3 mai 2011

Avancronică: Vaslui - Poli

După ce am trecut furtunos prin acest retur de campionat, abia acum începe lupta finală, cea directă. În cele două luni premergătoare, cele trei echipe din frunte și-au pregătit terenul, și-au întărit pozițiile cum au putut. Pentru noi, esențială a fost seria de victorii de la începutul returului, care ne-a adus la nivelul liderului. Au urmat apoi niște meciuri de umplutură în care cele trei candidate s-au întrecut în mediocritate, ca în aceste ultime etape să obținem un mic avans, și să ne avântăm la luptă dintr-o postură puțin mai bună ca adversarii. Acum e momentul să ne amăgim pentru cele 8 puncte pierdute acasă în ultima lună.

Pierzătoarea returului pare să fi fost Oțelul care și-a pierdut avansul de 5 puncte. Totuși, pasa proastă prin care au trecut ar putea fi suspendată odată cu victoria din Gruia. Dar rămâne sentimentul că au pierdut din formă în fața Vasluiului și a noastră.

Dinamo, care au încercat să ne sperie cu o evadare din pluton, au fost repede și previzibil mâncați așa că îi putem scoate din ecuație până la ultima etapă.

Mai rămân adversarii noștri de joi, care, pe drept cuvânt, sunt văzuți favoriți în acest moment. Argumentul cel mai clar este faptul că vor juca acasă, iar cu o victorie vor trece în frunte, programul relativ ușor în continuare putându-le facilita rămânerea acolo.

Totuși, din ce ne-a arătat campionatul acesta, la o a doua privire, finalul nu pare așa ușor pentru Vaslui, urmând deplasări la Astra și Pandurii, echipe care nouă personal ne amintesc de chin și jale. Aș spune că e foarte plauzibil ca Vasluiul să piardă cel puțin 4 puncte în ultimele etape. Ceea ce înseamnă că noi ne-am putea permite 6 puncte pierdute, adică 2 înfrângeri.

Dar să nu privim așa lucrurile. Cu o victorie am deveni clar favoriți, iar Vasluiul ar fi ca și eliminată din lupta pentru titlu. Și un egal e foarte bun, grație faptului că suntem în fața lor. Cum și la adevăr suntem superiori, două egaluri în deplasare la contra-candidate ar fi esențiale. Cu condiția să nu pierdem puncte acasă, bineînțeles.

Asta e situația, dar miza o știe toată lumea, inclusiv jucătorii. Nu mai există discuții, trebuie să dea totul pe teren. Pentru victorie! Cred că Uhrin n-ar trebui să schimbe prea mult echipa din ultimele două partide. Mai mult ca sigur Zicu va reveni, dar apărarea și mijlocul au părut foarte robuste, așa improvizate cum au fost. Mai ales că a mers bine așa, să schimbi formația în 3 zile mi se pare periculos.

Hai Poli!

4 comentarii :

Anonim spunea...

Va trebui ca la Vaslui sa jucam foarte ponderat adica cu Ignatjevici mijlocas stanga iar Zicu mutat mai in fata avand ca adversari doi fundasi centrali buni de driblat.Varf la-si folosi tot pe Ricketts fiind bun la contraatac.Cuvantul de ordine trebuie sa fie prudenta deoarece si un meci egal este bun.Trebuie evitate bulevardele pe extreme pentru a nu da posibilitate celor doi atacanti sa exerseze tirul in poarta lui Taborda.Jucand prudent la inceput vom putea forta victoria pe final.

Andrei Vajna II spunea...

Bine zici cu prudenta. Dar daca pe final va fi egal, nu cred ca vom risca.

Stefan Carpanu spunea...

Ce naivi noi, iarasi facem planuri strategice in timp ce ai in frunte se ciondanesc ca si cum acesta ar fi scopul competitiei.

Situatia nu pare deloc violeta in acest moment, dar sper sa nu se adevereasca rasmentionatul sentiment ca in aceasta era nu vom obtine vreun trofeu.

Andrei Vajna II spunea...

Toate la locul lor, nu? :D

Google+