19 octombrie 2010

Rezultate sondaj

Precum era de aşteptat, majoritatea lumii e de acord că atacul cere îmbunătăţiri. Cu Goga şi Axente ieşiţi din formă, Mansour accidentat, Nikolic neexperimentat şi Magera mai mult mijlocaş, e clar că nu stăm prea bine cu vârfurile, deşi marcăm multe goluri. Cele şase goluri înscrise de cei menţionaţi reprezintă doar 30% din reuşitele noastre din acest sezon. Poate nu sună aşa de rău la o primă citire, dar dacă stăm să ne gândim că făcând excepţie de golul lui Axente cu Pandurii, ultimul gol marcat de un atacant a venit în etapa a 3-a, situaţie devine mult mai îngrijorătoare.

Cred că în apărere suntem, acuma, destul de bine acoperiţi. Cu venirea noilor jucători (Krejc confirmat, Rafael pe aproape) avem dubluri destul de sănătoase pe toate poziţiile, mai ales că Scutaru pare să se descurce satisfăcător pe dreapta.

Mijlocul e destul de bun, dar asta, probabil, mai ales datorită succesului numit Zicu. Dacă Alexa este cu adevărat o piesă esenţială în angrenajul echipei, nu acelaşi lucru se poate spune despre ceilalţi jucători din linia mediană. Bourceanu e, probabil, cel mai util echipei dintre ceilalţi mijlocaşi, în timp ce Curtean a avut adesea evoluţii oscilante, dar nu s-a dovedit decisiv nici în atac, nici în apărare. Tameş suferă de accidentări, deci mai rămâne Chiacu, care, la atitudinea pe care a arătat-o în ultima vreme, îşi merită cu siguranţă o şansă. Improvizaţia Helder pe dreapta merge doar uneori, iar faptul că brazilianul a dat un randament sporit în ultimul meci de abia după ce a fost trecut în linia de fund arată că din această poziţie e mai capabil să surprindă adversarul şi să urce fără marcaj.

Despre situaţia portarului, cred că avem doi jucători care pot la orice oră să se înlocuiască unul pe celălalt. Taborda ar merita să joace mai mult, dar rolul strategic ocupat de Panti în planurile echipei îl poziţionează pe acesta ferm ca titular. Nu prea are constanţă, dar se pare că trebuie să acceptăm acest lucru şi să sperăm că va reuşi să crească în acest sens.

Sintetizând: măcar un atacant şi posibil un mijlocaş de bandă ar putea face diferenţa şi ar da naştere la o echipă mai completă, care să nu se bazeze aşa de mult pe geniul numit Zicu.


Poartă - 0 voturi (0%)
Apărare - 4 voturi (13%)
Mijloc - 6 voturi (20%)
Atac - 19 voturi (65%)

Total voturi: 29

Niciun comentariu :

Google+