1 octombrie 2010

Avancronică: Poli - Rapid

Este cel mai greu meci din acest tur. Dintre echipele mari, Rapidul pare cea mai serioasa, ajungând înainte de această pe locul 2. Iar cum noi suntem pe 3, la un punct în spate, sunt argumente obiective pentru ca acest meci să fie considerat derby-ul turului. Să-mi fie iertat, dar Oțelul cred că e doar o echipă de moment.

Rapidul a întâlnit deja și echipe fruntașe și dă dovadă că este cea mai echilibrată trupă din campionat. Au al doilea atac, care în ultimele două partide a arătat că poate fi nimicitor, după ce a administrat 7 Brăneștiului și 5 Petrolului în Cupă. În plus, au și cea mai bună apărare din campionat, cu numai 5 goluri, dintre care 3 primite de la Dinamo, în singura lor înfrângere. Dar acesta poate fi considerat un caz excepțional.

Noi, pe de altă parte, nu avem cu ce ne lăuda prea mult. Rezultate așa și așa, adică am mai reușit să și câștigăm, nu doar să facem egaluri. Singurul nostru meci de lăudat, cel cu CFR-ul, pare acum că nici nu avea de ce să fie special, după poziția lor. De fapt, din 9 echipe pe care le-am întâlnit, 6 dintre ele formează în acest moment coada clasamentului.

Nu prea avem motive de speranță la un rezultat mare, mai ales cu un antrenor neexperimentat, dar în nici un caz nu ne gândim că meciul e pierdut din start. Publicul s-ar putea să fie decisiv, mai mult ca niciodată. Sper să jucăm curajos, nu ca în meciul cu Steaua. Pentru Contra e primul test și e unul foarte dur. Rapidiștii au două accidentări, dar revine golgheterul Herea și în plus au un lot valoros, cu tinere speranțe, și rezerve ce pot da lovitura. La noi va lipsi Cisovsky în apărare, dar fundașii centrali au cam ajuns la același nivel. Cu coordonarea e problemă mai mult. Numai să nu greșim și să devină meciul dezechilibrat. Rămâne de văzut cum vom aborda meciul de la mijloc în sus, dacă va rămâne măcar unul dintre Tameș sau Zicu, sau vor reveni și Alexa și Bourceanu în primul 11. Cu ultima variantă ne-am cam lămurit cum decurg lucrurile, dar să nu uităm că și un egal e foarte bun, păstrându-ne în coasta fruntașilor.

Hai să facem un meci mare! Hai Poli!

Un comentariu :

Stefan Carpanu spunea...

Bourceanu are patru galbene, am impresia.

Altfel, va fi greu, dar se poate castiga.

Google+