13 noiembrie 2010

Unirea Urziceni - Poli 1:1 (0:0)

Nici golurile întâmplătoare nu vor să ne ajute - sau poate noi nu le dăm voie. Pe lângă jocul slab al mai multor jucători, alb-violeții au arătat din nou că nu se simt deloc în pielea lor când trebuie să țină de un rezultat. Nici când alții pierd puncte și am putea profita.

Într-un unsprezece plin de noutăți s-au regăsit Pătraș și Poparadu, în timp ce Cisovsky a fost urcat la închidere, iar locul lui în apărare l-a luat Burcă. Noroc cu revenirea lui Magera, în care a stat cam tot jocul nostru dincolo de jumătatea terenului, căci restul jucătorilor ofensivi au avut în cel mai bun caz ceva de făcut în apărare. În cazul lui Tameș, au avut de dat mingi la adversari.

Ce să zic despre meci? O plictiseală obișnuită, cu Poli controlând jocul, dar irosind numeroase mingi din cauza erorilor mai multor jucători sus menționați. Cu Axente încă într-un prelung sevraj și cu Sepsi într-un picior de la mijlocul reprizei, a fost greu să construim atacurile "planificate", mai ales că majoritatea se desfășurau pe flancul stâng. Ce să mai zici când aproape fiecare jucător care încearcă să urce cu mingea la picior (Helder) sau să dea o pasă (Tameș, Poparadu) o dă la adversar? Nici nu-mi aduc aminte de vreo ocazie adevărată în prima repriză. Două mingi au ajuns la Axente care le-a catapultat de ambele ori peste și Tameș a șutat din voleu total defectuos de la marginea careului. Cam atât.

Apoi, repriza a doua a fost identică, până la golul nostru mult sperat, dar total întâmplător: minge trimisă în centru, Axente sare peste ea cu un fundaș, ajunge la nou intratul Popovici care driblează portarul și înscrie din cădere primul său gol în Liga 1! E drept, a fost un aparent ofsaid la gol, dacă nu cumva mingea a fost atinsă de Axente în drumul ei spre Popovici. Urziceniul a devenit mai ofensiv, dar fără orizont, iar deși noi aveam doi jucători cu o viteză fantastică în Helder și Popovici, cele trei, patru faze cu flancul drept liber nu au fost deloc exploatate - cel mult de-un corner. Era clar că un gol e un avantaj foarte mic pentru Poli, în sensul că suntem obișnuiți să primim gol meci de meci. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat în minutul 80: o lansare foarte bună a lui Semedo peste apărarea noastră, Todoran scapă de Cisovsky care până să-și dea seama ce se întâmpla, jucătorul Unirii preluase mingea, se întorsese cu ea și i-o trimisese printre picioare lui Pantilimon. Am suferit destul în repriza a doua cu Luchin forțat pe stânga, dar a fost din nou concursul împrejurărilor care ne-a obligat să abordăm astfel meciul.

Pe final era să mai încasăm un gol, dar Panti a intervenit excelent la un șut pe poartă, în timp ce noi am continuat să dăm dovadă de impotența ofensivă obișnuită. Se zice că Poli stă în Zicu, dar atunci când iți mai lipsește jumătate de echipă chiar ai o problemă foarte mare. Și așa însă, cu puțin mai multă iscusință, astăzi aveam trei puncte.

Probabil, ca obiectiv, trebuie să adunăm cât mai multe puncte până la finalul anului și, dacă mai suntem sus pe atunci, va reveni din nou conducerii responsabilitatea să consolideze lotul pentru ceva cu adevărat istoric. Altfel, și acest an va fi o repetare a sezoanelor trecute, triste, vesele, cum au fost ele.

Poli: Pantilimon (5,5) - Helder (5), Burcă (5,5), Luchin (5,5), Sepsi (6) - Tameș (4), Poparadu (5,5), Cisovsky (5,5), Pătraș (5) - Axente (5), Magera (6)

Schimbări:

Popovici (6) pentru Sepsi (min 45)
Contra (5) pentru Pătraș (min 63)
Chiacu pentru Magera (min 79)

Niciun comentariu :

Google+