17 mai 2011

Avancronică: Poli - Dinamo

Poli nu are obiceiul să termine campionatul într-o notă pozitivă, dar acum ultima etapă are o miză destul de importantă. Nu știu care sunt șansele ca Vasluiul să nu câștige la Tg. Jiu, asta depinde de cât efort vor depune Pandurii. Teoretic, ar trebui să fie un meci greu pentru moldoveni. Dacă aceștia nu câștigă, noi putem chiar și pierde, dar învingerea rivalului de moarte și un "rămas bun" cu capul sus în fața suporterilor ar încununa foarte frumos un sezon cu bune, cu rele, dar în orice caz peste așteptări, iar asta ar trebui să fie motivație destulă pentru jucători.

Meciul trebuie, deci, început cu gândul la victorie. Nu va fi ușor, pentru că și Dinamo, deși au un loc european asigurat, speră la o poziție mai bună, care să însemne mai puține tururi preliminare. Nu mă aștept la prudență, probabil că mulți din jucătorii ambelor tabere sunt deja cu gândul la vacanță, indiferent de miza pusă în joc. Poate că în partea noastră ar trebui introduși jucători care au jucat mai puțin sau care sunt mai noi în componența lotului și au o dorință de afirmare, iar titularii de drept să fie odihniți după efortul depus de-a lungul întregului sezon.

Cum și Dinamo se gândește probabil mai mult la finala Cupei și își vor menaja unii jucători, sunt condiții pentru un joc deschis, spectaculos și cu multe goluri, având în vedere că se întâlnesc cele mai prolifice atacuri din campionat. Cu aceste gânduri, vă invit călduros, dacă cumva mai stăteați pe gânduri, la acest ultim "hei-rup" al favoriților noștri, într-un meci ce reprezintă un amestec de tradiție, rivalitate, spectacol, dar și miza locului 2.

Hai Poli!

2 comentarii :

Anonim spunea...

De ce iubim echipa POLI ? Pentru aceste surprize totale adica cand zici ca obti ceva mare dezamageste ca un om obisnuit in fata sortii iar cand nu te astepti iti ofera o bucurie deosebita.Este uman dar in sport se cer alte caractere adica in momentul esential trebuie sa explodezi indiferent de conditii.O analiza la rece va arata ce multi au tot sesizat adica partea dreapta ca si inexistenta ,iar pe centru aparare cam second hand.Degeaba ai varfuri de valoare rapizi,inalti daca nu ai mijloc care sa stie cum se joaca acesti atacanti.Dar sa nu ne pierdem speranta si sa obtinem o victorie cu un adversar clasic pentru a gandi sezonul viitor mai optimisti.

Andrei Vajna II spunea...

Cred ca cel mai potrivit ar fi sa fim realisti.

Google+