4 iunie 2011

Despre ușa din dos

Prima plecare de la Poli, ironic sau nu, este căpitanul alb-violeților, Dan Alexa. Acesta, aflat și la final de contract, a semnat cu Rapid, probabil o înțelegere stabilită chiar înainte de dezvoltarea situației cu licențierea, dat fiind cât de puțin timp s-a scurs de atunci. Este totuși destul de simbolic, ca cel dintâi plecat să fie Alexa.

Timpul nu stă în loc, nici pentru club, nici pentru jucători, deci probabil vor mai avea loc niște plecări până la aflarea destinului nostru pentru anul viitor. Nu am de gând să susțin vreun discurs despre corectitudine și ce ar trebui și n-ar trebui să facă jucătorii, dar din moment ce avem o echipă care a ajuns, în general, la o maturitate sportivă, mai ales jucătorilor de sub 30 de ani e greu să le ceri să-și sacrifice cariera.

Să sperăm că Poli va putea să gestioneze această situație cât mai bine. Există mai multe lucruri care-mi trec prin cap despre care nu consider însă că e potrivit să scriu acuma, dar am vrut să-mi exprim speranța că jucătorii vor știi să iasă pe ușa din față, nu pe ușa din dos. Până acuma toate declarațiile îi fac să pară prea entuziaști în părăsirea clubului, și chiar de presa știe să nuanțeze cum vrea vorbele lor, ar putea să fie și ei mai ponderați. Momentan, impresia e că majoritatea au cam rămas datori. Vorba aceea, pentru Timișoara măcar.

10 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Si Timişoara e datoare.

Stefan Carpanu spunea...

In ce sens?

Anonim spunea...

Pentru jucatori neparticiparea in CL este o deziluzie totala dupa efortul depus si performanta sportiva in sine.De accea trebuie sa intelegem toate dezertarile mai ales ca in priviinta platilor catre jucatori sau catre creditori clubul,patronatul nu s-a clasat pe un loc fruntas ci chiar a cam retrogradat.Poate este vremea unei noi generatii foarte talentata care poate trece peste aceste probleme si sa obtina titlul insfarsit.Este vremea anonimilor F.Sandu, M.Chitu,A.Ganea care cu experienta mai rutinatilor Lepmets,Scutaru,Fuchs etc pot sa ne faca surprize placute chiar de anul acesta.

Stefan Carpanu spunea...

Sunt de acord, dar de aia fac o diferenta intre club si suporteri. Nu cred ca suporterii au ramas datori jucatorilor.

Andrei Vajna II spunea...

Pai daca e vorba de Alexa, ne putem aminti cum a fost primit la Poli - cel mai huiduit jucator vreodata.

Drept e ca nu noi suntem de vina ca nu sunt platiti, dar a facut publicul timisorean ceva ca sa-i sprijine pe jucatori? Nu tin minte sa fi vazut vreun banner care sa-l injure pe Iancu ca nu-si plateste jucatorii, dar care sa-i faca lesinati, sigur am vazut.

Mie nu mi se pare ca ar iesi vreunul pe usa din dos. Din ce am citit au fost raspunsuri foarte pertinente. Nemultumirile sunt legate de bani si situatia clubului. Iar de suporteri am vazut laude si pareri de rau.

Stefan Carpanu spunea...

Aia s-a intamplat acuma 5 ani, nu poti sa rezumi admiratia si afectiunea aratata de public capitanului de atunci incoace la acel eveniment.

Nu e treaba suporterilor sa se ia in gura cu conducerea, e de departe cel mai rau lucru pe care l-ar putea face precum au dovedit-o destule alte grupari din tara. Chiar si asa, si cand au existat bannere care au inteptat jucatorii, acestia au fost primiti cu aplauze la fiecare final de meci.

In ceea ce priveste declaratiile, de la Alexa n-am vazut nimic, de la Curtean un "ne pare rau si de suporteri" sters, de la Luchin nici atat. Si nu e vorba doar de asta, exista o acuta impresie de lipsa de solidaritate si apreciere. Totusi, cu tot cu problemele la salarii, Panti, Sepsi, Alexa, Bourceanu, Zicu, Goga, Magera, Ricketts au ajuns la Nationala gratie Politehnicii (chiar de Sepsi si Goga nu s-au putut prezenta).

