1 august 2010

Gaz Metan - Poli 2:2 (1:0)

Ghinionul e de partea noastră, cum se zice. În ciuda faptului că au controlat aproape întreaga partidă, au avut numeroase şanse de poartă şi au lovit de două ori bara, alb-violeţii nu au reuşit să se impună la Mediaş.

Prima fază importantă i-a aparţinut lui Axente, care a şutat de la 25 de metri direct în bară. Din păcate, a urmat o lovitură de pedeapsă pentru gazde în minutul 15, ca urmare a unui aşa-zis fault al lui Sepsi în careu, iar buna noastră cunoştinţă Eric a deschis scorul. Goga a fost primul care a replicat, cu o foarfecă laterală care a trecut relativ aproape de poarta lui Pleşca; apoi, în minutul 27, lovitura de cap a lui Mera a fost scoasă foarte bine de acelaşi portar medieşean, înainte ca Magera să fie tras în careu la o fază la care centralul nu a dictat nimic. Urmează o intrare cu potenţial de fault la Curtean, înainte ca Goga să iasă la rampa ratărilor pe final de repriză: mai întâi, preluare cam largă la o deschidere perfectă în careu, şi şutul merge în Pleşca; apoi un şut respins al lui Magera ajunge la Goga, acesta trage din întoarcere, dar nici plasat şi nici puternic.

În condiţiile impuse de Poli, şansele pentru un rezultat bun rămâneau palpabile la debutul reprizei secunde. O eroare gravă a lui Alexa îi permite însă lui Eric să dubleze avantajul pe tabelă, căci după ce căpitanul nostru a fost deposedat în faţa careului, brazilianul Mediaşului a tras pe lângă mai mereu neputinciosul Pantilimon. Poli a încercat să revină prin Magera, care a şutat puternic din voleu, dar mingea a trecut pe lângă, înainte ca Axente să trimită cu capul şi Pleşca să intervină din nou. Odată cu trecerea timpului, apărarea noastră s-a mai aerisit şi au început să apară contrele medieşene. În minutul 62 a avut loc o fază de avertizare, din care am scăpat fără mari pagube, dar apoi în minutul 67 Eric a ajuns în poziţie perfectă de finalizare, Pantilimon era iar plecat pe colţul opus, dar reluarea din voleu a brazilianului a trecut la un metru de bara porţii noastre. Această mare ocazie s-a răzbunat aproape instantaneu, ca la carte: minutul 71, Poparadu luptă pentru o minge, aceasta ajunge la Magera care trage de la 25 de metri şi Pleşca, în sfârşit, nu mai poate interveni! Putea fi egal zece minute mai târziu, dar portarul gazdelor a deviat în bară excelenta lovitură de cap a lui Cisovsky. Nici Magera nu a reuşit să obţină maximul din deschiderea lui Tameş, cehul alegând o centrare în locul unui şut pe poarta - asta în minutul 87. Din fericire, nimeni n-a mai putut face nimic în minutul 90, când Axente a fost găsit complet liber în careu de către centrarea lui Sepsi, şi gălăţeanul nostru a trimis imparabil cu capul pentru a restabili bine-meritata egalitate. Finalul a venit degrabă, astfel că trebuie să nemulţumim din nou cu puţin, dar jocul nostru nu arată rău deloc.

Au existat însă numeroase probleme în ceea ce priveşte evoluţia mai multor jucători. Sepsi s-a chinuit mult pe flancul stâng, Scutaru nu e chiar la locul lui pe dreapta, Bourceanu a fost total ineficient, Alexa a gafat decisiv, iar Goga a dovedit din nou că nu are ce căuta pe postul de mijlocaş dreapta. Din păcate, alternativele la aceşti jucători sunt puţine. Dacă Tameş poate şi trebuie să joace în locul lui Bourceanu, partea dreaptă se simtă încă foarte descoperită, iar singura speranţă din lot este Zicu. Despre încăpăţânarea de a-l titulariza pe Pantilimon nu mai discut, fiindcă e clar că există interese.

De cealaltă parte, Axente a fost foarte dinamic în faţă şi Magera a funcţionat cum trebuie ca legătură între mijloc şi atac. Poparadu a fost util după ce a intrat, iar Tameş a arătat că merită să fie titular - doar să aibe capacitatea fizică. Nici Curtean nu a jucat rău, deşi a avut puţine reuşite, dar a muncit mult şi a creat anumite emoţii apărării adverse. Rămâne de văzut cum va rectifica Petrovici problemele ivite după această partidă - vorba vine, se pot face anumite încercări în meciul cu MyPa. Ah, şi finalizarea, unde e finalizarea?

Poli: Pantilimon (5) - Scutaru (5), Cisovsky (6), Mera (6), Sepsi (5,5) - Goga (5), Alexa (4), Bourceanu (4,5), Curtean (5,5) - Axente (6,5), Magera (6,5)

Schimbări:

Tameş (6) pentru Curtean (min 60)
Poparadu (6) pentru Bourceanu (min 66)
Mansour pentru Goga (min 71)

3 comentarii :

Vali D spunea...

Am vazut meciul. Dupa parerea mea a fost un meci frumos. Totusi, imi pare rau ca nu a castigat Timisoara...

Anonim spunea...

Pai asa se intampla de obicei...daca nu sunt arbitrii, am avut ghinion. Niciodata nu a jucat echipa prost, au gresit in aparare, nu au fost determinati sa castige etc etc... Pust si simplu... GHINION!!! DESTEPTAREA....baieti, a inceput returul...puneti osul la bataie si nu mai pierdeti puncte aiurea!!!

Andrei Vajna II spunea...

Am jucat bine. Meciul a fost pierdut pe un penalty care numai la baschet se da si o greseala a lui Alexa. In rest, greselile au fost evidentiate, dar eu cred ca pentru jocul echipei meritam mai mult.

Google+