur, în special dacă dacă vor continua să ne părăsească așa-zișii titulari. Nu mai e chiar așa mult timp până începe sezonul și e dureros de văzut că planul sportiv riscă să fie (și mai) compromis din cauza problemelor administrative ale clubului. Săptămâna viitoare ar trebui să clarifice lucrurile, altfel ... puncte, puncte.

Poli (rep 1): Pantilimon - Luchin, Iovan, Scutaru, Sandu - Jitaru, Poparadu, Tameş, Curtean - Axente, Zăgrean

Poli (rep 2): Lepmets - Dăruială, Mera, Scutaru, Pătraș - Popa, Zaluschi, Rocha, Chițu - Popovici, Ricketts

Niciun comentariu :

Google+