Nu sunt toti de acuzat acuma, dar pana in acest moment nu am vazut absolut nicio declaratie de regret cum ca ar pleca de la Timisoara.

Andrei Vajna II spunea...

Pai e impartit in doua. Pe de o parte am vazut exprimat regretul fata de suporteri. Fata de club e si normal sa nu simta regret.

Daca e vorba sa fie profesionisti, atunci sa acceptam ca sunt profesionisti pana la capat. Cea mai mare cinste e ca nu s-au dat batuti, ci au ramas uniti sa lupte atunci cand patronul i-a tratat cum i-a trat. Iar atitudinea in declaratii mi se pare la fel de profesionista.

Curtean: "Vă daţi seama că nouă ne pare foarte rău şi pentru suporteri."

Taborda: "Îmi pare foarte rău pentru Timişoara, cred că tuturor le place galeria. Conducerea ar trebui să le explice suporterilor unde s-a greşit."

Alexa: http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/a-fost-cea-mai-buna-perioada-din-istorie-pentru-poli-alexa-despre-transferul-la-rapid-8306708

In rest mi s-au parut opinii decente. Chiar si la Luchin.

Andrei Vajna II spunea...

Si mi se pare aiurea asta cu "Poli i-a dus la nationala". Jucatorii sunt singurii care si-au castigat dreptul acesta. Eventual de un antrenor poti spune asta, dar nu de un club - mai ales de Poli! Daca ar veni cineva vreodata sa-mi spuna ca un sef sau o companie m-a facut mare, i-as intoarce spatele. Desigur, as accepta sa-i laud pentru conditiile oferite, ajutorul acordat, parteneriatul exceptional, daca ar fi cazul. Dar ce a facut clubul pentru jucatori, in afara faptului ca i-a cumparat si a profitat (sau a incercat sa profite) pe spatele lor?

Stefan Carpanu spunea...

Nu e corect sa compari carierele normale cu ce se intampla in fotbal.

Uita-te cati stelisti sunt acuma la echipa Nationala, de buni se afla acolo sau fiindca joaca la echipa potrivita? Bine, ca sa ajungi de la Poli trebuie sa si joci fotbal, dar tot ramane valabil faptul ca daca esti la o echipa de top, ai o buna sansa de a ajunge la Nationala.

Pana una, alta, cu tot cu intarzieri, jucatorii primesc mai mult la Poli decat ar fi primit la orice alta echipa din Liga 1. Plus, sa nu uitam ca jucatori precum Curtean si Goga (Mansour, Cisovsky) au suferit accidentari grave si clubul le-a pus la dispozitie conditii bune de recuperare.

Daca e sa tragi linia, nu e o relatie intr-o singura directie. Si tot acesti jucatori (impreuna cu aceasta conducere, dar toti sunt implicati impreuna) nu au adus niciun trofeu clubului/orasului. Toata lumea are argumente, tocmai din acest motiv trebuie sa fii mai corect acuma decat ai fi in mod normal.

Andrei Vajna II spunea...

Eu sunt corect. Sunt profesionisti. Au fost niste asteptari de la ei, asa s-a stabilit salariul. (Nu ma bag acuma sa judec strategia proasta a managementului) Nu vad de ce trebuie sa mai intre alte considerente in discutie. Clubul i-a angajat pentru ca avea nevoie de ei, nu ca sa le faca o favoare. Esti platit sa joci fotbal. Daca si-au respectat contractul, asta se judeca in functie de asteptari. Ceea ce cred ca ei au facut. Clubul pe de alta parte, nu l-a respectat.

Ce ai enumerat tu acolo, sunt conditii normale, specificate in contract, nu sunt binevointa clubului.

Si ca sa inchei, sunt de acord ca jucatorii sa fie mai ponderati, Dar nu mi se pare ca nu a fost asa. Au fost profesionisti in declaratii.

Google+