30 aprilie 2011

Poli - FC Brașov 2:0 (1:0)

În sfrârșit, o victorie cum se cuvine acasă! Alb-violeții au făcut un meci destul de bun astăzi, în aceeași formulă care a adus cele trei puncte de la Cluj, și asta în ciuda faptului că adversarul a fost unul redutabil, care și-a dorit mult să lase o impresie pozitivă - și, probabil, să ia niște puncte. E un campionat destul de ciudat acesta, în care mijlocul clasamentului se întinde valoric de la primul loc neretrogradabil la poziția a patra.

Meciul a început greoi, fără mari ocazii până la reușita lui Bourceanu din minutul 35. În acest răstimp, echipele s-au duelat la mijloc și exceptând un șut mai sănătos al lui Ricketts (min 18) și unul mai puțin sănătos al lui Goga (min 30), nu au fost alte faze de semnalat. A durat puțin până ce Bourceanu și-a găsit poziția în flancul drept, unde mai mereu era liber, și până la faza golului acesta a devenit gradual tot mai percutant în flanc. În plus, se vedea o mare dorință de joc la el, încercând să stimuleze și publicul să susțină echipa. A venit, așadar, minutul 35: Ricketts a primit o pasă interesantă de pe flancul stâng (Sepsi, după reluări), a suflat acrobatic mingea fundașilor adverși, aceasta ajungând la Bourceanu care a marcat cu un șut pe jos! Brașovenii nu au avut convingerea că trebuie să atace în minutele rămase din prima repriză, deci nu s-au mai semnalat ocazii până la pauză.

În mitanul secund Poli a ales să joace defensiv, uneori chiar prea defensiv pentru sănătatea rezultatului. Oaspeții au fost foarte motivați încă din debutul reprizei, au introdus doi jucători proaspeți pe teren și au amenințat prima oară poarta lui Taborda în minutul 50, când un șut a trecut de puțin pe lângă. Un minut mai târziu a fost nevoie de o paradă fantastică a portarului portughez, după ce o lacună defensivă pe flancul stâng al apărării noastre a permis brașovenilor să pătrundă mult în careu, mingea a ajuns în poziție centrală de la cam 17 metri de unde Chipciu a șutat în forță, dar Taborda a parat. Ricketts putea și trebuia să dubleze avantajul nostru de pe tabelă în minutul 52, când a scăpat singur singurel cu portarul după pasă a lui Tameș, dar a finalizat foarte slab, șutând în portar, doar ca mingea să ajungă la Goga care deși a avut timp să pregătească o execuție decisivă, a finalizat slab până la urmă, cu un șut pe lângă. Oaspeții au fost din nou periculoși în minutul 58 la un fault în marginea careului al lui Luchin, dar tot Taborda a fost pe fază și a respins șutul lui Ilyes. Dusan a făcut apoi o mișcare inspirată, introducându-l pe Zicu în locul lui Ignjatijevic, și la nici cinci minute de la intrare, Zicu a trimis o pasă luminoasă către Goga, acesta a protejat bine balonul, a pătruns în careu și a marcat! Brașovenii au revenit rapid la forcing-ul lor, iar Poli, deși golgheterul nostru avea o excelentă poftă de joc, nu a reușit să obțină maximul din șansele de contră, fiindcă atacanții se tot trezeau ajunși în ofsaid când venea momentul pasei. Tot Taborda a fost cel care a strălucit în minutul 84, când a parat un șut trimis la firul ierbii din apropiere, chiar genul de șut la care Panti are de obicei mari probleme. Imediat după această fază, Magera putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor, a încercat un lob de la treizeci de metri, portarul fiind mult ieșit, dar nu a reușit decât să trimită mingea în brațele acestuia. Nu au mai fost evenimente deosebite până la final, astfel că Poli a obținut o victorie foarte importantă, care ne pregătește pentru acest sfârșit tensionat de campionat și, în special, partida foarte importantă cu FC Vaslui de etapa viitoare.

S-a remarcat și astăzi jocul defensiv solid al echipei (deși Ghionea a avut câteva scăpări), precum și determinarea unor jucători din linia mediană/atac, precum Bourceanu și Ricketts. Dincolo de toate, față de celelalte partide, e evident că acuma avem ocazii, că nu facem la fel de multe cadouri și că vrem să câștigăm. Nu am gestionat însă ideal finalul de meci, cu multele mingi oferite adversarilor prin degajări lungi și am oferit prea mult timp și spațiu jucătorilor brașoveni când se aflau în preajma careului nostru cu mingea la picior. Din fericire, Taborda a făcut o partidă excelentă, dar alături de el îl remarc în special pe Burcă, a cărui intervenții au fost și ele decisive în mai multe rânduri. La mijloc jocul lui Tameș nu a fost mereu convingător, deși a dat câteva pase bune, pierzând însă și numeroase baloane relativ ușoare. De fapt, nici Goga nu a strălucit, dar a lucrat foarte bine la faza golului doi, care ne-a oferit liniștea de care aveam nevoie.

Mă aștept ca Zicu să intre totuși în primul unsprezece cu Vaslui, aceasta fiind și singura modificare pe care mi-o imaginez, căci astăzi a evoluat foarte promițător. Sunt convins că mai ales dacă avem oportunitatea unui joc pe contre, poate face lucruri furmoase împreună cu Ricketts. Va fi o adevărată probă de caracter acest final de sezon, iar dacă alb-violeții reușesc să se ridice la înălțimea partidelor care urmează, vor fi cu adevărat fantastici.

Bravo Poli!

Poli: Taborda (7) - Luchin (6), Burcă (6,5), Ghionea (5,5), Sepsi (6) - Bourceanu (6,5), Alexa (6), Tameș (5), Ignjatjievic (5,5) - Goga (6), Ricketts (6)

Schimbări:

Zicu (6) pentru Ignjatjievic (min 58)
Magera pentru Goga (min 80)
Nikolic pentru Ricketts (min 87)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Faza tipica, atacant singur cu portarul nu este stapanita de Ricketts si Nicolici.Fac apel la conducerea tehnica ca atacantii nostrii sa invete cum poti trece mingea pe langa portar nu cum o fac ,pasa directa la portar.Este o faza tipica de contraatac care nu se rateaza caci poate decide meciul.Bravo Taborda ! Tot afirm mereu, acest portar este o clasa peste Pantelimon in acest moment.In interesul echipei cred ca pana la final trebuie sa apere numai TABORDA.

Bogdan spunea...

un joc bun facut de Poli,sunt un pic dezamagit ca Ricketts a ratat in acea faza singur cu portarul brasovenilor :|
P.S POLI SUNTEM NOI !

Andrei Vajna II spunea...

Cand a jucat impotriva noastra cu MyPa, a stapanit foarte bine acea faza. Si Bucur rata din astea.

Ce-i drept, Ricketts are probleme tehnice, dar in rest imi pare mai inteligent ca ceilalti jucatori. Mereu e in locul liber, se misca mult, vine la minge, si are o detenta de baschetbalist. In prima repriza consider ca el a fost omul decisiv.

Google+