26 septembrie 2010

Pandurii - Poli 0:1 (0:1)

Mă văd sfârșit la capătul acestei partide, în care m-am enervat și iritat cât pentru multe alte meciuri, deși, probabil, nu era cazul. Golul lui Axente a fost suficient până la urmă, în ciuda erorilor defensive și a ratărilor pe contre ale echipei noastre.

Meciul a început cu o bună ocazie pentru gazde, care au trimis la poartă prin Orac, cu capul, dar Pantilimon a reușit să intervină cu succes. Apoi, după primele zece minute, lucrurile s-au mai așezat și Poli a început să domine teritorial, dar fazele de poartă au venit cu greu pe această lume. În afară de șuturi de la distanță sau câteva incursiuni pe dreapta (mult prea puțin utilizate!), nu au mai fost ocazii mari de gol până la reușita din minutul 42. Atunci, Tameș a executat o fază fixă, aș spune a la Karamyan, Scutaru s-a desprins, a recentrat cu capul și Axente, liber și cu poarta destul de goală, a marcat cu capul.

Repriza a doua a debutat cu un gol anulat, din câte s-a văzut, aiurea, la un presupus henț al lui Zicu. Apoi a urmat calvarul. Pantilimon a ieșit riscant la marginea careului după o minge și, în ciuda faptului că a ciupit mingea cu degetele, se poate considera norocos că arbitrul nu a dictat penalty. Pandurii s-au urcat pe noi ca americanii peste orice națiune pe care doresc să o elibereze și fazele de poartă s-au înlănțuit: min 57, Viera din câțiva metri a șutat o minge ce i-a parvenit cu noroc în Panti; min 60, Panti intervine la un șut al lui Iordache; min 62, deviere milimetrică pe lângă bara porții noastre; min 63 galben Panti pentru tragere de timp (!); min 65, Burcă intervine după ce Panti a fost depășit; și apoi un respiro de zece minute înainte de min 74, Panti apără șutul lui Brata. După această perioadă infernală a început mica sarabandă a contrelor irosite de către alb-violeți. Dintre numeroasele faze avute, doar două au fost finalizate cu șut: Axente, singur cu Popa, n-a reușit decât să-l evidențieze și Goga, la fel, a tras la colțul lung pe lângă. Dar a fost de ajuns în final, am respirat ușurat și migrena ce se anunța s-a disipat.

Îmi vine greu să laud jocul echipei, în ciuda victoriei, fiindcă iarăși nu am reușit să construim faze de atac sănătoase, adică acelea ce duc la ocazii reale de gol. Axente mi se pare incapabil să ducă de unul singur atacul echipei, greu la dribling, greu la viteză, greu la dueluri la cap, greu la finalizare. E important că a reușit să marcheze astăzi, dar la fel a irosit cel puțin două-trei faze foarte promițătoare, fie prin preluări inexacte, fie prin indecizia sa. Magera l-a lăsat destul de singur pe Axente, fiind mai mult prezent în apărare cu execuții reușite, decât în atac, astfel că viața tânărului nostru atacant nu a fost deloc una ușoară. Nu am înțeles de ce am jucat așa de mult pe flancul stâng, când flancul drept era mult mai periculos, dar am apreciat schimbarea lui Scutaru, care defensiv fusese depășit în repetate rânduri. Nu știu dacă era absolut necesară, dar dacă așa a simțit Contra, așa a simțit Contra. Și e bine că nu se teme să facă schimbări înainte de ultimele cinci minute ale meciului.

În rest nu știu, nu mă simt lucid, probabil fiindcă m-a stors atâta acest meci. Cert e că avem a 100-a victorie în deplasare, suntem pe locul doi și neînvinși de nouă etape - și în sfârșit n-am primit gol, deși nu a lipist mult! Există probleme, tot felul de probleme, dar până la urmă nimic nu e tragic. Se mai pot întâmpla multe lucruri interesante.

Poli: Pantilimon (6,5) - Helder (6), Burcă (6), Luchin (6), Scutaru (5,5) - Zicu (6), Tameș (5,5), Bourceanu (5,5), Curtean (5) - Axente (5,5), Magera (5,5)

Schimbări:

Sepsi (6) pentru Scutaru (min 42)
Chiacu (5,5) pentru Tameș (min 62)
Goga (5,5) pentru Magera (min 70)

Niciun comentariu :

Google+